Tarinat Tilaajille

Astaa, 54, potkaisi onni! Näiden 6 keinon avulla sinäkin voit parantaa elämänlaatuasi

Hyvää tuuria ei voi ohjastaa, mutta elämänlaatuaan voi  halutessaan muuttaa parempaan. Ja se lisää hyvää oloa.

Vaikka Eino Leino runoili aikoinaan: ”Kell’ onni on, sen kätkeköön”, nykyään onnenkantamoisia ei tarvitse piilotella. Näillä neuvoilla lisäät elämääsi tyytyväisyyttä, ja ehkäpä saat kaupan päälle hyvää tuuriakin.

Kerrotaan aluksi Asta Husun, 54, tarina, jotta hänen onnensa tarttuisi meihin muihinkin. Kun Asta jäi työttömäksi syksyllä 2019, hän pääsi TE-toimiston kautta opiskelemaan. Siihen liittyvä työharjoittelu päättyi tämän vuoden elokuun lopulla, mutta työpaikasta ei vielä ollut tietoa.

”Olin lähettänyt vain muutaman työhakemuksen, sillä yhtenä vaihtoehtona oli yrittäjyys. Paljonhan on puhuttu, että yli 50-vuotiaiden on vaikea työllistyä,” Asta sanoo.

Asta Husu luottaa hyvään karmaan.
Asta Husu luottaa hyvään karmaan. Kuva: Asta Husun kotialbumi

Syyskuussa hän sai kutsun työhaastatteluun. Kului viikko, ja hänet oli palkattu uuteen työhön. Työmatkoja varten hankittavaksi tullut auton ostokin sujui muitta mutkitta. Rahoitus menopeliin saatiin sovittua nolla prosentin korolla, eikä Astan tarvinnut maksaa edes käsirahaa.

Ajellessaan upouudella autollaan kotiin, hän sai puhelun toisesta työpaikasta. Palkka olisi tarjolla olleessa työssä ollut 500 euroa vähemmän kuin Astan juuri allekirjoittama työsopimus. Mutta sekin olisi ollut neuvoteltavissa, mikäli hän olisi lähtenyt haastatteluun.

Eikä siinä vielä kaikki. Kun Asta aloitti ensimmäisenä päivänä työnsä, häneen otettiin yhteyttä vielä rekrytointifrmasta. Tarjolla oli kolmaskin työpaikka. Asta oli kuitenkin tyytyväinen valintaansa, joten työpaikan vaihtoa hän ei edes jäänyt miettimään.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.