Kesä helteessä haluaa pysyä viileänä.

7 vinkkiä helteeseen: paras aurinkovoide, pysy viileänä, nuku hyvin ja ehkäise tissihiki

Helteellä hyvät neuvot ovat tervetulleita. Nämä seitsemän vinkkiä auttavat taistelussa kuumuutta vastaan.

Kokosimme selviytymispaketin helteeseen. Tämä juttu on sinulle, halusit sitten pysyä viileänä, valita hyvän aurinkorasvan ja suojautua auringolta tai välttää yleiset vaateongelmat, kuten tissihien ja hankaavat reidet.

Lue myös: Tankkaustarve kasvaa helteellä – kuinka paljon pitää juoda päivässä? Selvitä tästä oma nestetarpeesi

1. Muista aurinkovoide

Aurinkovoide on oleellinen kumppani kesällä. Laitoimme neljä aurinkovoidetta todelliseen testiin. Voiteet matkasivat testaajien mukana neljään eri kaukomaahan, jossa suojakertoimille on tarvetta. Katso, mikä oli testin paras aurinkovoide!

Etenkin kasvot on syytä suojata hyvin, sillä auringonsäteet voivat olla armottomia. Testasimme 10 kasvoille tarkoitettua aurinkovoidetta, jotta löydät parhaan suojan itsellesi ja läheisillesi. Katso testin tulokset!

Aurinkovoide säilyy yllättävän kauan oikeissa olosuhteissa.

Suomen kesä on lyhyt. Niin lyhyt, että harva ehtii puristaa aurinkorasvapurkin tyhjäksi ennen syksyn alkua. Älä kuitenkaan heitä aurinkovoidetta kesän loputtua pois, ennen kuin luet tämän. Aurinkovoide nimittäin säilyy kauemmin kuin luulet.

2. Suojaa iho auringolta, etenkin jos syöt lääkkeitä

Auringosta tulee hyvä mieli, mutta UV-säteet eivät ole hyväksi. Lue seitsemän vinkkiä auringon haittojen välttämiseksi ja ole turvallisesti auringossa.

Tiesitkö, että jotkin lääkeaineet voivat herkistää auringonvalolle? Auringolle herkistävät lääkkeet voivat aiheuttaa ihoreaktion, kun iho altistuu ultraviolettisäteilylle. Katso lista auringolle herkistävistä lääkkeistä.

auringolle herkistävät lääkkeet

Myös silmät kannattaa suojata, sillä UV-säteily vaurioittaa silmiä ja auringonvalon häikäisy haittaa näkemistä. Aurinkolaseja hankkiessa kannattaa panostaa erityisesti laadukkaisiin linsseihin. Näiden vinkkien avulla valitset turvalliset aurinkolasit.

Paloitko kaikesta huolimatta auringossa? Iho palaa usein salakavalasti ja vahingon huomaa vasta, kun on jo liian myöhäistä. Palamisoireet paljastuvat vasta useamman tunnin kuluttua. Helpota lievää palamista tehokkaasti kotikonstein.

3. Pysy viileänä

Kävit juuri suihkussa, mutta tunnet taas ohimoillasi valuvan hikivanan. Hiostava helle tekee olon tukalaksi ja vaikeuttaa nukkumista. Nämä seitsemän viilennyskeinoa tuovat avun ongelmaan. Lue, miten viilennät oloasi hiostavalla ja helteisellä ilmalla.

Lue myös: Lukijat kertovat: Näin viilennän itseni helteellä

Hiostavalla kelillä viilennyskeinot ovat tarpeen.

Tukalan kuumassa asunnossa voi tuntua houkuttelevalta avata ikkuna pienen tuulenvireen toivossa. Virhe! Kokeile sen sijaan näitä konsteja, kun haluat viilentää kotisi.

Läkähdytkö konsteista huolimatta kotonasi kuumuuteen? Ei huolta, Suomi on täynnä paikkoja, joihin hellettä voi paeta. Listasimme paikat, mihin voi mennä helteellä viilentymään ja vilvoittelemaan. Näihin kahdeksaan paikkaan voit paeta kuumuutta, kun helleaalto ahdistaa.

4. Viilennä itsesi ja nuku helteestä huolimatta

Optimaalinen lämpötila yöunille on 17–20 astetta. Kesähelteellä makuuhuoneen lämpötila voi kuitenkin huidella huomattavasti korkeammalla, mikä tekee nukkumisesta mahdottomalta tuntuvan taistelun. Kokeile näitä seitsemää nerokasta kikkaa, joilla viilennät itsesi ja saat unen päästä kiinni yöllä.

5. Ehkäise tissihiki ja hankaavat reidet

Kesä pistää hikoilemaan yllättävistäkin paikoista. Tissihiki eli rintojen hikoilu kiusaa erityisesti naisia. Onneksi vaiva on helppo ehkäistä muutaman konstin avulla. Vaivaako sinua tissihiki? Vähennä rintojen hikoilua näiden keinojen avulla.

tissihiki

Kesä kutsuu kaivamaan mekot ja hameet kaapista, mutta kesäpukeutuminen tuo mukanaan myös ongelman. Kun sisäreidet hankaavat toisiaan vasten, on olo kaikkea muuta kuin mukava. Näillä vinkeillä hankaavat reidet eivät enää pääse sanelemaan vaatevalintojasi.

Lue myös Frutti di Mutsin blogista: Vältä tissihiki ja hiertymät: Nämä niksit auttavat helteillä!

6. Taltuta kuivuus ja pelasta puutarha

Helle ja kuivuus kiusaavat ihmisten ja eläinten lisäksi puutarhoja ja pihoja. Puutarhatoimittaja ja Paratiisi takapihalla -blogia pitävä Paula Ritanen-Närhi neuvoo, miten puutarhan kukat pidetään hengissä, kun ei sada ja on kuuma. Päihitä kuivuus puutarhassa näillä vinkeillä!

Lue myös: Helpota kastelutyötä – 10 käytännön vinkkiä puutarhatoimittajan puutarhasta

7. Kun mikään muu ei auta, muistele talvea

Kokosimme kymmenen kuvaa, jotka saavat olosi viileäksi – edes hetkeksi. Koska oikea talvi on tuskallisen kaukana, nämä kuvat tuovat talven luoksesi. Muistatko nämä ihanan viileät asiat? Äänestä kylmin kuva jutun lopussa.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: 7 vinkkiä helteeseen: paras aurinkovoide, pysy viileänä, nuku hyvin ja ehkäise tissihiki

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X