Tarinat

10 ikimuistoista neuvoa, jotka lukijamme ovat saaneet äideiltään – äänestä kaikkien aikojen paras neuvo

Anna hevosen surra, sillä on isompi pää surra. Kotilieden lukijat kertovat, mikä on paras neuvo, jonka äiti on heille antanut. Äänestä omaa suosikkiasi 10 viisauden joukosta.

Kyllä äiti tietää! Kysyimme äitienpäivän kunniaksi Kotilieden Facebook-sivulla, mikä on paras neuvo, jonka lukijamme ovat saaneet äidiltään. Saimme yli 570 kommenttia.

Kotilieden lukijat kertoivat, kuinka äidit ovat kannustaneet heitä työntekoon, kouluttautumiseen, itsenäisyyteen, siivoamiseen, rehellisyyteen ja muiden kunnioittamiseen. Lisäksi he ovat valaneet uskoa lapsiinsa siitä, kuinka nämä riittävät sellaisina kuin ovat ja että vaikeuksistakin selviää.

Poimimme kommenttien joukosta äitien kymmenen viisautta, jotka eivät vanhene. Äänestä kaikkien aikojen paras neuvo painamalla suosikkiasi – ja katso, mitä muut ovat vastanneet.

Lue myös: ”Pitää olla rehellinen itselleen” – Kotilieden lukijat kertovat tärkeimmät äideiltä saadut viisaudet

Kommentoi

Kommentoi juttua: 10 ikimuistoista neuvoa, jotka lukijamme ovat saaneet äideiltään – äänestä kaikkien aikojen paras neuvo

Pohjalaisakka

Äitini neuvo, että naisella pitää olla koulutus, ammatti ja työ sekä omat rahat ovat parasta, mitä hän on tehnyt hyväkseni. Aikana, jolloin tyttöjä ”ei kannattanut kouluttaa, koska ne menevät kuitenkin naimisiin” hän huolehti, että tyttäret saivat mennä oppikouluun (joka yksityiskouluja myös maksoi) ja jatko-opintoihin. Pojista vain yksi on saanut ammattikoulutuksen, muilla ei riittänyt sisu/halu.
Korkeakoulututkinto ja vaativa työ ovat olleet parasta elämässän ja sitä kautta löysin samanhenkisen, ihanan aviomiehen. Siitä kiitos äidille!

Johanna

Riihiremputin ja juhlahemputin olivat Kainuussa syntyneen ja Pohjois-Pohjanmaalle avioituneen äitini kielellä riihiromppeet ja kirkkokamppeet: Jolla ei oo riihiromppehia, sillä ei oo kirkkokamppehia.

Päivi

Älä anna auringon laskea vihasi ylle

Sinun täytyy kommentoidaksesi.