näin viilennät helteellä itsesi

Valvottaako helle? 7 niksiä, joilla viilennät itsesi kesäyönä

Optimaalinen lämpötila yöunille on 17–20 astetta. Kesähelteellä makuuhuoneen lämpötila voi kuitenkin huidella huomattavasti korkeammalla, mikä tekee nukkumisesta mahdottomalta tuntuvan taistelun. Kokeile näitä seitsemää nerokasta kikkaa, ennen kuin vaivut epätoivoon!

Helleaalto piinaa Suomea ja lämmittää kodit pätseiksi, joissa on mahdoton nukkua. Mikäli kodin lämpötila pysyy lähellä kolmeakymmentä plus-astetta tuulettamisesta huolimatta, on aika ottaa epätoivoisetkin keinot käyttöön. Kokosimme yhteen seitsemän kikkaa, joita kannattaa kokeilla, jos helle riivaa eikä uni meinaa tulla.

Lue myös: Ahdistaako helleaalto? Näihin 8 paikkaan voit paeta kuumuutta

Näin viilennät helteellä itsesi ja saat unen päästä kiinni kesäyönä: 

1. Petivaatteet pakastimeen

Laita petivaatteet jo aamulla muovipussissa pakastimeen. Mikäli peitto ja tyyny eivät mahdu pakastimeesi, pakasta edes tyynyliina tai yöpuku. Viileät petivaatteet helpottavat nukahtamista.

2. Tuuletin ikkunan eteen

Kun ilta on jo viilentynyt, siirrä tuuletin ikkunan eteen. Käännä tuuletin puhaltamaan avonaisesta ikkunasta ulos. Tällöin tuuletin puhaltaa kuumaa ilmaa sisältä ulos ja ulkoa virtaa viileää ilmaa sisälle.

Mikäli mahdollista, nosta tuuletin mahdollisimman korkealle, jotta tuuletin puskisi huoneen yläosiin kohonneen kaikkein kuumimman ilman tehokkaasti ulos. Kokeile esimerkiksi sitoa tuuletin verhotankoon kiinni.

Lue myös: Ethän vain tuuleta keskellä päivää? Viilennä kotisi näin

3. Kylmäkalleja vuoteeseen

Nappaa pakastimesta pari kylmäkallea ja ota ne kanssasi vuoteeseen. Kylmäkalle kannattaa sujauttaa vaikka pyyhkeen sisälle, jotta jääkylmä kalikka ei tunnu liian kylmältä ihoa vasten.

4. After sun -voidetta iholle

Levitä aloe veraa sisältävää after sun -voidetta ihollesi ennen nukkumaanmenoa. Voide viilentää miellyttävästi ja voi auttaa nukahtamisessa. Viilentävä vaikutus vahvistuu, kun voidetta pitää pari tuntia jääkaapissa ennen levittämistä.

5. Pue viinicoolerit käsiin ja jalkoihin

Osta viinipulloille tarkoitettuja kapeita kylmäkasseja. Viilennä kassit ohjeen mukaan ja sujauta viinicoolerit käsiisi ja jalkoihisi ennen nukkumaan menoa. Kassit viilentävät raajojasi miellyttävästi!

Viinipullolle tarkoitettuja viilentäviä pussukoita myyvät esimerkiksi CeestaShop ja KitchenTime.

6. Kostea pyyhe sänkyyn

Kastele kaksi pyyhettä ja purista niistä enin vesi pois. Laita toinen pyyhe allesi ja vedä toinen peitoksi päällesi. Elimistösi käyttää energiaa pyyhkeiden kuivattamiseen, mikä viilentää kehoasi.

Voit myös kastella yöpaidan tai sukat kosteiksi ennen nukkumaan menoa. Saat aikaiseksi saman viilentävän efektin.

Lue myös: 7 vinkkiä: Näin viilennät oloasi hiostavalla ja helteisellä ilmalla!

7. Riisiä sukkiin

Täytä sukat valkoisella riisillä, sido ne kiinni ja laita sukat pakkaseen muutamaksi tunniksi. Ota riisisukat kainaloon mennessäsi nukkumaan. Sukat pysyvät miellyttävän viileinä puolisen tuntia ja auttavat sinua nukahtamaan.

Miten sinä saat unen päästä kiinni helteellä? Jaa kommenteissa paras kikkasi kehon viilentämiseen kesän kuumuudessa!

Lähteet: Greatist, Independent

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Valvottaako helle? 7 niksiä, joilla viilennät itsesi kesäyönä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X