Kolumni: Nainen, älä uita käsiäsi tiskipaljussa koko kesää! Kokeile näitä 6 hauskempaa miesten kesähommaa

Miksi naisen mökkielämän pitäisi pyöriä ruoanlaiton ja tiskipaljun ympärillä? Kokeile vaihteeksi perinteisiä miesten töitä. Saat raitista ulkoilmaa, ja miehellekin on tarjolla uusia kokemuksia, kirjoittaa toimittaja Jenna Parmala.

Minulla on rakkaita muistoja lapsuuteni kesävuosilta. Isäni opetti minut ja veljeni laittamaan tulet ja tekemään puutöitä. Saimme myös istua auton ja traktorin ratissa ja auttaa mökin korjaushommissa. Käteväksihän siinä kasvoi.

Lue myös: Ihanaa päästä mökille? No ei ole! 15-vuotias kertoo, mikä mökkeilyssä mättää

Entä nykyään? Noh, vietän paljon enemmän aikaa tiskipaljun ääressä kuin tulia tekemässä.

Ehkä minun pitäisi tehdä asialle jotain. Ehkä meidän kaikkien pitäisi.

Nainen, jos olet tyytymätön perinteiseen työnjakoon ja haluat pitää kesällä hauskaa, älä uikuta tumput suorina. Kokeile ainakin näitä kuutta asiaa.

Lue myös: Mikä avuksi, jos kumppani ei viihdy mökillä? Asiantuntija jakaa neuvonsa – yksi sudenkuoppa on syytä välttää

Tartu kirveeseen ja anna miehellesi mahdollisuus nyppiä orvokkeja!

  1. Lämmitä sauna. Istahda rantaan ystävän kanssa. Juokaa oluet ja heittäkää välillä lisää puita pesään. Miehet voivat tiskata sillä välin astiat ja suunnitella seuraavan päivän ruoat.
  2. Mestaroi grilliä. Kääntele grilliruokaa pihdeillä ja katsele, kun mies tekee salaatin ja lisukkeet ja kattaa pöydän.
  3. Lähde ajelulle. Laita hyvä äänikirja soimaan ja ajele kaunista rantareittiä Motonetiin. Käy paluumatkalla marketissa ja hukkaa vahingossa miehen tekemä kauppalista.
  4. Tee halot. Ja ­kuuntele samalla hyvää musaa. Hengitä ja ärjy sopivissa kohdissa ja ­huolehdi nesteytyksestä. Jos juotava loppuu, pyydä miestä tuomaan lisää.
  5. Laske verkot. Muista antaa miehelle useita ohjeita soutamisesta.
  6. Aja traktorilla. Rymistele menemään pellolla ja tunne olevasi voimakas. Vilkuta ­miehelle, joka nyppii kuistilla orvokkeja.

Lue myös Anna.fi: Selvitä Annan testillä, minkälainen mökkeilijä olet

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kolumni: Nainen, älä uita käsiäsi tiskipaljussa koko kesää! Kokeile näitä 6 hauskempaa miesten kesähommaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X