Vanha mies säikähti, kun joku hakkasi metsässä kävelysauvoja puun kylkeen – nämä nolot tilanteet haluaisimme jo unohtaa

Elämässä on hetkiä, joita ei todellakaan haluaisi muistaa. Kotilieden toimitus paljastaa nolot tilanteensa.

Kotilieden numerossa 4/2020 pureudutaan toden teolla muistiin.

Lehdessä toimittaja Sanna Puhto, 53, kertoo äitinsä Elina Puhdon, 79, kanssa siitä, millaista elämä Alzheimerin taudin kanssa on. Elina sai Alzheimer-diagnoosin kaksi vuotta sitten. Lehdestä löytyy myös 16 sivua ristikoita ja kolme kätevää muistitekniikkaa, joiden avulla asioiden painaminen mieleen helpottuu.

Lue myös: Pätkiikö muisti? Tee 10 kysymyksen visa, joka kertoo, kannattaisiko sinun hakeutua muistitesteihin

Vaikka muisti on tärkeä osa elämää ja siitä kannattaa pitää huolta, kaikki elämän varrella tapahtuneet tilanteet eivät todellakaan ole muistamisen arvoisia.

Päinvastoin.

Kotilieden toimitus kokosi yhteen nolot tilanteensa, jotka olisi jo kiva unohtaa.

1. Väärän värinen pää

”Musiikkiklubilla oli kova tungos. Poikaystäväni seisoi takanani. Painauduin häntä vasten ja hamuilin ­huulilla hänen kaulaansa. Sitten huomasin vaaleat hiukset. Poikaystäväni oli tumma. ’Jatka vain’, tämä vaalea sanoi.”

2. Noloa surffausta

”Kokeilin Floridassa surffausta. Valtava aalto pyöräytti minut ylös, alas ja ympäri. Havahduin rannalla naama hiekassa. Lauta oli napsahtanut kahtia ja bikinien yläosa hilautunut kaulahuiviksi.”

Lue myös: Tyttären poikaystävä hämmentyi ensivisiitillä, kun aamiaispöydässä komeili äidin nolo harrastus

3. Lumous haihtui

”Halusin 5-vuotiaana ulos ylläni vain uudet ihanat alusvaatteet. ’Ei pelkissä alusvaatteissa’, äiti yritti estellä. Häpeä iski vasta, kun tuntematon kysyi: ’Minne jätit vaatteesi?’”

4. Rakkaus sokaisi

”Olin ihastunut, mutta hän ei huomannut minua. Kunnes kerran kuljin hänen ohitseen ja ­katseemme ­kohtasivat. Silmämme liimautuivat toisiinsa, hetki oli taianomainen – kunnes pam! Au! Olin kävellyt päin seinää.”

5. Sukkahousuissa lavalla

”Olin herkimmässä teini-iässä, kun esitin koulun kevätjuhlassa merimiestanssia pelkissä sukkahousuissa ja T-paidassa. Katsomossa oli poikia. Kamalaa!”

6. Raivokohtaus metsässä

”Meni hermot. ­Totaalisesti. Olin ­metsässä, hakkasin kävelysauvoja puun kylkeen ja kirosin. Pian mutkan takaa hipsi vanha mies. ­Selkeästi ­peloissaan.”

7. Pörähdyksiä joogasalilla

”Hiljainen sali ja lempeä kynttilöiden valo. ­Venyimme ja ­rentou­duimme. Yhtäkkiä minusta lähti ääniä: prööt, prö, prö, pruut.”

Lue myös: Mitä tehdä, jos häpeää puolisonsa käytöstä? Näillä vinkeillä selviät noloista tilanteista

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vanha mies säikähti, kun joku hakkasi metsässä kävelysauvoja puun kylkeen – nämä nolot tilanteet haluaisimme jo unohtaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X