Riitta-Liisa Roponen

Toni ja Riitta-Liisa Roponen Seurassa: Parisuhteen haasteena oli mustasukkaisuus

Aviopari Riitta-Liisa ja Toni Roponen on kohdannut suurimmat haasteensa latujen ulkopuolella, kertoo Seura.

Hiihtäjä Riitta-Liisa Roponen, 40, on ollut tällä kaudella maailmancupin vanhin naishiihtäjä, mutta ikä tunnu missään. Hän on kolisutellut ladulla maailman kärkihiihtäjien kantoja.

”En olisi uskonut, että näin lähelle kärkeä pääsen. Toki tavoite ja motivaatio ovat aina olleet siellä”, Riitta-Liisa sanoo Seuran jutussa.

Vaikka Riitta-Liisan pitkällä uralla on ollut isojakin haasteita, kovimmat haasteensa vuonna 2006 avioitunut Riitta-Liisa ja aviomies ja valmentaja Toni Roponen ovat kohdanneet latujen ulkopuolella.

Lue myös: Aino-Kaisa Saarinen Seurassa: Mitä ylemmäs urheilujohtamisen hierarkiassa mennään, sitä enemmän kohtaa sovinismia

Toni Roponen oli mustasukkainen Riitta-Liisasta

Alkuvaiheessa parin suuri haaste oli Tonin mustasukkaisuus. Pariskunta kertoi asiasta kirjassaan Äitinä huipulla – Riitta-Liisa Roposen tarina.

”Vaikea sanoa, mistä se tuli. Se oli sellaista seurailua, tarkkailua ja kyselyä Ritun perään. Olen aina sanonut, että mustasukkaisuus on epävarmuutta. Ja olen aina pitänyt itseäni itsevarmana tyyppinä. Entisenä urheilijana tiedän, millaista herjanheittoa urheiluporukoiden parissa harrastetaan. Luotin aina vaimoon, mutta ehkä en luottanut muihin”, Toni miettii Seurassa.

”Jouduimme ne asiat keskustelemaan isoonkin ääneen. Toni on asian käsitellyt ja hän on muuttunut”, Riitta-Liisa painottaa jutussa.

Ystävät avasivat Tonin silmät.

”Hyvä kaverini täräytti mulle asiasta ihan suoraan. Lisäksi huomasin toisessa kaverissani typerää mustasukkaisuutta omaa puolisoaan kohtaan. Silloin tajusin. Tärkeintä on itse ymmärtää ja huomata asia, vasta sitten voi parantua”, Toni sanoo Seurassa.

Lue myös: Positiivinen viestintä vahvistaa parisuhdetta – 10 askelta kitkattomaan kommunikaatioon

Toni ja Riitta-Liisa Roponen Linnan juhlissa 2010.

Toni ja Riitta-Liisa Roponen Linnan juhlissa 2010.

Kun mustasukkaisuus oli selätetty, seurasi uusi, vielä rankempi koettelemus.

Syksyllä 2008 Toni sai aivoinfarktin kotonaan

Kun kohtaus iski aamulla, kukaan ei tiennyt, miten vakavasta asiasta oli kyse.

”Kun ambulanssi haki Tonin kotoa, emme tienneet mistä oli kyse. Hän kielsi minua lähtemästä mukaan. Kun hän sitten soitti sairaalasta ja kertoi totuuden, niin jalat meinasivat pettää. Soitto Tonin vanhemmille oli minulle vaikea paikka”, Riitta-Liisa kertoo Seurassa.

Lue myös: Aivoinfarkti iskee nopeasti – 7 asiaa infarktista, jotka jokaisen kannattaa lukea

Urheilullinen mies toipui nopeasti.

”Minulla piti olla pitkä sairausloma, mutta kutsuin melko pian Polarin tiimin meille kotiin palaveriin. Se ei ehkä ollut fiksua, en ollut riittävän hyvässä kunnossa. Mutta liikuin heti paljon ja palauduin melko nopeasti. Ehkä siihen vaikutti se, että olen positiivinen luonne, en jää hirveästi murehtimaan asioita”, Toni sanoo jutussa.

Lue Seuran koko juttu: Mustasukkaisuus loi Riitta-Liisa Roposen urheilijaperheessä varjon suhteeseen – Valmentaja-aviomies Toni tunnustaa: ”Tärkeintä on itse ymmärtää ja huomata asia – vasta sitten voi parantua”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Toni ja Riitta-Liisa Roponen Seurassa: Parisuhteen haasteena oli mustasukkaisuus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X