Ihmiset Tilaajille

Vaihdevuodet opettivat Hanna Sumaria: ”Itsestään pitää pitää huolta”

Jos joku nainen tunnetaan siitä, että hän kertoo vaihdevuosistaan, se on tv-persoona Hanna Sumari. Mutta ei hänkään ole aina kehdannut olla avoin. 

Joukko naisia kokoontui hiljattain juhlistamaan porukan nuorimman viisikymppisiä. Jokainen antoi sankarille vuorotellen lahjan kertomalla, miten tulevaisuuteen kannattaa varautua. Kun tuli Hanna Sumarin, 62, vuoro, naurunremakka vaimeni. Hanna kertoi vaihdevuosista, totta kai, kuuluuhan hän niihin harvoihin, jotka suostuvat puhumaan aiheesta julkisesti.

Kun hän oli sanonut sanottavansa, kävi niin kuin aina käy. Naiset ympäröivät hänet kysymyksillä, ja muutkin halusivat jakaa kokemuksensa.

”On suuri vääryys, että naiset tietävät vaihdevuosista niin vähän”, Hanna sanoo.

Hän ihmettelee, miten ­latautunutta puhe yhä on, vaikka kyse on jokaisen naisen elämässä eteen tulevasta normaalista asiasta. Yleensä Hannan avatessa suunsa joukossa on vähintään yksi, joka on valtavan kiinnostunut aiheesta, mutta ihan vain ”kaverin puolesta”.

”Ja ikään kuin varmuuden vuoksi muistuttaa vielä, että itsellä värkit toki pelaavat kuin parikymppisellä, vaikka pää puskee harmaata.”

Lue myös: Salla Paajanen avautuu vaihdevuosista: ”Mietin, voiko terve ihminen romahtaa vuodessa”

Kun Hanna Sumari kertoo julkisesti vaihdevuosioireistaan, hän saa joka kerran palautetta ja kysymyksiä: mistä löysit lääkärin, joka määräsi hormoneja?

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.