Hurahditko sinäkin näihin 13 asiaan tänä keväänä? Katso listasta, oletko intoillut samoista asioista kuin muut suomalaiset

Käsitöitä, pataleipiä, kotijumppailua… Hurahditko sinäkin näihin koronakevään hittiharrastuksiin? 

Kun koronarajoitukset iskivät ja suomalaiset jäivät kotiin, monien elämään nousi uusi teema: tylsyys. Mutta mikä olisikaan sen parempi motivaattori aloittaa uusi harrastus tai kokeilla jotain uutta?

Niinpä suomalaiset ryntäsivät joukolla kauppaan ostamaan vessapaperin ja käsidesin lisäksi uusia hittituotteita: jauhoa, palapelejä ja virkkuukoukkuja.

Koronakevään hittitekemisiksi nousi maanlaajuisesti muutama harrastus ylitse muiden. Hurahditko sinä samoihin harrastuksiin kuin muutkin? Klikkaa leikkimielisessä listassa rasti ruutuun ja tarkista!

Lue myös: Miehestä kuoriutui puutarhuri, vaimo osaakin leipoa – nämä yllättävät asiat olemme oppineet perheenjäsenistämme korona-aikana

1. Teit palapelin

Heräsikö sielussasi kummallinen himo… palapeleihin? Et ole ainoa. Palapelien tekeminen on noussut viime aikojen ehdottomaksi hittiharrastukseksi. Palapeliyritys Ravensburger on kertonut, että palapelien myynti olisi kasvanut kevään aikana peräti yli nelinkertaiseksi.

2. Ryhdyit kampaajaksi

Intouduitko napsaisemaan keittiösaksilla itsellesi otsatukan tai puolisolle sivusiilin? Muistitko vasta jälkikäteen, ettei sinulla ole kampaamoalan koulutusta? Ei hätää. Hiukset kasvavat noin sentin kuukaudessa – ja hyvällä lykyllä olet etätöissä vielä kesälomien yli.

3. Innostuit käsitöistä

Käsityöt ovat kasvattaneet suosiotaan koronakevään aikana. Kotona on väkerrelty niin virkkuukoukkujen kuin sukkapuikkojen kanssa. Suosittua on ollut esimerkiksi toinen toistaan ihanampien makramee-koristeiden askartelu. Näppärimmät ovat askarrelleet lasten kanssa jopa keppihevosia. Eikä unohdeta villasukkia!

Lue myös: Keppihevostalli syntyy helposti leikkimökistä – katso, kuinka suloisen tallin isoisä rakensi lapsenlapselleen

4. Lähdit lenkille

Tutkimusten mukaan suurin osa suomalaisista liikkuu liian vähän tai liian kevyesti. Kevään aikana lenkkipoluilla on kuitenkin näkynyt tavallista enemmän ähiseviä reippailijoita. Vaikka syitä juoksu- tai kävelyharrastuksen aloittamiselle on monia, yksi on varmaa: syystä riippumatta lisääntynyt liikunta tekee hyvää niin keholle kuin mielelle.

Lue myös: 7 vinkkiä: näin helpotat hengästymistä – lääkäri neuvoo

5. Leivoit pataleipää, banaanileipää tai värikkäitä focaccioita

Kannoitko kotiin jälleen uuden jauhopussin? Koronan aikana koko Suomi hurahti leipomiseen. Se on näkynyt ruokakaupoissa – kevään aikana esimerkiksi jauhojen myynti on jopa kolminkertaistunut. Erityisen suosittuja ovat olleet helpot pataleivät, mehevän maukkaat banaanileivät ja taiteellista silmää harjoittavat värikkäät focacciat.

6. Sometit tiesi sosiaalisen median vaikuttajaksi

Onko naapurin Marjo leiponut jotain hyvää? Ja miksi Teija on taas lenkillä – eikös hän juuri eilen postannut kuvan itsestään treenailemassa?

Monien tavallisesti hiljaiseloa viettävät sometilit ovat räjähtäneet kuluneen kevään aikana. Kun aikaa tuntuu olevan, mikäpä olisikaan sen parempi tapa käyttää sitä kuin satojen selfieiden, treenikuvien tai leivontakuvien jakaminen?

Lue myös Anna.fi: Some-ilmiö bookstagram ja muut inspiroivat vinkit – innostu kirjoista uudella tavalla

7. Retkeilit metsässä

Tiukimpien koronarajoitusten aikaan mediassa uutisoitiin, että Nuuksion kaltaisilla ulkoilualueilla kävi kuhina. Ja peräti niin kova kuhina, että Metsähallituskin huolestui tartuntavaarasta. Hylkäsitkö sinäkin kevään aikana tutut lähimetsät ja pakkasit auton täyteen eväitä ihan vain siksi, että saisit nauttia sosiaalisesta eristyksestä metsässä satojen muiden suomalaisten kanssa?

Lue myös: Ihanat ulkoilualueet Helsingin seudulla – oletko jo käynyt näissä 24 retkikohteessa?

8. Jumppasit kotosalla

Kun lukuisat kuntosalit sulkivat ovensa kevään alussa, treenaaminen siirtyi olohuoneen lattialle. Innostuitko sinäkin koronakevään aikana kotijumppista, kuten kotijoogasta, keppijumpasta tai kahvakuulatreenistä?

Lue myös: Kotijumppa vahvistaa ja vie jumit mennessään – katso ohjeet 4 helppoon jumppaan, jotka sopivat kaikille

9. Hoidit puutarhaa ja ostit kukkia, kukkia, kukkia

Vaikka korona on vähentänyt monien kukkakauppojen ja puutarhamyymälöiden kävijöiden määrää, nettikaupassa kukoistaa. Kevään aikana kukkia on tilattu kotiinkuljetuksella itselle tai läheisille. Moni on intoutunut tauon jälkeen siistimään villiintynyttä puutarhaa tai ainakin siivoamaan parvekkeen kerrankin kesäkuntoon ajoissa.

Lue myös: Näin saat kesäkukat kestämään koko kesän – puutarhuri paljastaa parhaat vinkkinsä!

10. Konmaritit huushollin – tai edes eteisen hyllyn

Kun kotona vietetyn ajan määrä on lisääntynyt, monien katse on kääntynyt kodin viihtyvyyden parantamiseen. Kävitkö sinäkin läpi jokaisen kodista löytyvän esineen vessanpönttöä myöten mutisten hiljaa itsellesi pirskahteleeko tämä esine iloa?

11. Kaunistit kotia

Kun kaikki vanha ja tarpeeton on ensin karsittu pois, on aika uudistaa kodin sisustus. Koronakevään sisustusinto on näkynyt niin sisustusliikkeiden verkkokaupoissa kuin Facebook-kirppiksillä. Näppäräsormiset ovat taikoneet uudet tyynynpäälliset sohvalle ihan omin kätösin.

12. Uudistit klassikkotaideteoksia

Ei muuta kuin koiralle pyyhe päähän – ja tadaa, kuvassa on ihka aito Whistlerin äiti! Suomalaisten karanteenitaide on parempaa viihdettä kuin minkään suoratoistopalvelun tarjonta.

13. Intouduit kalastamaan

Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestön mukaan kalastonhoitomaksuja on lunastettu koronakevään aikana merkittävästi aiempaa reippaammin. Erityisesti päivälupien määrä on kasvanut, mikä kertoo lajin saaneen runsaasti uusia kokeilijoita. Oletko sinä ollut yksi heistä?

Sait tulokseksi 0/13

Jaa tulos facebookissa

Mihin harrastuksiin sinä olet hurahtanut tänä keväänä? Kerro kommenteissa!

Avainsanat

Keskustelu

Olemme 11 v poikani kanssa samanlaisia sähikäisiä, ei jaksa kauan keskittyä samaan asiaan ja kaikessa pitää olla vauhtia ja vaarallisia tilanteita. No, nytpä meidän iskä koronakeväänä keksi meille kahdelle olkkariin uuden harrastuksen eli joogan! Netin kautta ohjelma pyörimään vaan ja siinäpä me kaksi lyhytpinnaista teemme erilaisia (helppoja) jooga-asentoja ja muistamme hengähtää hetken joka päivä. Yllättäen se onkin ollut tosi kivaa ja rauhoittavaa!

Kommentoi juttua: Hurahditko sinäkin näihin 13 asiaan tänä keväänä? Katso listasta, oletko intoillut samoista asioista kuin muut suomalaiset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X