Mikä on Kik?

Peniskuvia ja seksitreffien sopimista: Näihinkin nuorten suosimaa anonyymia Kik-sovellusta käytetään

Tämä aikuisen on hyvä tietää nuorten suosimasta pikaviestipalvelu Kik Messengeristä! Kokosimme yhteen kattavat käyttöohjeet.

Kik Messenger on ilmainen pikaviestisovellus, joka Suomessa on erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten suosiossa. Se muistuttaa esimerkiksi WhatsApp-sovellusta, jossa myös voi lähettää viestejä toisille käyttäjille tekstiviestien tapaan mutta veloituksetta.

Sovellus kuitenkin eroaa WhatsAppista ja muista pikaviestisovelluksista siinä, että Kikissä viestejä voi halutessaan lähettää nimimerkin turvin täysin anonyymisti. Omia todellisia henkilötietoja ei tarvitse jakaa toisten keskustelijoiden kanssa missään vaiheessa.

Tästä syystä sovellukseen liittyy myös monia ongelmallisia lieveilmiöitä, esimerkiksi lasten hyväksikäyttöä ja peniskuvien lähettelyä.

Lue myös: Seksifantasioita, treffiseuraa ja tunnustuksia: Näin toimii Jodel, jossa keskusteluita käydään täysin anonyymeinä

Miten Kik toimii?

Tilin tekeminen Kikiin on helppoa, eikä se vaadi muuta kuin toimivan sähköpostiosoitteen. Kun Kikiin kirjautuu ensimmäistä kertaa, se pyytää syöttämään nimen, sähköpostiosoitteen ja syntymäajan sekä valitsemaan käyttäjätunnuksen ja salasanan.

Tiliin voi liittää myös oman puhelinnumeronsa, mutta se ei ole pakollista. Myös nimensä ja syntymäaikansa voi halutessaan keksiä päästään.

Sovelluksessa voi käydä yksityiskeskusteluja ja osallistua keskusteluihin julkisissa ryhmissä. Viestitellä voi perinteisten viestien, kuvien, videoiden ja GIF-animaatioiden avulla.

Toiset käyttäjät voi löytää sovelluksessa käyttäjänimen tai puhelinnumeron perusteella tai Kik-koodin avulla.

Sovelluksen voi ladata sovelluskaupoista ilmaiseksi iOS:ille, Androidille ja Windows Phonelle.

Lue myös: Kannattaako Tinderiin mennä? Kokenut 42-vuotias käyttäjä kertoo parhaat vinkit Tinderiin

Mikä on Kik?

Mihin sovellusta käytetään?

Koska anonyymien viestien lähettely on mahdollista Kikissä, sovelluksessa sovitaan muun muassa seksitreffejä uusien tuttavuuksien kanssa. Kun ihmiset etsivät seksiseuraa sosiaalisen median palvelu Jodelista, he useimmiten ehdottavat, että keskustelu siirretään julkiselta foorumilta Kikiin.

Jodelissa ei saa kertoa omia henkilötietojaan, mutta koska Kik on anonyymi palvelu, oman Kik-nimimerkin Jodelissa saa jakaa.

Sovellus on liitetty myös useisiin tapauksiin, joissa lapsia on hyväksikäytetty sovelluksen kautta. Vanhemman kannattaakin pyrkiä olemaan tietoinen siitä, mitä lapsi tekee sovelluksella, sillä sen kautta lähetetään paljon alastonkuvia.

Niin ruudulle pyytämättä lävähtävät kuvat peniksestä kuin se, että lasta huijataan lähettämään vähäpukeisia kuvia itsestään oletettua huomattavasti vanhemmalle vastaanottajalle, ovat valitettavasti tilanteita, jotka sovellus mahdollistaa.

Pääosin sovellusta kuitenkin käytetään tavalliseen jutusteluun ja viestittelyyn kuten mitä tahansa pikaviestipalvelua.

Mikä on Kik?

Waterloon yliopiston opiskelijat kehittivät Kik Messengerin alunperin vuonna 2009. Sittemmin sovellus on noussut yhdeksi maailman käytetyimmistä pikaviestisovelluksista, ja sillä on laaja käyttäjäkunta erityisesti Yhdysvalloissa.

Syyskuussa 2019 Kik ilmoitti, että sovellus suljetaan, ja yritys keskittyy Kin-virtuaalivaluuttansa suojelemiseen ja kehittämiseen. Kuitenkin jo lokakuussa MediaLab-niminen yritys osti sovelluksen jatkaakseen sen kehittämistä. Sovelluksella on siis todennäköisesti vielä useita elinvuosia jäljellä.

Lähteet: Kik Help Center, Kik.com

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Peniskuvia ja seksitreffien sopimista: Näihinkin nuorten suosimaa anonyymia Kik-sovellusta käytetään

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X