naapuri valittaa, kyttää

Et kai ole ärsyttävä naapuri? Lukijat paljastivat kauheimmat kokemukset

Kysyimme Kotilieden lukijoilta kokemuksia huonoista naapureista. Oletko nämä tarinat luettuasi iloinen omista naapureistasi vai samaistutko kokemuksiin?

Joka neljännellä Kotilieden lukijakyselyyn vastanneella oli ollut ongelmia naapureidensa kanssa. Hampaiden kiristelyä ja harmaita hiuksia olivat aiheuttaneet niin erilaiset siisteyskäsitykset, melu kuin haukkuvat koiratkin. Olipa jonkun alakerran naapuri keittänyt kylpyhuoneessaan pontikkaakin ennen kuin sai häädön!

Lue muut päänvaivaa aiheuttaneet naapuritarinat:

Meluava naapuri on ikuinen riesa

”Aiemmassa asuinpaikassa naapurit eivät tienneet, että talossa äänieristys oli heikko. Asia ratkesi sillä, että kerroin, miten selkeästi jopa puhe asunnosta toiseen kuului.”

”Meluaminen ja äänekäs kolistelu häiritsi. Huomautimme asiasta. Saimme kukkia ja viinipullon mutta sama meno jatkui.”

”Haastetta asumiseen tuo se, että alakerran poika huutaa iltaisin ja öisin sekä se, että yläkerran naapurit pesevät pyykkiä aina kellonajoista välittämättä, jopa klo 23.30.”

”Ovien paiskominen, rapussa juokseminen, kolistelu, huutaminen. Ongelma on jatkuva ja ilmeni heti kyseisten naapureiden muutettua rappuun. Ratkaisen ongelman laittamalla korvatulpat korviini tai lähden ulos.”

Siisteyskäsitys vaihtelee naapureiden kesken

”Joidenkin naapureiden tapa kasata parvekkeilleen roinaa häiritsee esteettisistä silmääni.”

”Pihatietä ei puhdisteta lumesta tai puiden lehdistä, paritalon ikuisia ongelmia. Kun keskustellaan ja kysellään pihatöiden ulkoistamisesta talonmiespalvelun avulla, niin yleensä pihiltä naapurilta löytyykin intoa tehdä töitä.”

”Jotkut naapurit eivät osaa lajitella vaan laittavat esimerkiksi lehtilaatikkoon lehdet muovipusseissa.”

Haukkuva koira häiritsee naapureita

”Naapurini saattaa kesäisin istua pitkälle aamuyöhön kavereidensa kanssa pihalla ja koira haukkuu siinä aikansa kuluksi. Kävin sanomassa naapurille, että yritän nukkua, kun olen menossa aamulla töihin. Koira meni sillä kertaa sisälle, mutta häiritsevää haukkumista esiintyy silti viikoittain.”

naapurin koira haukkuu

”Naapurin koira haukkuu aina silloin, kun emäntä ei ole kotona. Kun puhun omistajalle haukunnasta, hän ei usko minua.”

Naapurit, jotka eivät pidä koirista häiritsevät omistajia

”Eräs naapuri, vaikka muuten on tavallisen mukava, ei pidä koirista. Meillä niitä on ollut. Koirat haukkuvat, mutta sitä tämä naapuri ei siedä. Heitteli yhtä koiraamme kivillä omalta pihaltaan meidän pihaan.”

”Koirani kävi naapurin pihassa ja hän soitti poliisille, vaikkei mitään vahinkoa tapahtunut. Välit ovat viileät, en pysty enää luottamaaan naapuriini ja pyrin olemaan omissa oloissani”

Tupakointi tuo hajuhaittoja

”Naapurini tupakoi parvekkeellaan ja tupakansavu ja haju tulevat parvekkeelleni. Olen yrittänyt isännöitsijän kautta saada apua, mutta se ei ole tuottanut tulosta, joten kärsin siitä edelleen.”

naapuri tupakoi sisällä ja parvekkeella

”Tupakointisääntöjä ei kunnioitettu ja tupakanhaju tuli neljänteen kerrokseen asti läpi ulko- ja välioven. Otin yhteyttä talonyhtiöön, joka hoiti asian asiallisesti. Toisessa tapauksessa naapuri tupakoi parvekkeelle, jolloin vain suljin kesäisin ikkuna siksi aikaa, kun hän tupakoi pihalla. Otan asian puheeksi vasta silloin, kun en voi itse toiminnallani (kuten sulkemalla ikkunaa) puuttua siihen että tupakanhaju leviää asuntooni.”

Valittavat naapurit aiheuttavat päänvaivaa

”Edellinen naapuri valitti kaikesta mahdollisesta isännöitsijälle, vaikkei ollut mitään aihetta. Onneksi isännöitsijä ymmärsi olla ottamatta vakavasti näitä aiheettomia valituksia.”

”Kerrostaloasunnossa oli tarkat säännöt mattojen ja vuodevaatteiden tuuletusajoista. Naapuri valitti, kun vein lauantai-iltana virallisen tuuletusajan ulkopuolella matot kerrostalopihan nurkassa olevalle kuivaustelineelle. Minusta tuuletussäännöt oli laadittu sellaisille, jotka olivat päiväsaikaan kotona. En enää sen jälkeen vienyt mattoja ulos.”

”Alakerran naapurini kirjoitti ylös, jos esimerkiksi vessa vedettiin kello 22:n jälkeen yöllä ja valitti siitä seuraavana aamuna. Hän kielsi minua käyttämästä pyykkitupaa ja talon pesukonetta sekä saunaa, koska en ollut sijoittanut taloon eli en omistanut asuntoa, jossa asuin. Hän keräsi myös pyykkini pois kuivumasta narulta märkinä. Hän valitti, että tuon vieraita bakteereja saunaan ja pyykkitupaan. Isännöitsijä pyysi sietämään häntä ja sanoi, ettei kukaan ota häntä tosissaan. Hän oli sairas ihminen, mutta aiheutti kyllä päänvaivaa, kunnes muutin pois.”

Tervehtiminen ei suju kaikilta

”Jotkut eivät ole näkevinään vastaan tullessaan. Minä tervehdin kaikkia.”

”Uusissa naapureissa ärsyttää, jos he eivät koskaan tervehdi. Jos olen itse muuttanut, käyn nopeasti esittäytymässä naapureille, jotta he tietävät millainen uusi naapuri on muuttanut taloon.”

”Meitä vastapäätä asuu pariskunta, joka on pääkaupunkiseudulta. He eivät edes päivää osaa sanoa, vaikka olemme heille sanoneet muutaman kerran. Jätimme sanomisen sitten itsekin.”

Vastaajista kuusi prosenttia ajatteli, ettei itse ole hyvä naapuri.

Syyksi kerrottiin muun muassa halu olla omissa oloissa sekä fyysinen heikko kunto, joka vaikeuttaa yhteisten pihatöiden tekemistä.

”En halua olla naapureiden kanssa tekemisissä. Moikkaan kyllä, mutta that’s it.”

 

Lue lisää naapuruudesta:

Naapuri häiriköi ja sopu on koetuksella? Lue lakimiehen neuvot 5 yleisimpään ongelmatilanteeseen
Miksi naapurit ärsyttävät?
Nappi Naapuri tuo avun lähelle
Onnellisuustutkija paljastaa vinkit onnelliseen elämään – ota opit käyttöön jo tänään
Parempi mieli on seitsemän oivalluksen päässä – Jutta Gustafsberg neuvoo positiivisen asenteen salaisuuden

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Et kai ole ärsyttävä naapuri? Lukijat paljastivat kauheimmat kokemukset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X