Sinkkuna viihtyvä Helena Lindgren Annassa: miksi aina oletetaan, että naisen on löydettävä itselleen kumppani?

Laulaja ja näyttelijä Helena Lindgren viihtyy sinkkuna. Hän pohtii Anna-lehden haastattelussa, miksi aina oletetaan, että naisen on löydettävä itselleen kumppani.

Helena Lindgren oli 42-vuotias, kun hän ensimmäisen kerran elämässään muutti asumaan yksin. Silloin hänelle valkeni nopeasti, mitä naiselta odotetaan. Hänen pitää löytää mies.

”Asenne oli pitkään, että voi, eikö sinulla vieläkään ole ketään. Jos minulta pyydettiin haastattelua lehteen, otsikko oli varmasti siitä, että Helena on yhä yksin. Aloin jo itsekin tuntea ylläni varjon, että olen jotenkin vajaa, kun en pysty kertomaan, että minulla olisi mies”, Helena Lindgren sanoo Anna-lehden haastattelussa.

”Se oli hullua. Elämähän menee hukkaan, jos koko ajan tuntee ajattelevansa, että kaikki alkaa oikeasti vasta sitten, kun rinnalle löytyy kumppani”, hän sanoo.

Lue myös: Jorma Uotinen: En ole eläkkeellä, koska taiteilija ei jää eläkkeelle omasta elämästään

Helena Lindgren: Miehiin ei kohdistu samanlaista painetta

Vuosien varrella Helenan poikaystäviä ovat olleet rokkarit Dave ”Isokynä” Lindholm sekä Jimi Sumén, ja hänellä oli 21-vuotiaana saatu pieni poika lyhyestä avioliitosta. 18 vuoden kestänyt suhde Jorma Uotiseen oli yksi vuosisadan suurista rakkaustarinoista.

Nyt Helena on asunut jo kaksikymmentä vuotta yksin, Anna-lehti kertoo. Hänen mielestään miehiin ei kohdistu samanlaisia paineita löytää uutta kumppania kuin naisiin.

”Miehet saavat olla rauhassa. Heillä on yksin elämiseen paljon enemmän malleja kuin naisilla”, Helena Lindgren sanoo Annassa.

Uuden kumppanin löytämisessä Helena on kokenut vaikeaksi myös sen, että miehet yleensä olettavat naisen siirtyvän heidän maailmaansa.

”Siihen olen elänyt liian vahvan elämän.”

Lue myös Anna.fi: Laulaja Helena Lindgren säästää syömällä ulkona: ”Kokkasin viimeksi yli viisi vuotta sitten”

Toisten naisten vähättelyä on vaikea ymmärtää

Helena tunnistaa itsessään feministin. Sekä sinkkuna eletyt vuodet että vanheneminen ovat vain vahvistaneet sitä.

”Olin feministi paljon ennen kuin ymmärsin sitä itse”, hän sanoo Annassa.

Sisäinen feministi kiehahtaa aina, kun Helena huomaa ikäistensä naisten vetävän mattoa nuorempien naisten jalkojen alta.

”Olen kuullut, miten vähättelevästi vanhemmat naiset puhuvat esimerkiksi nykyisen hallituksemme nuorista naisministereistä. En voi ymmärtää sitä.”

Iän tuomalle viisaudelle hän kurtistaa kulmiaan. Ainakaan kaikkitietävyys ei vakuuta.

”On ihan sama, miten nuorekkaalta nainen näyttää, jos hänen ajatuksensa ovat menneeltä vuosisadalta. Se, mitä meillä on päässämme, vaikuttaa koko ulkonäköön.”

Lue myös Annan juttu: Helena Lindgren, 63, on feministi: ”En voi ymmärtää sitä, miten vanhemmat naiset vähättelevät nuoria naisministereitämme”

Avainsanat

Keskustelu

Upea Helena Lindgren, arvostan Sinua suuresti. Uskallat elää kuten haluat, toisten mielipiteistä välittämättä. Totta tuo, mitä sanot, ei naisen tarvitse löytää kumppania itselleen, jos ei sitä halua. Jokaisen oma asia, muiden ei tarvitse sitä kommentoida.- Tuollainen kommentti voi olla myös kateutta toiselta naiselta.

Kyllä, olen Helena Lindgrenin kanssa samaa mieltä. Olen myöskin omat lapset aikuiseksi saattanut kumppaniton nainen. Totta kai, on tuskailtu minunkin kuullen, että eikö se nyt ketään löydä vierelleen. Niin, niitä kumppaniehdokkaita ei vaan ole tarjolla valtavan paljoa. Ja kuka tahansa ei kelpaa. Kyllä minun sinkkuuteni on saattanut haitata monia, mutta heihin en enää olekaan välttämättä missään yhteyksissä. Jokainen määrittää ja valitsee itse oman elämänsä palikat. Minä en elä kenenkään kautta, vaan olen läsnä sataprosenttisesti omana itsenäni. Jos se ei miellytä, niin, se sopii minulle vallan mainiosti.

Kommentoi juttua: Sinkkuna viihtyvä Helena Lindgren Annassa: miksi aina oletetaan, että naisen on löydettävä itselleen kumppani?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X