Viihdytkö etätyössä paremmin kuin työpaikalla? Se voi kertoa jotain oleellista työyhteisöstäsi

Se, miten viihtyy etätyössä, voi antaa arvokasta tietoa työyhteisön ja oman työtavan toimivuudesta. Työpsykologi kertoo, mistä erilaiset tuntemukset etätyöstä kertovat.

Etätyö on tullut tänä vuonna monelle tutuksi. Osalle kotona työskenteleminen on tuntunut peräti helpotukselta. Työmatkaan käytetty aika säästyy, ja kotona vietetty aika lisääntyy. Toisille jatkuva etätyö voi käydä raskaaksi.

”Jos tilanne jatkuu tällaisena, pitäisi miettiä, mitkä ovat käytäntöjä, jotka voimme pitää koko vuoden. Voisiko se olla osittain etätyötä ja osittain lähityötä? Jos kaikki määrätään etätyöhön vuodeksi, se on joillekin ihmisille rangaistus ja eristys”, työpsykologi Outi Reinola Terveystalosta sanoo.

Osalle etätyö sopii erinomaisesti.

Osalle etätyö sopii erinomaisesti. Omia tuntemuksiaan kannattaa kuunnella, sillä ne voivat kertoa, millaisia asioita työelämässä arvostaa ja mihin asioihin olisi hyvä kiinnittää enemmän huomiota.

Lue myös: Meneekö selkä jumiin kotikonttorilla? Se voi paljastaa jotain merkittävää kunnostasi

Se, viihtyykö etätyössä, voi kertoa jotakin siitä, kuinka mieluisaa työ itselle on. Reinolan mukaan etätyössä ihmiset saattavat ymmärtää lähityön tuoman sosiaalisuuden merkityksen tai vaihtoehtoisesti huomata, miten vähän tosiasiassa työyhteisöä ikävöi.

”Työssä viihtyminen tai viihtymättömyys kärjistyy ja paljastuu nyt. Etätyö voi paljastaa tiettyjä tosiasioita, ja sitä voi oivaltaa hyvin tärkeitäkin asioita.”

Mitä oma reaktio etätyöhön kertoo?

1. Ikävöitkö takaisin työpaikalle? Se voi olla merkki työyhteisön merkityksellisyydestä ja/tai oman motivaation puutteesta

Ihminen, joka pitää tärkeänä kollegoiden seuraa, harvoin nauttii etätyöstä pitkän päälle. Kun työyhteisö on vahva ja työkaverit läheisiä ystäviä, arki ilman pieniä kahvitaukoja ja yhteisiä ruokatunteja tuntuu ontolta.

Työkaverit voivat olla tärkeä lähde inspiraatiolle, vertaistuelle ja rentoutumiselle työssä. Kollegat tuovat työn kulkuun mieluisaa ja positiivista sisältöä. Myös henkilö, joka ei ole aiemmin ymmärtänyt sosiaalisten kontaktien ja työpaikan merkitystä, voi nyt yllättäen kaivata juuri niitä.

Etätyössä tulee esille, onko motivaatio sisäsyntyistä vai ulkoapäin, työyhteisöstä syntynyttä.

Vaikein tilanne on silloin, jos saa kaiken motivaation työhönsä juuri sosiaalisten kontaktien tuomalla energialla eikä työn sisältö itsessään motivoi.

”Etätyössä tulee esille, onko motivaatio sisäsyntyistä vai ulkoapäin, työyhteisöstä syntynyttä. Jos ei viihdy työn sisällön kanssa, voi olla erittäin hankalaa ellei lähes mahdotonta suorittaa työtehtäviä. Silloin tekisi tosi hyvää, että tunteistaan voisi puhua työkavereiden, esimiehen tai työterveyshuollon kanssa.”

Lue myös: Pidätkö kameran pois päältä etäkokouksissa? Se voi kertoa syvemmästä itsetunnon ongelmasta, kertoo työpsykologi

2. Onko etätyö sinulle helpotus? Se voi olla merkki korkeasta työmotivaatiosta ja/tai heikosta työyhteisöstä

Henkilö, joka viihtyy hyvin omissa oloissaan ja jonka työ on yksin tehtävää ja vain vähän tiimityötä vaativaa, sopeutuu etätyöhön todennäköisesti paremmin. Tällainen henkilö on usein kiinnostunut ja motivoitunut työtehtävästään.

”On selvästi ryhmä ihmisiä, jotka ovat kokeneet etätyön todella helpottavaksi. Siinä säästää työmatkat, voi olla tehokkaampi työssään ja ei tarvitse osallistua työpaikan kuhinoihin.”

Vaikka etätyö olisikin positiivinen kokemus, Reinolan mukaan voi olla huolestuttavaakin, jos ihminen ei kaipaa lainkaan takaisin työpaikalle. Se voi kertoa siitä, että työpaikalla ei ole hyvä olla.

”On harvinaista ja ehkä vähän huolestuttavaakin, jos ei ollenkaan kaipaa työpaikalleen. Viihtyykö siellä sitten? Jos etätyössä voi paljon paremmin kuin lähityössä, se voi kertoa kuluttavasta tai riitaisasta työilmapiiristä.”

Monella on etätyössä hankalaa päästä työn rytmiin. Lyhyt kävely ennen työpäivän alkua voi auttaa työmoodiin pääsyssä.

Monella on etätyössä hankalaa päästä työn rytmiin. Lyhyt kävely ennen työpäivän alkua voi auttaa työmoodiin pääsyssä.

3. Etkö löydä sujuvaa työrytmiä etätöissä? Se voi olla merkki käynnistymisongelmista

Vaikka työ itsessään olisi motivoivaa ja etätyö periaatteessa sopisi itselle, voi pitkittynyt etätyö aiheuttaa vaikeuksia töiden aloittamisessa.

”Kun on ollut pitkään etätyössä, on ymmärrettävää, että vireystila laskee. Se ei välttämättä tarkoita sitä, että työmotivaatio itsessään laskee, vaan että ei tahdo päästä käyntiin.”

Reinola suosittelee pientä kävelyä ennen työpäivän alkua. Se voi antaa aivoille viestin, että nyt päivä alkaa.

”Normaalisti vireystila nousee ja käynnistyminen lähtee siitä, kun lähdet töihin ja juot aamukahvit työpaikan kahvihuoneessa. Mutta kun työtila on omassa kodissa, vireystila ei tahdo päästä sille tasolle, että tekisi mieli ryhtyä töihin. Joku voi yllättyäkin, miten vaikea on käynnistyä työpäivään, kun ei tee siirtymää työpaikalle.”

On harvinaista ja ehkä vähän huolestuttavaakin, jos ei ollenkaan kaipaa työpaikalleen. Viihtyykö siellä sitten?

Paras rytmi syntyy, kun pitää huolta tarpeeksi pitkistä yöunista, liikkuu riittävästi ja syö hyvin. Työajan ulkopuolinen aika voi tukea aivojen toimintaa ja vireyttä työaikana.

”Työtilan pitäisi ehdottomasti olla muualla kuin omassa makkarissa tai keittiössä. Jos se ei ole mahdollista, älä työpäivän päätteeksi laita läppäriä ainoastaan kiinni. Hautaa se jonnekin sohvatyynyn alle pois näkyvistä.”

Vaikeuksista puhuminen on paras ratkaisu tähänkin ongelmaan

Reinolan mukaan etätyö ainoana työn tekemisen muotona sopii pitkän päälle vain harvoille. Me kaikki tarvitsemme enemmän tai vähemmän toisia ihmisiä ja työpaikkaa motivoituaksemme ja virittäytyäksemme työmoodiin.

Reinola suosittelee tapaamaan ainakin esimiestä säännöllisesti kasvokkain, vaikka sitten ulkona ja turvavälein. On tärkeää, että etätyön tekemisestä voi puhua avoimesti eikä ongelmia omassa motivaatiossa tai työyhteisössä paineta villaisella.

”Fakta on se, että korona-aika on ollut kaikille aika raskas. Ei ole juurikaan ihmisiä, jotka olisivat kokeneet tämän voitoksi. Voisimme puhua rohkeammin siitä, millaisia vaikeuksia tämä on aiheuttanut työn tekemiselle.”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viihdytkö etätyössä paremmin kuin työpaikalla? Se voi kertoa jotain oleellista työyhteisöstäsi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X