Tarinat

Haluatko tehdä unelmistasi totta? Näin Kotilieden lukijat ovat toteuttaneet haaveensa

Unelmaelämä voi tuntua kaukaiselta haaveelta, mutta se voi myös olla lähempänä ja helpommin toteutettavissa kuin uskotkaan. Lue, kuinka lukijat ovat muuttaneet unelmat tosiksi.

Kerroimme aiemmin, millaisista asioista Kotilieden lukijat unelmoivat. Unelmat eivät ole jääneet vain unelmiksi, sillä vastaajista kaksi kolmesta on jo toteuttanut unelmansa, kun vajaa 30 prosenttia odottaa vielä unelmansa toteutumista.

Miten haaveista sitten tehdään todellisuutta? Pyysimme lukijoita paljastamaan, kuinka he ovat onnistuneet tekemään unelmistaan totta. Nappaa keinot omaan elämääsi!

1. Oikea asenne vie pitkälle

”Päätöksen tekeminen on vaikeinta. Kun päätös on tehty, loppu on vain järjestämistä.”

”Unelmien eteen voi joutua tekemään kovasti töitä tai uhrauksia, mutta ne ovat kaiken sen arvoisia.”

”Tein suunnitelman ja keräsin varat vähitellen. Unelmien toteuttaminen vaati ajattelutavan muuttamista. Teen nyt, en sitten joskus, kun on parempi aika. Sitä ei silloin tule koskaan.”

”Teen joka vuosi unelmakartan, mutta poimin niistä myös tavoitteita. Tutkija Leena Palotien sanoin, kun unelmille rakentaa aikataulun ja strategian, ne alkavat toteutua.”

2. Itsetutkiskelu voi olla tie onneen

”Erosin onnettomasta liitosta ja opettelin olemaan yksin. Pohdiskelin haaveitani ja toiveitani, mitä elämältäni haluan ja mitä olen valmis tekemään onnen ja seesteisyyden eteen. Mietin myös kuinka paljon olen itse aiheuttanut onnettomuutta elämääni ja kuinka siitä käytöksestä pääsisi pois. Opin tulemaan toimeen itseni kanssa ja saavutettuani tämän, ymmärsin, että tulemalla toimeen itseni kanssa, tulen paremmin toimeen myös muiden kanssa. Nyt tiedän, että minulla on paljon annettavaa ja myös olen ansainnut kaiken hyvän, mitä elämällä on annettavana, mutta hyväksyn myös huonommatkin hetket paremmin. Kaikki kuuluu elämään. Kun tarpeeksi kauan tekee samat erehdykset, ei voi odottaa kuin samanlaisia lopputuloksia, mitä on ollut aiemminkin. Niinpä muutos ajattelutapaan ja toimintatapoihin oli ainoa ratkaisu.”

3. Haave ei aina toteudu suunnitelmien mukaan

”Olin aina haaveillut, että minulla olisi suurensuuri pitkä pöytä, johon mahtuisi paljon ihmisiä syömään samaan aikaan. Se on toteutunut. Ei ehkä ihan niin kuin alkujaan ajattelin, mutta nyt olen tilanteeseen tyytyväinen.”

”Halusin lapsia ja perheen. Kaksi pitkää suhdetta takanani tapasin nykyisen mieheni 36-vuotiaana, mutta hän ei halunnut lapsia. Mieli muuttui, mutta ensimmäinen raskaus päättyi keskenmenoon. Nyt 42-vuotiaana odotan toista lastamme. Unelmat voivat toteutua hitaammallakin aikataululla.”

Perhe ja parisuhde ovat unelmien arvoisia

”Kosin karkauspäivänä unelmieni miestä. Hän antoi rukkaset ja hamekangaskin jäi saamatta. En kuitenkaan lannistunut vaan jatkoin rakastamista. Olemme olleet kihloissa 17 vuotta. Täytän elokuussa 65 vuotta ja haluaisin edelleen olla hänen elämänsä nainen.”

”Muutin ulkomaille rakkauden perässä. On ollut alkuhankaluuksia, mutta nyt meillä menee hyvin.”

4. Joskus unelman toteutumiseen tarvitaan muiden apua

”En itseasiassa toteuttanut unelmaani itse, vaan ystävieni avulla. Olin lapsesta asti unelmoinut pääseväni lentämään kuumailmapallolla. Ystäväni keräsivät kolehdin ja sain syntymäpäivälahjaksi lennon!”

5. Täydellinen koti voi olla muutaman mutkan päässä

”Kauan oli haaveenani oma talo ja puutarha. Pyytelin miestäni ottamaan toiveeni tosissaan, mutta hän torjui sen aina. Olin kuitenkin toiveikas, jospa sittenkin hän taipuisi, mutta meille tulikin ero. Silloin ajattelin että nyt meni sekin unelma, en pysty koskaan hankkimaan omaa paikkaa. Kyselin kuitenkin pankista lainamahdollisuuksia, ja vastaus oli myönteinen. Ihme oli että en sitten tarvinnutkaan lainaa, kun sain asunnostamme sopivan hinnan ja pystyin ostamaan oman pikkutalon puutarhoineen. Paljon ”katsastin” erilaisia taloja, eikä mikään ollut sopiva, kunnes kahden vuoden kuluttua lopulta tartuin ehdotukseen pienestä talon puolikkaasta. Ihana pikkuinen koti oli kuin olikin nyt minun!”

”Lapsuudessa meillä oli pieni kesämökki vuokratontilla. Aikuisuudessa lunastimme sisareni kanssa tontin omaksi. Pikkuhiljaa olemme rakentaneet uuden mökin ja saunamökin, kunnostaneet pihaa. Nyt eläkeiässä on mökki varustettu kaikin mukavuuksin.”

”Olen luonteeltani rauhallinen ja pedantti. Asuntoa etsiessä taisi mennä vuoden päivät. Selvitin eri alueita, talon ja asunnon pitää olla täydellisen esteetön, koska haluan voida asua siinä myös huonoina päivinä liikuntakyvyn ollessa jokseenkin olematonta. Autottomana julkinen liikenne pitää lähteä oven edestä ja sainkin ihanan asunnon, mutta pienen, koska asumiseen käytettävä raha on vakio. Unelma on kuin majakka, jota kohti voi mennä hitaastikin, siellä se odottaa.”

”Olin unelmoinut pitkään laittavani pihan kuntoon. Nyt olen eläkkeellä ja voin keskittyä pihan kunnostukseen kaikessa rauhassa.”

Haaveiden kodissa on ihana asua

”Yksi unelma oli, että pääsen eroon tavaroista. Muutin pikkiriikkiseen kotiin maalaiskirkonkylään, ja hups, kotonani on vain välttämättömin, ihanaa!”

6. Unelmien työ vaatii riskinottoa

”Uskalsin lähteä kokeilemaan uutta. Hain ja pääsin töihin ulkomaille täysin uuteen työhon, jossa olen pystynyt kasvamaan ammatillisesti sekä ihmisenä.”

”Haaveilin useamman vuoden, että toteutan musikaalin. Yhtenä keväänä tuntui, että nyt on sen aika. Työnantaja näytti asialle vihreää valoa ja aloin kirjoittaa käsikirjoitusta sekä säveltää kesälomalla. Seuraavana syksynä projekti alkoi. Sain mukaan upean työtiimin osaavia ihmisiä ja vuoden päästä keväällä esitimme oppilaiden kanssa ystävyysaiheisen musikaalin.”

”Minulla oli yli nelikymppisenä vakituinen, hyvin varman oloinen työpaikka mahtavassa työyhteisössä, mutta nuoruudesta asti mielessä väikkynyt unelma toisenlaisista työtehtävistä alkoi itsepintaisesti muistuttaa olemassaolostaan. Meni muutama vuosi, kun aina kiinnostavan paikan tullen laitoin hakemuksia, mutta eipä se tuottanut tulosta. Kunnes tärppäsi. Pääsin määräaikaiseen projektityöhön. Jätin vakituisen työni ja ihanat työtoverit, vaikka moni kauhisteli noin epävarmaa ratkaisua. Projektihommassa oli ensimmäisen vuoden aikana uskomattomia vastoinkäymisiä, ja olin jo luopua koko jutusta. Unelmien työtä se ei todellakaan ollut, joten ehdin katuakin. Sitten alkoi sujua. Lopulta kävi niin, että projektin päätyttyä samassa paikassa avautui toinen työtehtävä, jota tarjottiin minulle. Vasta joku aika sitten tajusin, että tosiaan, nyt 50-vuotiaana teen juuri sellaisia hommia, joista nuorena opiskelijana haaveilin. Näinä vuosina maailma on muuttunut paljon, ja myös entisessä työpaikassa muutosten tuulet ovat puhaltaneet. Väkeä on irtisanottu tai lähtenyt huonontuneen työilmapiirin vuoksi. Se ei enää ole sama paikka kuin silloin. Onneksi uskalsin lähteä ajoissa!”

”Yksi unelmani toteutui jo. Sain olla terveenä töissä yli eläkeiän. Siis niin kauan kun halusin.”

7. Terveellinen elämä on tavoittelemisen arvoinen

”Sain laihdutettua 30 kg alle puolessa vuodessa ihan yksin sitkeällä jumppaamisella ja vähemmällä syömisellä.”

8. Harrastukset tuovat onnea

”Minulla oli unelma osata tehdä hopeakoruja ja Tiffany-töitä. Menin kansalaisopiston kursseille ja opettelin.”

”Haaveilen paljon lempiartistien ja -bändien keikoista. Kuulostaa helpolta ostaa lippu ja lähteä, mutta todellisuudessa se vaatii itseltä rahan keräämistä ja säästöä, lippujen nopeaa hankkimista, yöpaikan varmistamista sekä matkalippujen ostoa. Pikkupaikkakunnalta suuremmille lähteminen yksin on kasvattanut ja opettanut sekä samalla toteuttanut unelmiani.”

”Kirjoitin lapsuudesta pienoisromaanin omakustanteena. Olin haaveillut romaanin kirjoittamisesta, mutta tiesin, kuinka vähän niitä julkaistaan ja kuinka paljon tarjotaan käsikirjoituksia.”

9. Matkustelu avartaa ja on ainainen haave

”Haaveilin kauan Italiasta ja onnetar auttoi minua. Voitin nettikilpailusta matkarahaa itselleni ja kustansin itse puolisoni. Vietimme viikon Toscanassa ja lähialueilla loistavan oppaan ohjatessa seikkailuamme. Näimme paljon Italian vanhaa kulttuuria ja taidetta sekä upeaa erilaista maisemaa ja luontoa. Koko matkan kruunasi upea matkasää.”

Moni unelmoi matkustamisesta

”Halusin lähteä yksin Ranskaan oppimaan kieltä. Tein työnantajani kanssa sapattivapaasopimuksen viiden vuoden ajalle. Säästin lomista vuosittain niin, että sain lopulta kolmen kuukauden loman kesän aikana. Toteutin haaveeni olemalla kuusi viikkoa yksin Ranskan Rivieralla, matkustin sieltä Sveitsiin, josta mieheni tuli hakemaan minut kotiin. Tämä tapahtui 90-luvulla ja muistelen seikkailuani vieläkin hyvällä. Enää en uskaltaisi lähteä yksin tuntemattomaan.”

”Olen iät ajat halunnut matkailuauton. Nyt muutamana syksynä olen voinut vuokrata sellaisen viikoksi. Ajellut ympäri pohjoista Suomea. Käynyt paikoissa joihin en varmaan muuten olisi pysähtynyt. Vieläkin haluisin ihan oman auton, mutta voi olla liian hintavaa kukkarolleni.”

”Toteutunut unelmani oli matkustaa Englantiin pidemmäksi aikaa. Valmistuttuani ilmoittauduin au pairiksi, pääsin ihanaan perheeseen Lontooseen ja elin unelmaani seitsemän kuukautta.

10. Unelmat rakentuvat myös pienistä asioista

”Unelmani on hyvin helposti toteutettavissa. Nyt eläkkeellä ollessani voin aamuisin kävellä pihalla yöpaidassa.”

Lue myös:

Hyvä terveys, onnellinen parisuhde, matkustelu… Näistä Kotilieden lukijat unelmoivat Parempi mieli on seitsemän oivalluksen päässä – Jutta Gustafsberg neuvoo positiivisen asenteen salaisuuden Taitelija Marita Liulia vietti lapsuutensa parantoloissa: ”Päätin toteuttaa kaikki unelmani, jos en kuole” Yrittäjä Heidi Jaara: ”Lapsettomuus koetteli mutta unelma nousi tuhkasta” Aira Samulin: ”Mieliteot pitää toteuttaa”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Haluatko tehdä unelmistasi totta? Näin Kotilieden lukijat ovat toteuttaneet haaveensa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.