Tarinat Tilaajille

Äiti katui päätöstään antaa Mari adoptoitavaksi – Mari tajusi teininä, että adoptiovanhempien kanssa hänellä oli parempi lapsuus

Adoptio teki Mari Impolasta juurettoman, mutta se ei tehnyt hänestä turvatonta. Hän on rohkea tarttumaan asioihin ja mihin työhön vain.

Juureton. Sellainen Mari Impola, 53, kokee olevansa, mutta se on hänen mielestään hyvä juttu. Juureton on kotona kaikkialla. Juureton ei kaipaa minnekään.

Jos tarkkoja ollaan, Marilla on kyllä juuret. Ne eivät ehkä kasvaneet kovin syvälle Oulun moreeniin, mutta varsinkin isän luomassa rakastavassa ja hyväksyvässä maaperässä ne kyllä kasvoivat.

Isä oli se vankka ja horjumaton seinä, joka pysyi paikoillaan, vaikka teini-ikäinen Mari kuinka potki ja pullikoi sitä vastaan. Kerran tyttö kävi isän kimppuun jopa fyysisesti.

Sinä iltana isä oli löytänyt tupakka-askin, jota tyttö piilotteli. ”Ei se minun ole vaan kaverin.” Isä ei uskonut. ­Mari ajatteli, että hyökkäys on paras puolustus ja kävi päälle sellaisella voimalla, että isä joutui pitämään likkaa painiotteessa.

Jälkeenpäin isä sanoi ylpeänä äidille: ”On se hyvä, että tyttö on kova tappelemaan. Sitä ei ainakaan kukaan äijä piekse.”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.