5 syytä, joiden takia kannattaa omistaa kissa

Kuten jokainen kissanomistaja tietää ja internetin lukuisat kissavideot todistavat, kissat ovat viihdyttäviä kavereita, jotka osaavat halutessaan olla myös hyvin suloisia.

Kissavideot, villit leikit, pörröiset tassut, rauhoittava kehräys… Kissan omistaminen palkitsee monella tavalla:

1. Kissa parantaa terveyttäsi

Kyllä, kissan omistaminen laskee tutkimusten mukaan verenpainetta. Lisäksi se saattaa parantaa sydänterveyttä, ehkäistä aivohalvauksen todennäköisyyttä, auttaa parantumaan sydänkohtauksesta nopeammin ja vähentää lääkärireissuja.

On vielä epäselvää, miksi kissan (tai ylipäätään lemmikin) omistaminen parantaa terveyttä näin konkreettisesti, mutta pääasia, että se toimii!

2. Kehräys on loistava stressinpoistaja

Kissan kehräys on yksi rentouttavimpia ääniä. Se voi toimia unilääkkeen tavoin ja auttaa nukahtamaan, mutta lisäksi sen kuunteleminen poistaa stressiä ja laskee verenpainetta.

Kissat kehräävät yleensä silloin, kun ne huolehtivat jälkikasvustaan tai kun omistaja hellii niitä. Kehräys voi siis olla merkki siitä, että katti nauttii olostaan. Toisaalta kissa voi kehrätä myös kokiessaan stressiä eli kehräys toimii myös kissoilla stressinpoistajana.

Kissa on hyvä kumppani omistajalleen.

3. Kissa on mahtavaa seuraa

Kissa ei välttämättä kaipaa seuraasi jatkuvasti, joten tuntuu todella palkitsevalta, kun se hakeutuu seuraasi. Silloin tiedät, että eläinystäväsi todella haluaa olla kanssasi juuri sillä hetkellä.

Kissoilla on maine melko etäisinä lemmikkeinä, mutta jos olet koskaan saanut osaksesi pehmeän pukkauksen ja kyljessä kiehnäävän katin, tiedät, että mirri nauttii yhtä lailla omistajansa seurasta kuin omistaja kissan seurasta. Kissa myös kiintyy perheeseensä siinä, missä koirakin – se vain kaipaa toisinaan enemmän omaa tilaa.

4. Kissan touhu on erinomaista viihdettä

Kissan touhujen seuraaminen on kuin yksi pitkä kissavideo pyörisi elämäsi taustalla jatkuvalla syötöllä. Siis mahtavaa!

Milloin ne puhdistavat itseään tai venyttelevät makoisasti, milloin innostavat omistajaansa leikkimään mitä villimmillä tavoilla. Ja vaikka kuollut lintu eteisen matolla ei ehkä tunnu siltä, se on vain kissan tapa osoittaa, että sillä on kotonaan niin mukava olo, että se voi huoletta tuoda upean saaliinsa näytille.

5. Kissa on itsenäinen lemmikki

Koiraan verrattuna kissa päästää omistajansa helpommalla. Kissa viihtyy päivän yksinäänkin, kunhan sillä on vettä, ruokaa, hiekkalaatikko ja kiipeilypuu tai muuta tekemistä. Kissat myös huolehtivat omasta puhdistuksestaan, joten niitä ei tarvitse kylvettää.

Kissaa ei myöskään tarvitse ulkoiluttaa monta kertaa päivässä, vaan se voi oppia sisäkissaksi tai seikkailla pihapiirissä itsekseen ja palata kotiin, kun nälkä vaivaa.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: 5 syytä, joiden takia kannattaa omistaa kissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X