Tarinat

Kirsi ja Mika Aaltola kertovat Annassa, miten rakastuivat toisiinsa: ”Jos on löytänyt helmen, ei sitä halua menettää”

Mika ja Kirsi Aaltola elävät kiireistä arkea pienen Geo-poikansa kanssa. Pariskunta kertoo Annassa, miten heidän tiensä kohtasivat.

Kirsi, 36, ja Mika Aaltola, 53, tapasivat työkonferenssissa Santahaminassa vuonna 2017. Kirsi teki Mikaan vaikutuksen, vaikka pari ei vielä tuntenut. Mika kertoo parin kohtaamisesta Annassa.

”En tuntenut häntä nimeltä, mutta kun googlasin taustoja, tuttuudentunne vain vahvistui. Siinä vasta nainen. Ystävällinen ja sosiaalisesti taitava sydämellinen ihminen, jolla on entisenä huippu-urheilijana päämäärätietoisuutta ja kunnianhimoa. Kaiken lisäksi hän on pätevä työssään”, Mika kuvailee silloisia ajatuksiaan Annassa.

Konferenssin jälkeen Mika ehdotti Kirsille työpalaveria, joka johti samppanjaillalliseen ja pian toiseenkin. Parisuhde eteni varovasti, vaikka kemia parin välillä oli vahva. Mika ja Kirsi kävivät ulkona yhdessä ja viestittelivät.

”Ihastuin Mikan rauhallisuuteen ja levollisuuteen. Hänen seurassaan oli hyvä olla, luotin häneen heti. Hänestä huokuu lämmintä karismaa, ja tunsin oloni jo ensimmäisenä yhteisenä iltana kotoisaksi”, Kirsi kertoo Annassa.

Vajaan vuoden kuluttua tapaamisesta pari muutti yhteen. Naimisiin he menivät syyskuussa 2019. Parin Geo-poika on nyt viisi kuukautta vanha.

Lue myös: Tuore isä Mika Aaltola pohtii Ukrainan sotaa tv:ssä ja aamuyöllä kotona vauvan kanssa valvoessa – ”Poika tarkoittaa toivoa, mutta maallakin pitää olla toivoa”

Kirsi Aaltola on enemmän arjessa kiinni kuin Mika Aaltola

Kirsi on Haus-kehittämiskeskuksen liiketoiminnan johtaja ja Mika Ulkopoliittisen instituutin johtaja, politiikan tutkija ja dosentti. Sekä Kirsi että Mika tekevät paljon töitä. Kirsi kuitenkin pyörittää enemmän arkea parin kerrostalokodissa Helsingin Ullanlinnassa.

Mika on Kirsin mukaan pohdiskelija. Joskus Mika saattaa uppoutua mielenkiinnon kohteidensa ääreen todella intensiivisesti. 

”Se on ihailtavaa, mutta toisinaan ärsyttävää. Kun pitäisi vaikka ruokailla, niin huomaan, että hän on silminnähden uppoutunut esimerkiksi Naton liittymisprosessin käänteisiin. Siinä sitten yritän epätoivoisesti ehdotella, että syödään nyt ensin”, Kirsi sanoo Annassa.

Mika kertoo, ettei sinkkuna erityisesti hakenut vaimoa tai äitiä lapsilleen. Mutta kun Kirsi osui kohdalle, ajoitus oli jollain mittarilla täydellinen.

”Jos on löytänyt helmen, ei sitä halua menettää”, Mika sanoo.

Lue myös Anna.fi: Kirsi Aaltola ihmetteli, miten Mika Aaltola oli tutustuessa vielä vapaa: ”Syy oli looginen”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirsi ja Mika Aaltola kertovat Annassa, miten rakastuivat toisiinsa: ”Jos on löytänyt helmen, ei sitä halua menettää”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.