Tarinat

Grafologin mukaan käsiala paljastaa ihmisen todellisen luonteen – katso, mitä kynänjälkesi kertoo sinusta!

Koristeellisia kiemuroita, epäselvää raapustusta, kulmikkaita muotoja tai harakanvarpaita. Mitä käsiala voi kertoa ihmisestä?

Jokaisella meistä on omanlaisensa käsiala. Yhdellä pieni ja siisti, toisella suttuinen ja suurieleinen. Voiko käsiala paljastaa jotain kirjoittajastaan?

Grafologi Anna Hurmalaisen mukaan käsiala kertoo ihmisestä kaiken: tämän kehityskaaren, luonteen ja jopa mielentilan.

”Se heijastelee fyysistä ja henkistä tilaamme. Stressaantuneen käsiala voi muuttua paineen ja vaatimusten vuoksi nauhamaiseksi. Myös jännittyneisyys ja kriisit näkyvät käsialassa. Olen itse todistanut, miten rankan avioeron keskellä pyristelevän käsiala muuttui kriisivaiheessa pystystä vasemmalle suuntautuvaksi, eli ympäristöään torjuvaksi”, kertoo Hurmalainen. Hän on tutkinut ja tulkinnut ihmisten käsialoja yli 30 vuoden ajan.

Oli kyseessä sitten kaunokirjoitus tai tekstaus, tietty tapa kirjoittaa opitaan jo koulussa. Valtaosa ihmisistä alkaa kuitenkin jo melko varhain irtautua opitusta kirjoittamisen mallista. Grafologin mukaan se, että ihmisen käsiala muuttuu, kertoo henkisestä kasvusta.

”Käsiala ilmentää ihmisen psyykettä, persoonaa ja sitä, mitä hänelle on elämän varrella tapahtunut. Jos käsiala pysyy muuttumattomana läpi vuosikymmenten, voi se olla merkki siitä, että ihminen on osaksi jämähtänyt paikoilleen. Siksi olisi toivottavaa, että opittu rakenne jätettäisiin vähitellen taakse.

Lue myös: Oletko tunnollinen – eli tutkimuksen mukaan pitkään elävä menestyjä? Testaa tunnollisuutesi vastaamalla näihin kysymyksiin

Käsiala voi paljastaa kätkettyjä taipumuksia ja kykyjä

Grafologia eli käsialantutkimus perustuu uskomukseen. Se ei siis perustu virallisiin tutkimuksiin, vaikka se kehitettiinkin 1900-luvun alussa psykologiseksi tutkimusmenetelmäksi. Grafologia ei myöskään ole synonyymi käsiala-analyysille, jota käytetään esimerkiksi rikostutkinnoissa selvittämään sitä, kuka on kirjoittanut jonkin tekstin.

Grafologia voi kuitenkin olla siihen uskovalle hauska itsetuntemuksen väline.

”Useimmiten ihmisillä, jotka pyytävät grafologista luonnekuvausta, on tarve saada ulkopuolinen näkemys siitä, mitä heissä mahdollisesti voisi olla pinnan alla. Heillä on kysymys, johon he etsivät vastausta.”

Hurmalaisen mukaan käsialan avulla voi saada selville kätkettyjä voimavaroja ja taipumuksia, joista ei ole aiemmin ollut tietoinen. Samalla myös negatiiviset ominaisuudet näkevät päivänvalon. Tästä syystä esimerkiksi presidentti Donald Trumpin kynänjälki on grafologin kauhistus.

”Minulla nousi karvat pystyyn, kun näin sen. Siinä on kulmaa ylhäällä ja alhaalla. Se viittasi ihmiseen, joka on taipuvainen käyttämään pakkoa”, Hurmalainen kertoo.

Lue myös Anna.fi: Millainen nimikirjoituksesi on? Tämän käsialasi paljastaa persoonastasi

Hurmalainen pohjaa tulkintansa pitkään perinteeseen. Kynänjäljestä on tehty päätelmiä jo antiikin Roomassa ja Kiinassa ajanlaskumme alussa. Ensimmäisenä varsinaisena grafologiantutkimuksena pidetään italialaisen Camillo Baldin teosta vuodelta 1622.

”Käytän mittausta tutkimisen menetelmänä. Mittaan ensin kaikki käsialassa olevat ominaisuudet, kuten eri alueiden koot, suuntaisuuden ja kaltevuuden. Kun olen pilkkonut käsialan osiin, sen ominaispiirteistä alkaa nousta esiin hallitsevia ominaisuuksia. Tämän jälkeen rakennan kokonaisuudesta ihmiskuvan eli luonnekuvauksen, joka kuvastaa ihmisen persoonallisuutta. Käsialassa voi kuitenkin olla monia ristiriitaisia ominaisuuksia, eikä tulkinta ole aina yksiselitteistä”, Hurmalainen kertoo.

Mutta siis mitä erilaiset kynänjäljet kertovat kirjoittajastaan? Esimerkiksi tällaisia asioita:

1. Epäselvä ja vaikeasti luettava käsiala

Epäselvyyden taustalla voi olla eri syitä. Se, miten käsialaa kannattaa tulkita, riippuu siitä, miten kirjoittaja suhtautuu oman kynänsä jälkeen.

Jos kirjoittaja ei yksinkertaisesti kykene kirjoittamaan selkeästi, hän ei todennäköisesti piittaa ympäristöstään tai siitä, ymmärretäänkö häntä ylipäätään. Jos hän pystyy tarvittaessa kirjoittamaan selkeästi ja kirjoittaa epäselvästi esimerkiksi omia muistiinpanojaan, kyse on itsenäisestä oman tiensä kulkijasta.

Varsinkin jos epäselvästi kirjoittava yhdistelee kirjaimia toisiinsa esimerkiksi siten, että i-kirjain yhdistyy seuraavaan n-kirjaimeen, kyseessä on luova henkilö. Kirjoittaja tarvitsee runsaasti älyllisiä virikkeitä, ja hänellä on ratkaisu kaikkeen.

Millaiselle ihmiselle tämä käsiala mahtaa kuulua?

2. Kaunista, siistiä tai selkeää

Käsialan selkeys ja säntillisyys viittaavat tarkkuuteen. Jos kynänjälki on sievää ja muodoltaan tasapainoista, kirjoittaja on esteetikko, joka pyrkii harmoniaan. Esteettisesti kirjoittava voi olla oman tiensä kulkija yhtä lailla kuin epäselvästi kirjoittava. Hyvin kevyt painojälki voi kertoa henkevyydestä. Voimakas painojälki kertoo usein fyysisestä vahvuudesta, joka ilmenee vaikkapa liikunnallisuutena.

3. Pysty, eteenpäin tai taaksepäin kallistuva kynänjälki

Pysty kirjoitustyyli kuvastaa analyyttista, kriittistä ja tunteensa hallitsevaa ihmistä. Viistosti eteen- tai taaksepäin kallistuva kynänjälki kuvaa henkilön suhdetta ympäristöönsä. Eteenpäin kallistuva käsiala kertoo ulkomaailmasta kiinnostuneesta henkilöstä, kun taas taaksepäin kallistuva kuvaa torjuvaa, valikoivaa ja kriittistä ihmistä.

Pitkät rivin ja sanan välit kertovat siitä, että ihminen tarvitsee paljon omaa tilaa.

4. Pieni tai iso kirjoitus

Pieni käsiala kertoo usein siitä, että kirjoittaja on kiinnostunut yksityiskohdista. Hän paneutuu työssään tiettyyn kokonaisuuteen ja saattavat olla esimerkiksi tutkija. Pienen käsialan kirjoittaja voi kokea olevansa pieniä suhteessa maailmaan. Hänen suhteensa omaan itseensä voi olla vaatimaton.

Iso käsiala voi olla merkki halusta näkyä ja olla äänessä. Monella taiteilijalla on iso käsiala. Iso käsiala saattaa olla merkki lapsenomaisuudesta, leikkisyydestä ja iloisuudesta. Jos käsiala on ylisuurta, henkilön todellisuus saattaa olla vääristynyt.

5. Koristeellinen tai pelkistetty

Koristeellisen kirjoitustyyli voi kertoa halusta nähdä paljon vaivaa oman edustavuutensa eteen. Kyllähän jo kynänjälki kertoo, että kirjoittaja panostaa siihen, että lopputulos on viehättävä!

Pelkistetty käsiala kuulu ihmiselle, joka ei halua hukata aikaansa epäolennaisuuksiin. Hän kykenevät näkemään olennaisen ja pitää sisältöä ulkokuorta merkityksellisempänä.

6. Pyöreä tai kulmikkaan terävä käsiala

Pyöreä käsiala voi olla merkki siitä, että kirjoittaja haluaa väistellä konflikteja. Useimmiten pyöreät muodot viittaavat myös luonteen pehmeyteen.

Kulmikas muoto ja terävä viiva kertovat voimakastahtoisuudesta ja jopa karkeudesta. Terävä käsiala voi olla merkki siitä, että kirjoittaja nauttii riitelystä eikä kammoa konflikteja.

Osuivatko tulkinnat oikeaan vai menivätkö ne aivan metsään? Kerro kommenteissa!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Grafologin mukaan käsiala paljastaa ihmisen todellisen luonteen – katso, mitä kynänjälkesi kertoo sinusta!

Mk

Grafologia on samanlaista huuhaata kuin horoskoopit, uskonnot ja kahvinporoista tai kalan sisälmyksistä ennustajat

Niinpä niin

Hohhoijaa,Francis Goyaa…

Puolukka

Metsään meni.

Kynänikkari

Pieni, pelkistetty ja pyöreä käsialani – osui ja upposi! 🙂

Sinun täytyy kommentoidaksesi.