Tarinat Tilaajille

Mene metsään! Joudut ehkä luonnon armoille, mutta selviät kyllä

Metsä on ihmeellinen paikka. Viisi erilaista ihmistä kertoo metsään liittyvän tarinansa ja paljastaa, miksi metsä on heille tärkeä. Lue juttu, niin pääset metsäretkelle eräopas Mika Railon johdolla.

Eräopas Mika Railo: Läpimärkänä luonnon armoilla

Mika Railo, 57, toimii eräoppaana omassa yrityksessään. Hän työskenteli aiemmin viestintätehtävissä kansalaisjärjestöissä.

”Viitisen vuotta sitten olimme puolisoni kanssa kiertämässä luontokohteita ja kansallispuistoja ja pysähdyimme pariksi kolmeksi päiväksi Salamajärven kansallispuistoon Keski-Suomeen. Halusimme paikkaan, jossa olisi vanhaa metsää ja vähän muita kulkijoita.

Kuljimme noin kahdeksan kilometriä pitkää polkua ja saavuimme puiston pohjoisrajalla olevalle joelle. Kuvasin vanhoja puita ja söimme eväät. Äkkiä alkoi sataa ja tuli kiire päästä takaisin leiripaikkaan. Ajattelimme, että nyt varmaan vähän kastumme, mutta se ei haittaa.

Sade yltyi kuitenkin jumalattomaksi kaatosateeksi. Vesi meni sadevaatteista läpi, ja kohta sitä lillui sisään kaula-aukosta ja valui pitkin rintaa ja selkää ja lopulta housunkauluksesta sisään ja lahkeista ulos. Tunnin jälkeen olimme läpimärkiä.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.