Korona tuli jäädäkseen: 7 arkista asiaa, jotka se on muuttanut pysyvästi 

Käsillä oleva syksy alkoi pandemian takia aivan toisissa tunnelmissa kuin aiemmat syksyt. Moni asia muuttuu pysyvästi. 

Korona on vakava asia, eikä sen kanssa ei ole leikkimistä. Toisaalta se on jo niin vakava asia, että on vaikea olla näkemättä myös koomisia piirteitä. Esimerkiksi tällaisia:

1. Yskiminen ei ole enää viaton teko

Yskimisestä on tullut teko niin hyvässä kuin pahassa. Kevyesti yskäisemällä voi yhtäältä saada tilaa ahtaassa hississä, mutta toisaalta myös pahoinpitelysyytteen.

Lue myös: Käsienpesu on tehokkain tapa ehkäistä flunssaa – tiedätkö, kuinka monta kertaa päivässä on tarpeeksi?

2. Tapa tervehtiä muuttuu

Kättely ja halailu poskisuudelmista puhumattakaan tuntuu olevan historiaa. Jatkossa on suotavaa lähestyä lähimmäistä nyrkki, kyynärpää ja jalka edellä. Siis muuallakin kuin myöhäisillan  nakkikioskijonossa.

3. Pontikka haisee käsilaukussa

Väkiviinojen kulutus nousee uuteen huippuunsa. Nyt jokaisella suomalaisella on kassissa oma pullo ja iho haisee pontikalle muulloinkin kuin maanantaiaamuna.

Lue myös: Millainen käsidesi on paras? Tarkista purkista erityisesti yksi luku

4. Matkailu on vaarallista

Ohi ovat nekin ajat, kun jännitystä piti lähteä hakemaan reppureissulta Aasiasta. Nyt ihan tavallisesta Ruotsin-risteilystä voi kehkeytyä vaarallinen seikkailu.

5. Elvytys saa aivan uuden merkityksen

Elvyttäminen ei enää tarkoita ensiapua tajuttomalle henkilölle. Nyt se on sitä, että kaikki maailman valtiot lainaavat toisiltaan rahaa, ja jotenkin kummasti kaikki kuitenkin rikastuvat.

6. Ruotsi-Suomi maaottelu 6-0

Niin ihmeellistä kuin se onkin, Ruotsi on lyönyt ällikällä koko maailman ja onnistunut kohtelemaan vanhusväestöään vielä huonommin kuin Suomi.

7. Työasu muuttuu astetta sallivampaan suuntaan

Siisti sisätyö ei enää vaadi hyvin istuvaa jakkupukua tai ylellistä neuleasua. Normipäivän työasuksi vakiintuu paituli, pieruverkkarit ja kokouspäiviä ja verkkopalavereita varten hankittu pipo.

Lue myös Anna.fi: Pelottaako koronaviruksen tartuttaminen muihin enemmän kuin oma tartunta? Asiantuntija kertoo, mistä luonteenpiirteistä se johtuu

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Korona tuli jäädäkseen: 7 arkista asiaa, jotka se on muuttanut pysyvästi 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X