Tarinat

Mitä katsoa Netflixistä? 10 sarjaa, jotka kannattaa katsoa juuri nyt

Etsitkö sarjaa, johon koukuttua? Listasimme 10 mielenkiintoista ja ajankohtaista Netflix-sarjaa, joiden parissa viihdyt taatusti!

Moni pohtii niin lomalla kuin arkenakin, mitä katsoa Netflixistä. Kotiliesi paljastaa, mitkä sarjat kannattaa pistää korvan taakse ja katsoa mitä pikimmiten. Suositusten joukkoon mahtuu sarjoja niin jännityksen kuin huumorinkin ystäville ja jopa neljällä eri kielellä.

Lue myös: 15 + 2 vinkkiä: Listasimme suoratoistopalveluiden parhaat sarjat – näihin koukutut kesällä!

Jännärien ystävälle

Safe (1 kausi)

Leskeksi jääneen kirurgi-isän teinitytär katoaa bileiden jälkeen. Isä lähtee seuraamaan jälkiä, jotka osoittavat, että superturvalliseksi luultu, aidattu ja vartioitu asuinalue kätkee sisäänsä salaisuuksia. Paljastuessaan ne saattavat johtaa suureen vaaraan.

Toukokuussa 2018 ensi-iltansa saaneen sarjan on luonut tunnettu jännityskirjailija Harlan Coben. Pääosaa näyttelee Michael C. Hall, jonka työtä on kehuttu esimerkiksi sarjoissa Mullan alla ja Dexter.

Rahapaja (2 kautta)

Kahdeksanhenkinen varaskopla suunnittelee kaikkien aikojen suurinta ryöstöä. Tarkoitus on lukittautuu rahapajaan panttivankien kanssa ja manipuloida poliisit toimimaan mukana ryöstössä. Miten juoni onnistuu?

Sarjaan kannattaa tarttua, jos kaipaa katsottavakseen tavanomaisuudesta poikkeavaa toimintasarjaa ja jos amerikkalaiset jännärit jo kyllästyttävät. Espanjankielinen sarja on nopeasti noussut Netflixin katsotuimmaksi ei-englanninkieliseksi tv-sarjaksi.

Oikeussalidraamasta nauttivalle

Suits – Pukumiehet (7 kautta)

Mike Ross lupaa parhaalle ystävälleen salakuljettaa laukullisen marihuanaa saadakseen rahaa isoäitinsä sairaalalaskuun. Paetessaan väijytyksen järjestäneitä poliiseja, Mike päätyy vahingossa lakifirman työhaastatteluun. Vaikka hän ei ole opiskellut lakia yliopistossa, hän saa paikan piinkovan lakimiehen, Harvey Specterin alaisena. Kaksikko alkaa ratkoa toinen toistaan kinkkisempiä tapauksia oikeussaleissa.

Vaikka sarjan esittäminen on aloitettu jo vuonna 2011, se tuli keväällä uudelleen ajankohtaiseksi. Sarjan näyttelijäkastiin kuuluu nimittäin myös Sussexin tuore herttuatar, Meghan Markle, joka tosin joutui jättämään työnsä näyttelijänä avioliittonsa myötä.

Lue myös: Tiesitkö nämä 5 asiaa Harryn ja Meghanin suhteesta?

Mysteereistä pitävälle

Alias Grace (1 kausi)

Kanadalaiskirjailija Margaret Atwoodin kirjaan perustuva minisarja kertoo naisesta, jota syytetään murhasta. Grace ei kuitenkaan muista tehneensä kyseistä rikosta, ja hän saa avukseen psykiatrin, joka alkaa avata hänen mielensä lukkoja.

1800-luvun Torontoon sijoittuva kuusiosainen sarja on saanut ylistäviä arvioita kriitikoilta, ja erityisesti pääosassa loistavan Sarah Gadonin roolisuoritusta on kehuttu.

Psykologiasta viehättyville

Mindhunter (1 kausi)

Kaksi FBI-agenttia ryhtyy selvittämään vuonna 1977, miten sarjamurhaajat ajattelevat. Haastattelemalla vangittuja murhaajia he toivovat saavansa tolkkua myös käynnissä olevien sarjamurhaajatutkintojen selvittämiseen.

Sarja perustuu todellisiin kuvauksiin ensimmäisistä yrityksistä profiloida sarjamurhaajia, joita kuvataan kirjassa Mind Hunter: Inside The FBI’s Elite Serial Crime Unit. Monet yhdysvaltalaiset lehdet nostivat sarjan yhdeksi vuoden 2017 parhaimmista.

Oudoista tapahtumista kiinnostuneelle

Stranger Things (2 kautta)

Koulupoika Will Byers katoaa mystisesti pienessä Hawkinsin kaupungissa. Sekä Willin ystävät että Willin äiti Joyce (roolissa upea Winona Ryder) vannovat löytävänsä pojan. Pian metsästä löytyy nuori tyttö, jolla on telekineettisiä kykyjä, ja joka väittää tietävänsä, missä Will on.

1980-luvulle sijoittuvassa, kauhusävyjä saavassa sarjassa on vaikutteita muun muassa Steven Spielbergiltä, John Carpenterilta ja Steven Kingiltä. Sarja on saanut erinomaisia arvioita kriitikoilta, ja muun muassa sen rytmiä, musiikkia, käsikirjoitusta ja tyyliä on kehuttu.

Dark (1 kausi)

Saksalaiskaupunki Windenissä katoaa Mikkel Nielsen -niminen poika. Kaupungin ikääntyneimmät asukkaat alkavat nähdä yhtäläisyyksiä 33 vuotta aikaisemmin sattuneiden tapahtumien kanssa, jolloin Mikkelin isän veli katosi mystisesti.

Eri aikatasoissa liikkuva, moniuloitteinen sarja saattaa saada katsojan aivot solmuun. Laajan henkilögallerian hallitsemiseksi apua kannattaa etsiä jopa kynästä ja paperista. Sarjaa on verrattu sekä kulttisarja Twin Peaksiin että Netflix-sarja Stranger Thingsiin, ja se on ensimmäinen saksankielinen Netflixin alkuperäissarja.

Huumoria kaipaavalle

Jane the Virgin (3 kautta)

Jane Villanueva on 23-vuotias, uskonnollinen latinonainen, joka on päättänyt pysytellä neitsyenä avioliittoon asti. Henkilökohtaista sydänsurua poteva gynegologi kuitenkin vahingossa sekoittaa Janen toiseen asiakkaaseen ja keinohedelmöittää tämän. Posketon tapahtumasarja saa alkunsa.

Latinalaisen Amerikan saippuasarjoista eli telenoveloista tyyliä ja innoitusta hakeva sarja on saanut suitsutusta kriitikoilta. Niin pääosaa näyttelevä Gina Rodriguezin kuin raikas ja omaperäinen käsikirjoituskin ovat saaneet kiitosta.

Koko perheelle

Surkeiden sattumusten sarja (2 kautta)

Violet, Klaus ja Sunny Baudelaire jäävät orvoiksi. Heidän ensimmäinen huoltajansa paljastuu huijariksi, joka tavoittelee heidän mittavaa perintöään. Sarja seuraa orpolasten epäonnista seikkailua, jossa huoltajat vaihtuvat tiiviiseen tahtiin ja vanhempien jälkeensä jättämät salaisuudet alkavat pikku hiljaa ratketa.

Sarja perustuu kirjailijanimellä Lemony Snicket kirjoitettuun kolmetoistaosaiseen lastenkirjasarjaan. Yhtä pääosista näyttelee Ensisilmäyksellä-sarjasta tuttu, mainio Neil Patrick Harris. Mustan huumorin sävyttämästä, steampunk-henkisestä sarjasta nauttii myös aikuiskatsoja.

Hjørdis (1 kausi)

Kruununprinsessa Mary on tulossa vierailulle kouluun, ja omalaatuinen historianopettaja Hjørdis saa tehtäväkseen luotsata oppilasesitystä, joka järjestetään prinsessan vierailun kunniaksi.

Neliosainen minisarja on tanskalaisen Rita-televisiosarjan spin-off. Keskeisiksi teemoiksi nousevat kiusaaminen, erilaisuus ja itsensä hyväksyminen. Koskettava hyvänmielensarja viihdyttää kaikenikäisiä katsojia.

Kerro oma suosituksesi kommenteissa! Mitä katsoa Netflixistä?

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mitä katsoa Netflixistä? 10 sarjaa, jotka kannattaa katsoa juuri nyt

AVES.

Unohtu sitten paras näistä Tyrant.

-.-

lol

Heidi

Mindhunter lähtee nyt kyllä testiin. Katoin viimeksi Bad Bloodin ja tykkäsin kovasti. Toivottavasti tulis jatkoa sille. Ite tykkään rikos sarjoista, ei mitään CIA meininkiä, mutta pikkasen syvällisemmistä. Sit menee sellanen Girls tyyppinen. Ylellä muuten ihan mahtava sarja, Nuoret ja lupaavat. Jos Girls kolahti, niin suosittelen. Suosittelen muutenkin, on sellanen aika mukava ja realistinen draamasarja.

Lotski

Eloonjääneet
The 100

Piiu

Ehdottomasti silta.

Lapsellinen 30v

Ite tykkään kattoo:
– The Seven Deadly Sins (mangaa)
– Fullmetal Alchemist/ Fullmetal Alchemist: Brotherhood (mangaa)
– Love, Death + Robots (animee)
– Stranger Things (scifi/ fantasia)
– Pokemonit
– Ash vs. Evil Dead

Sinun täytyy kommentoidaksesi.