Vuorikiipeilijä Lotta Hintsa Annassa: ”Minun väitetään maksavan kiipeilyni seksillä”

Vuorikiipeilijä ja malli Lotta Hintsa on huomannut, että missileiman karistaminen on vaikeaa. Hän on kohdannut rajuja ennakkoluuloja, Anna-lehti kertoo.

Lotta Hintsa, 31, kruunattiin Miss Suomeksi vuonna 2013. Sininen puuhkaviitta on monien silmissä visusti hänen harteillaan.

”Olen kipuillut sen kanssa, että ihmiset haluavat yhä lokeroida minut vahvasti missimaailmaan. Leima on todella vahva, ja siitä on vaikea päästä eroon”, Lotta sanoo Annassa.

Mallintöitä jo opiskeluaikanaan tehnyt nuori nainen ajautui kilpailuihin hetken mielijohteesta. Mutta missivuonna Lotta joutui omalle epämukavuusalueelleen. Rooli ei tuntunut omalta jutulta.

”Misseys oli minulle paljon epämukavampaa kuin pelko lumivyörystä tai varpaiden joutumisesta kuolioon vuorella”, Lotta kertoo Annassa.

Jotkut Lotan vuorikiipeilijäkollegat kokevat ongelmalliseksi sen, että Lotta päivittää sosiaaliseen mediaan kuvia itsestään reissuiltaan. Hänen on sanottu olevan ”poser”, teeskentelijä.

”Kaikkein henkilökohtaisimmin olen ottanut sen, että muut kiipeilijät eivät arvosta minua tai suorituksiani. Kiipeilyssä ulkonäöstä on tullut minulle riesa, ja niissä ympyröissä piilottelen missitaustaani”, Lotta sanoo Annassa.

Lue myös: Vähätteletkö omaa osaamistasi? Saatat kärsiä huijarisyndroomasta

Parisuhteisiin liittyvät ennakkoluulot saavat Lotan veren kiehahtamaan.

”Minun väitetään maksavan kiipeilyni seksillä. Valmentajani muka ottaa minut reissuille mukaan ulkonäköni takia. Se on todella seksististä ja ärsyttää aivan valtavasti. Jos olisin mies, ei kukaan ajattelisi näin”, Lotta kertoo jutussa.

”Minut lokeroidaan tytönhempukaksi, joka tekee juttuja miehen perässä. Nainenhan ei voi tehdä itse sitä, mihin on paloa, vaan kuvitellaan, että vaarantaisin jatkuvasti henkeni miehen vuoksi.

Lotan itsetunto on välillä lujilla.

”Mitä väsyneempi olen, sitä enemmän kommentointi satuttaa. Mutta kun omat energiat ovat hyvässä jamassa, muiden mielipiteet eivät hetkauta”, Lotta sanoo jutussa.

Lotan koko elämä pyörii vuorikiipeilyn ympärillä

Retket kestävät usein kahdesta kolmeen kuukautta, ja niitä on useita vuodessa. Lisäksi Lotta treenaa paljon valmentajansa Don Bowien kotimaassa Yhdysvalloissa.

”Tällä tasolla laji vaatii 20—30 tuntia treenaamista viikossa, ja siihen on pakko sitoutua. Pitää myös huomioida oikea levon määrä”, Lotta sanoo Annassa.

Lotta koukuttui kiipeilyyn Kilimanjarolla häämatkalla jääkiekkoilija Kristian Näkyvän kanssa. Pari erosi viime kesänä kolmen aviovuoden jälkeen, ja Lotta elää nyt sinkkuna eikä kaipaa vierelleen kumppania.

”En ole koskaan ollut parisuhdeihminen. Olen tiennyt sen aina, ja ainoa suhteeni, joka toimi edes hetken aikaa, oli suhde, jossa emme nähneet toisiamme vaan asuimme eri maissa. Minun on helpompi painaa täysillä omia tavoitteitani kohti, kun olen yksin”, Lotta sanoo jutussa.

Lue myös Annan juttu:

Eronnut vuorikiipeilijä Lotta Hintsa: ”Olen aina tiennyt, että en ole parisuhdeihminen”

Avainsanat

Keskustelu

Hei Haloo . . . , kuka oikeesti on kiinnostunut tässä maailman menossa Lotan ”kukkulan kuningas” -leikeistä? On täällä nyt tärkeämpiäkin asioita mietittävänä!

Kommentoi juttua: Vuorikiipeilijä Lotta Hintsa Annassa: ”Minun väitetään maksavan kiipeilyni seksillä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X