Tarinat Tilaajille

Down-pari Mika ja Mila elävät onnellisesti yhdessä – Mika oli haaveillut naimisiinmenosta jo pikkupojasta asti

Eräänä päivänä kehitysvammaisten ryhmäkotiin muutti iloinen ja topakka Mila. Mikasta ja Milasta tuli kavereita ja lopulta rakastavaisia. Millaista on arki yhteisessä kodissa?

”Minulla on ihana vaimo”, Mika Salonen, 51, sanoo ja kumartuu kutittamaan Mila Salosen, 36, nenänpäätä. ”Tuollainen höpsö. Höpönassu.”

Mila nauraa pää taaksepäin kallistettuna, lujaa ja hersyvästi.

”Mika on kaunis poika, niin mukava ja ihana aviomies”, Mila sanoo ja muiskauttaa suukon Mikan poskelle.

Ikkunalaudalla on amaryllis, kämpässä suloinen sekasotku. Tämä Itä-Helsingissä sijaitsevan Laajasalon palvelutalon kaksio on ollut Mikan ja Milan yhteinen koti pian viiden vuoden ajan.

Aamupuurot on syöty, ja seuraavaksi vuorossa on jokapäiväinen kauppareissu Lidliin. Sitä ennen Mika haluaa kuitenkin esitellä urheilukilpailuista saamiaan mitaleita ja kunniakirjaa Santahaminassa käymästään Intti tutuksi -leiristä, jolla hän nukkui teltassa ja söi hernerokkaa.

Mila haluaa puolestaan näyttää kehystettyjä kuvia isästään ja äidistään ja sen jälkeen esitellä asuntoa. Toisessa huoneessa on sänky ja ruokapöytä ja toisessa sohva, telkkari ja DVD-elokuvia täynnä oleva kirjahylly. Huoneiden välissä on keittiö, jossa Mika tiskaa ja Mila tekee ruokaa.

Työnjako on pariskunnalla muutenkin selvä.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.