Sirpa Selänne

Sirpa Selänne Seurassa: ”On aika olla muutakin kuin Teemun vaimo”

Ystävyydestä kirjan julkaissut Sirpa Selänne omistautui yli 20 vuotta perheelleen. Nyt alkamassa on uusi elämänvaihe, kertoo uusin Seura.

Teemu ja Sirpa Selänteen, 49, yhteinen taival sai alkunsa katseista, jotka he loivat toisiinsa Teemun Paavo-veljen ylioppilasjuhlissa vuonna 1989. Ensi kesänä juhlitaan 30 vuotta jatkunutta rakkautta.

”Olen iloinen ja onnellinen kaikesta, mitä olen Teemun rinnalla kokenut. En missään tapauksessa kadu vuosia, jotka olen omistanut perheelle. Nyt on kuitenkin uusi elämänvaihe. Tiedän, että on asioita, joita osaan ja joissa olen hyvä. On aika tuoda ne esille ja olla lisäksi jotain muutakin kuin Teemun vaimo”, Sirpa kertoo Seurassa.

Sirpan ja tietokirjailija Merja Asikaisen juuri julkaistussa kirjassa Ystävyydellä Sirpa (Otava) Sirpa kertoo ajatuksiaan ja kokemuksiaan ystävyydestä.

Sirpalla on kymmenittäin läheisiä ystäviä sekä Suomessa että Yhdysvalloissa.

”Moni suomalainen kuvittelee, että amerikkalaiset ovat pinnallisia ja feikkejä. Se ei pidä paikkaansa. Heistä löytyy samanlaista syvällisyyttä kuin suomalaisista. Heidät on vain kasvatettu olemaan reippaita, avoimia ja ulospäinsuuntautuneita”, Sirpa sanoo jutussa.

Lue myös: Nämä 10 asiaa paljastavat, että olet hyvä ystävä!

Teemu on Sirpan paras ystävä

Selänteet vaalivat ystävyyttä pariskunnittain ja perheittäin. Sirpalla ja Teemulla on lisäksi omat nais- ja miesporukkansa.

”Minulla ei ole tarvetta luoda miesten eikä Teemulla naisten kanssa ystävyyssuhteita, jotka olisivat pelkästään kahdenkeskisiä. Se on kirjoittamaton sääntö. Ehkä siihen liittyy suojelunhalua. Kahden henkilön suhteen väliin ei pääse, ellei siinä ole tilaa, mutta tulella ei tarvitse silti leikkiä. Ei kannata luoda turhia tilaisuuksia”, Sirpa sanoo Seuran jutussa.

Sirpa pohtii tekemisiään aina myös toisen kannalta.

”Yritän elää siten, etten tuota pahaa mieltä tai aiheuta mustasukkaisuutta. Samaa vaadin toiselta”, Sirpa kertoo jutussa.

Sirpa ja Teemu Selänne menivät naimisiin vuonna 1996.

Sirpa ja Teemu Selänteen häitä juhlittiin vuonna 1996.

Naisystäviään Sirpa tapaa usein liikunnan parissa. Parituntisilla lenkeillä on helppo keventää mieltä. Parisuhteitakaan ei jätetä käsittelemättä.

”Sielunsiskoille voi harmitella, jos oma mies ei ymmärrä. Ystävät ovat kuin voimaa poriseva kattila, josta voi ammentaa ja jonne voi antaa”, Sirpa sanoo Seurassa.

Lue myös: 48 vuotta naimisissa: Matti Esko paljastaa Seurassa pitkän liiton salaisuuden

Ystävyyttä on myös ottaa toinen huomioon silloinkin, kun hän ei ole paikalla. Sirpa saa puheluita, viestejä ja videoita tapaamisista, joihin ei ole päässyt.

”Lisäksi puoliani pidetään, vaikka en olisi paikalla. Sama pätee ystäväpiirissä kaikkiin, naisten rintama ei horju. Jos houkutuslinnut lähestyvät poissaolevan vaimon miestä, muut astuvat esiin naarasleijonan tavoin. Pidämme huolen, että miehemme käyttäytyvät kunnolla silloinkin, kun oma vaimo ei ole paikalla”, Sirpa kertoo jutussa.

Naisystävien merkitys on korvaamaton. Tärkeintä on silti vaalia suhdetta aviopuolisoon.

”Parisuhde on peruspilari. Kun pidän itsestäni ja huolehdin parisuhteestani, kykenen olemaan hyvä ystävä”, Sirpa sanoo Seuran jutussa.

”En paljasta ystävieni salaisuuksia Teemulle, mutta kerron hänelle kaiken itsestäni. Olemme eläneet tavallaan kahdestaan maailmalla ja sen vuoksi meistä on tullut toisillemme niin tärkeitä. Ehkä suhteemme olisi erilainen, jos olisimme asuneet Suomessa. Nyt sanon kuitenkin ylpeydellä, että Teemu on paras ystäväni ja minulle maailman tärkein ihminen”, Sirpa kertoo Seurassa.

Lue Seuran koko juttu: Sirpa Selänteen liittoon ei mahdu naisen ja miehen välisiä ystävyyssuhteita: ”Se on kirjoittamaton sääntö Teemun kanssa”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sirpa Selänne Seurassa: ”On aika olla muutakin kuin Teemun vaimo”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X