Älä tee näitä kesänviettoon liittyviä virheitä! 7 tositarinaa siitä, miten kesä on käynyt kimppuun

SOS! Alert! Suven viattomaan ilmapiirin kätkeytyy hirvittäviä riskejä. Kotilieden tekijät paljastavat kesäiset vaaranpaikkansa.

Ihanaa, kun on kesä? Ei muuten ole! Kesä voi vaikuttaa viattomalta, mutta se kuhisee hirvittäviä uhkia. Koska tahansa voi tapahtua mitä hyvänsä, sinulle, minulle, meille kaikille.

Kotilieden toimitus paljastaa, kuinka kesä on käynyt kimppuun. Ota tarinoista opiksesi äläkä tee samoja virheitä.

1. Varo ruuhkia! Ne aiheuttavat pikaista toimintaa vaativia tuskatiloja

”Lähdimme kesämatkalla ajamaan Pariisista kohti Loirea. Massiiviset liikenneruuhkat jatkuivat tuntitolkulla. Pienelle pojallemme tuli pissahätä, mutta moottoritieltä ei ollut mahdollista ajaa ulos. Joimme äkkiä tyhjäksi virvoitusjuomapullon, johon poika sitten lorotteli.”

2. Varo pulloja! Suuhusi voi päätyä yllättäviä asioita

”Helle, jano. Siideri! Kohotin pullon huulilleni ja join. Siideri soljui suuhuni, mutta sinne soljui jotain muutakin. Jotain, joka liikkui ja sitten satutti. Sokerinen juoma oli houkutellut pulloon ampiaisen. Ylähuuleni oli pistoksen jäljiltä pari päivää kuin muhkea munakoiso.”

Lue myös: Mehiläisen tai ampiaisen pisto: Normaali myrkkyreaktio vai allergiaa?

3. Varo korkeita ääniä! Paitsi jos haluat yllätysvieraita

”Loppukesästä hiiret tulivat mökkiin. En halunnut käyttää loukkua, joten etsin netistä hiiriä karkottavan korkean äänen ja laitoin sen soimaan yöksi. Hiiret pysyivät poissa, mutta katonrajassa rapisi. Pian suuri lepakko läpsytteli nahkasiipiään makuuhuoneessa. Ilmeisesti korkea ääni oli sille kutsuhuuto.”

Lue myös: Luonnossa liikkuminen lohduttaa ja tarjoaa elämyksiä – Nyt on aika tutustua oman pihan ihmeisiin

4. Varo peppuja! Niitä voi vilahdella kasuaalisti kaupungilla

”Ylitin suojatietä Helsingin keskustassa, kun ohi viiletti vaalea hahmo. Pian huomasin tarkkailevani keski-ikäisen miehen paljasta, hieman karvaista peppua. Harmikseni – vai onnekseni? – en nähnyt, mitä etupuoli paljasti.”

5. Varo lapsia! Ne riivatut häiritsevät kesäpäivästä nauttimista

”Kuuma päivä mökillä. Olin kokannut ja tiskannut ja istahdin hengähtämään. Lapseni saapui hetsilleen: jalassa on tikku! Kun olin hakenut ensiapupussin ja nyppinyt tikun pois, huoahdin. Nyt nautin kesästä! Mutta. Tuli toinen lapsi, hänelläkin tikku jalassa. Ja kohta isommalla oli jo toinen tikku. Ei tarvinnut levätä. Portaat kaipasivat hiomista.”

Lue myös Anna.fi: Pienten kaksosten äiti Tanja Poutiainen-Rinne: ”Lastenhoito on täyttä työtä aamusta iltaan ja illasta aamuun”

6. Varo uima-altaita! Tai pyri edes häviämään tahallasi

”Leppoisa rantapäivä Korfun-lomalla. Puoliso ja poika päättivät ottaa altaassa kisan. Kumpi sukeltaa nopeammin toiseen päähän? Isä voitti otsan mitalla. Tulos: vertavuotava ventti, jota rynnättiin pyyhe otsalla tikkaamaan lähikylän lääkäriin. Eipä tarvinnut loppulomalla sukellella, kun ei saanut edes uida.”

7. Varo arkeologisia kaivauksia! Raunioilla pörisee epämieluisaa seuraa

”Osallistuin arkeologisille kaivauksille Yli-Iissä. En ollut tullut ajatelleeksi, että kaivuupaikka kuhisee paarmoja ja sääskiä. Verenhimoiset ötökät kaivautuivat sisään jopa sukanvarresta. Kotimatkalla olin aivan syöty, kaivauksilta löysin vain tavallisen kiven.”

Lue myös: 10 vinkkiä miten lievität hyönteisten pistokohtia

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Älä tee näitä kesänviettoon liittyviä virheitä! 7 tositarinaa siitä, miten kesä on käynyt kimppuun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X