Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila kohtasi nuorena toimittajana vähättelyä: ”Järkyttävää, että tänne lähetetään tytönhupakoita romuttamaan uskottavuutta”

Kun Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila aloitti politiikan toimittajana, häntä vähäteltiin ja tytöteltiin. Se satutti, mutta antoi myös pontta näyttää, että pärjää.

Talvella 2018 Merja Ylä-Anttila sai soiton headhunterilta. Yleen haettiin toimitusjohtajaa. Kiinnostaisiko pesti?

Lue myös: Tukholman Nationalmuseumin suomalainen johtaja Susanna Pettersson: ”Täytyy haluta isoja asioita”

Miksikäs ei, Merja mietti. Hän työskenteli tuolloin MTV:n uutisten vastaavana päätoimittajana ja Mediahub Helsingin toimitusjotajana. MTV oli saatu vaikeiden aikojen jälkeen kohtuulliseen jamaan, joten Merja ei jättäisi uppoavaa laivaa. Johtotehtäviin hän oli jo ehtinyt kasvaa.

”Mietin, uskallanko lähteä, mutta tehtävä kihelmöi sopivasti. Jos minut valittaisiin 58-vuotiaana Ylen johtoon, rikkoisin samalla ikäni puolesta joitakin lasikattoja”, Merja sanoo.

Lasikattoja Merja on särkenyt aiemminkin, mutta nuorena toimittajana hän kohtasi vähättelyä.

”Romutatte uskottavuuden”, Merja Ylä-Anttila kuuli

Merja puristi eduskunnan portaikossa kaidetta, jotta ei näyttäisi kiukkuaan. Hän oli 26-vuotias ja aloittanut juuri MTV:n politiikan toimittajana.

Kilpailevan median vanhempi kollega huomautti ohi mennessään: ”On se järkyttävää, että MTV lähettää tänne tuollaisia tytönhupakoita romuttamaan uskottavuuden, jota olemme vuosikymmenet rakentaneet.”

Sanat sattuivat.

1980-luvulla tytöttelyyn joutui tottumaan, mutta samalla se antoi pontta näyttää, että pärjää.

”En ole koskaan jälkikäteen katunut sitä, että olen uskaltanut mennä epämukaviin tilanteisiin”, Merja Ylä-Anttila sanoo.

Lue myös: Johtajana työskentelevä Tiina, 50: ”Jään miesporukassa jatkuvasti ulkopuoliseksi, koska olen nainen”

Työn opettelua ihanassa porukassa

Maikkarin hiljattain aloittaneissa uutisissa oli tekemisen intohimoa. Monet vanhemmatkin työntekijät olivat uutisissa oppimassa uutta, ja oli Leena Kaskelan kaltaisia ihania persoonallisuuksia.

Eduskunta puolestaan oli oiva paikka nähdä, kuinka valtiolaivaa ohjataan. Kuppilan pöytäseurueissa oppi verkostoitumaan ja tuntemaan eri tavoin ajattelevia ihmisiä.

Politiikan toimituksen esimies Merjasta tuli vuonna 1994 ja MTV:n uutisten vastaava päätoimittaja 2001.

Headhunterin kysymykseen syksyllä 2018 hän vastasi kyllä. Ylen toimitusjohtajan pesti kiinnosti.

Luit lyhennelmän Kotilieden jutusta, jossa Merja Ylä-Anttila kertoo elämänsä käännekohdista. Keneltä Merja keksi pyytää apua uransa raskaimpana hetkenä? Miten hän kohtasi puolisonsa? Lue koko juttu Kotilieden numerosta 7/2020. Tilaa lehti nyt tarjoushinnalla tai hanki digilehden lukuoikeus täältä!

 

Avainsanat

Keskustelu

Ylä-Anttilan pitäisi paljastaa kuka oli häntä vähätelleen kilpailevan yrityksen kollega!

onhan tuo yle ollut pohjasakkaa näissä epidemiauutisoinneissa aina. kun hullunlehmäntauti tuhosi kärsämäkelisen perheen elinkeinon ja tulevaisuuden, niin ylen naistoimittaja kahlaili perheen talon ikkunoiden takana kameraryhmän k<anssa. ja ihmetteli, kun eivät tule avaamaan eikä heistä näy vilaustakaan. tyttötoimittajia näyttää olevan kaikki ylen näkyisimmät. ja aamutveessä neljä viisi juttelee joutavia keskenään. katsojana tuntuu kiusallisellta olla kuin varkain seuraamassa heidän löpinöitä.

Kommentoi juttua: Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila kohtasi nuorena toimittajana vähättelyä: ”Järkyttävää, että tänne lähetetään tytönhupakoita romuttamaan uskottavuutta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X