Tarinat

Onko kaikilla naisilla samanlainen pisama tai luomi ranteessaan? Viraali-ilmiön taustalla on yksinkertainen selitys

Twitterissä julkaistu postaus on saanut monet ihmettelemään, onko kaikilla naisilla samanlainen pisama tai luomi ranteessaan.

Aina silloin tällöin jokin asia internetissä saa odottamattomat mittasuhteet. Nyt kohistaan Twitteristä alkunsa saaneesta, etenkin naisia koskettaneesta ilmiöstä. Nimittäin yksittäisestä pisamasta tai luomesta keskellä rannetta.

Kaikki sai alkunsa 22. toukokuuta, kun Twitter-käyttäjä @aarynwhitley jakoi kuvasarjan ranteista, joissa kaikissa näkyy melkein samanlainen pisama keskellä rannetta. Postauksen tekstinä oli ”Ladies… u got a freckle in the middle of ur wrist or is it a myth lmao” eli vapaasti suomennettuna ”Naiset… onko teillä kaikilla pisama keskellä rannetta vai onko tämä myytti”

Alkuperäisen Twitterissä jaetun kuvan näet alla.

Lue myös: Näetkö kengän vaaleanpunaisena vai harmaana? Uusi kuvahaaste hämmentää netissä – mitä tulos kertoo aivoista?

Postaus alkoi nopeasti kerätä vastauksia. Tähän mennessä se on kerännyt 14 000 kommenttia.

Monet vastauksista tulivat naisilta, jotka jakoivat kuvan omasta pisamaisesta ranteestaan. Vastaukset vaihtelivat huvittuneista erittäin yllättyneisiin. Eräs Twitter-käyttäjä ei ollut aiemmin kiinnittänyt huomiota omaan pisamaansa, kun taas toinen oli yllättynyt, että niin monella muullakin on samanlainen pisama ranteessa kuin hänellä.

Keskustelun perusteella ei vielä voi kuitenkaan tehdä vedenpitäviä johtopäätöksiä pisaman yleisyydestä. Useat Twitter-käyttäjät jakoivat myös kuvia pisamattomista ranteistaan.

Lue myös: Milloin luomesta pitää huolestua? Näin tunnistat ihosyövän – katso kuvat ja lue oireet

Oudon ilmiön taustalla on looginen selitys

Miksi niin monella kuitenkin on samanlainen merkki ja vieläpä keskellä rannetta?

Ilmiön taustalla on yksinkertainen selitys. Kädet ja ranteet ovat yleinen paikka pisamille niiden saaman aurinkoaltistuksen takia. Asiaa ei helpota se, että ihmiset usein unohtavat suojata kyseiset paikat aurinkovoiteella.

Health.com:in haastatteleman ihotautilääkäri Debra Jaliman mukaan ihmiset eivät yleensä ajattele laittaa aurinkovoidetta käsiin ja ranteisiin. Etenkin jos päällä on vaatteita, kädet ja ranteet saattavat jäädä helposti suojaamatta.

Pisamat voivat olla näkyvissä jo syntymässä, mutta ne yleensä tulevat esiin vuosien aurinkoaltistuksen jälkeen.

Lue myös Tekniikanmaailma.fi:stä: Muistatko sen kummallisen mekon, joka näytti eriväriseltä eri ihmisille? Tutkija löysi lopulta selityksen sille

Time.com:in haastattelema ihotautilääkäri Joshua Zeichner suhtautuu ilmiöön hieman toisin. Hän huomauttaa, että oikeasti kuvissa näkyy luomia. Luomet ovat niin yleisiä, että melkein jokaisella on vähintään yksi luomi käsissään. Auringolle altistuminen voi saada luometkin tummenemaan.

Lähteet: Allure.com, Health.com, Time.com

Kommentoi

Kommentoi juttua: Onko kaikilla naisilla samanlainen pisama tai luomi ranteessaan? Viraali-ilmiön taustalla on yksinkertainen selitys

Jane65

Minulla on molemmissa ranteissa 🙂

Sinun täytyy kommentoidaksesi.