Aerobicin entinen MM-mestari Tuuli Matinsalo Annassa: ”Välillä olen miettinyt, olenko uskottava liikunnanopettaja, jos minulla on ylikiloja”

Tuuli Matinsalo kertoo uudessa Annassa, että lonkkaleikkaus muutti hänen suhtautumistaan kehoonsa lempeämmäksi.

Aerobicin entinen MM-mestari Tuuli Matinsalo, 49, nähdään tänä keväänä Selviytyjät-ohjelmassa. Entiselle kilpaurheilijalle ikääntyminen ja kehon muutokset voivat olla vaikea paikka, mutta uudessa Annassa Tuuli kertoo  suhtautuvansa niihin varsin mutkattomasti.

Lue myös: Parantaako kehopositiivisuus terveyttä? Asiantuntijat vastaavat kiisteltyä ilmiötä koskeviin väitteisiin

Annassa hän kertoo, että välillä kuitenkin kismittää, kun vartalo ei ole enää yhtä notkea kuin nuorena. Kroppa varastoi Tuulin mukaan tehokkaasti ylimääräistä energiaa kylkiin, reisiin ja vatsaan.

”Sovituskopissa turhauttaa, kun housut, joiden piti olla minun kokoani, juuttuvat reisiin tai nappi ei menekään kiinni. Välillä olen miettinyt, olenko uskottava liikunnanopettaja, jos minulla on ylikiloja. Mutta ei pari vatsamakkaraa uskottavuutta vie. Haluan omalla esimerkilläni näyttää teineille, että tykkään kropastani, vaikkei se enää ole ihan timmi”, Tuuli sanoo Annassa.

Tuuli työskentelee liikunnanopettajana Jyväskylässä Kuokkalan yläkoulussa.

Tuuli Matinsalo

Tuuli Matinsalo joutui lonkkaleikkaukseen

Tuuli kertoo aina välillä kaivavansa esiin YouTube-videon vuoden 1999 MM-kisaesityksestään. Videolla jalka nousee korvan vieraan ja spagaatit napsahtavat lattiaan helpon näköisesti. Tuuli voitti tuona vuonna toisen kerran aerobicin MM-kultaa.

Muistikuvat siitä, mihin keho on joskus pystynyt, ovat tuoneet lohtua, kun Tuuli on joutunut viettämään aikaa vuodepotilaana.

Viime elokuussa hänellä nimittäin todettiin leikkausta vaativa nivelkuluma. Joulun hän vietti vuoteessa, sillä ei jaksanut olla jalkeilla puolta tuntia pidempään.

Lonkkaleikkaus on muuttanut Tuulin suhdetta omaan kehoon entistä lempeämmäksi. Annassa Tuuli kertoo iloitsevansa siitä, että otti nuoruudessaan kehostaan irti suurimmat mahdolliset tehot.

”En todellakaan haaveile pystyväni enää spagaattiin. Riittää, kun tiedän voivani hypätä vaikkapa kiveltä pelkäämättä, että jalka menee alta”, Tuuli sanoo Annassa.

Lue myös Annan juttu: Yksi rutiini auttoi Tuuli Matinsaloa selviytymään Selviytyjissä: ”Tiesin, että ilman tätä rituaalia ikävän möykky saattaisi kasvaa liian isoksi”

Avainsanat

Keskustelu

Minusta jumppamaikan ei tarvitse olla timmi ja laiha, pääasia on kuitenkin opetuksessa ja miten saa nuoret innostumaan eri lajeista…
minulla oli aikoinaan todella ylipainoinen liikunnanopettaja, mutta emme me sitä sen kummemmin ihmetelleet.

Jyväskylässä joukkueurheilu ja laumaan kuuluminen on kovassa huudossa.

Kun vastapäätä asuvat muutamat perheet saivat tietää että kärsin hirvittävästi heidän katupelistä ja ei tunnu oikealta että laittavat kaiken melun eli kokoontumiset kadulle asfaltille ja aivan tonttimme rajalle, vaikka pyysin kauemmas.

He nauroivat ja väkisin notkuivat ja vahtivat porukassa jengiä keräten, väkisin kotimme rajalla kokoontuen ja samalla jälkeläisensä olivat” uhrejani”, jos monta kymmentä ihmistä ei karjunut minun tontin rajalla eikä esim näitten omalla pihalla.

Omaa takapiharauhaansa ovat suojelleet.

Kun aivan oikeutetusti pyysin sitä samaa mitä muillakin, ei kukaan muukaan notku kenenkään kodin rajalla, on nyt vuodesta 2007 alkaen nämä keränneet porukkaa yhteisövainoon.

Kun muualla asuinalueilla lauman kanssa ollaan metsissä ja puistoissa, tässä on useampi kymmenen henkeä pyrkinyt tuhoamaan lasteni kuulon, elämän, terveyden.

Terveet ihmiset joilla 2 tervettä kättä ja jalkaa, katsovat oikeudekseen urheilla missä haluavat vaikka tietävät että tässä kohtaa on tahallisesti vainottu ja siirtävänsä haitan omilta korvilta mahdollisimman lähelle sitä keitä tässä vainottu vuodesta 2007.

Minkäänlaista häpeää eivät tunne bengivainoamisestaan. 11 vuotta tuhonneet terveyttä ja elämää sen sijaan että normaalisti urheilevat urheilupaikoulla.

Useampi kymmenen ihmistä on moortorilaittein ja muuten pyrkinyt vahingoittamaan lasteni elämää.

Kommentoi juttua: Aerobicin entinen MM-mestari Tuuli Matinsalo Annassa: ”Välillä olen miettinyt, olenko uskottava liikunnanopettaja, jos minulla on ylikiloja”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X