Tarinat

Pelasta päiväsi! Nämä elokuvat saavat sinut hymyilemään

Laiskottaako harmaa talvi? Käperry sohvannurkkaan ja katso jokin elokuva, josta saat hyvän mielen. Vinkkaamme 10 elokuvaa 2000-luvulta, jotka ovat saattaneet jäädä sinulta huomaamatta.

Florence (2016): Tositarina laulajan urasta haaveilleesta perijästä

Tämä on totta! Amerikkalainen miljoonaperijä Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) halusi oopperalaulajaksi, mutta hänen äänensä oli aivan karmea. Paitsi että itse Florence ei sitä tiennyt.

Kaikki hänen ympärillään, erityisesti häntä platonisesti rakastava aviomies St Clair (Hugh Grant), peittelivät asioiden todellista tilaa minkä kykenivät. He halusivat olla kilttejä sympaattiselle Florencelle, jolle esiintyminen Carnegie Hall -konserttisalissa oli suuri unelma.

Florence oli nuorena sairastunut, ja unelma pianistin ammatista oli vaihtunut laulamiseen. Sitä varten täytyi harjoitella ja harjoitella. Siitä syntyy lämminhenkistä hupia.

Sivuroolissa Rillit huurusta -sarjasta tuttu Simon Helberg on todella hauska ilmeineen ja eleineen.

Ohjaus: Stephen Frears.

Samasta tarinasta on valmistunut aiemmin ranskalainen versio Marguerite (2015).

Katso traileri (suom.).

Pikku Prinssi (2016): Koko perheen animaatioklassikko

Elämässä pitää olla mahdollisuus hullutella, nauraa ja seikkailla. Sydämellinen Pikku Prinssi -elokuva kritisoi ainaista kiirettä ja tehokkuusajattelua. Se muistuttaa maailman kauneudesta ja kaikesta siitä ihanasta, mihin meillä olisi mahdollisuus, jos vain heräisimme tämän huomaamaan ja sitä arvostamaan.

Elokuva perustuu ranskalaisen Antoine de Saint-Exupéryn vuonna 1943 julkaistuun pienoisromaaniin. Kirjan tarinaa on tosin muokattu ja modernisoitu. Animaatiossa on kunnianhimoisesti tyttärensä parasta tavoitteleva äiti, tämän tytär ja hupsu naapurin setä.

Tämä tarina avautuu varmasti sekä lapsille että aikuisille!

Ohjaus: Mark Osborne.

Katso elokuvan traileri (suom).

Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi (2013): Solsidan-ohjaajan hauska roadmovie

Hauska roadmovie-tarina kertoo satavuotiaasta Allanista, joka päättää lähteä seikkailemaan. Entinen dynamiittiasiantuntija joutuu erikoiselle matkalle ja sekaantuu rikolliskoplan puuhiin.

Vauhdikkaan tarinan edetessä Allanin elämästä paljastuu kummallisuuksia. Elokuvan on ohjannut Solsidanista tuttu ruotsalainen nero Felix Herngren.

Katso myös jatko-osa: Satayksivuotias, joka jätti laskun maksamatta ja katosi (2016).

Traileri (suom.)

Koskemattomat (2012): Sympaattinen tarina ystävyydestä

Mies on neliraajahalvaantunut ja pyörätuolissa. Hän tarvitsee avustajaa. Työ on raskasta ja työntekijät vaihtuvat usein. Siksi uusia ehdokkaita haastatellaan huolella. Kun vuoroon saapuu röyhkeä slummissa asuva Driss ja kertoo, että käy työhaastatteluissa vain saadakseen työnantajilta allekirjoituksia työttömyyskorvauksen saamista varten, tämä halvaantunut miljonääri Philippe jää miettimään tilannetta. Hän palkkaa Drissin koeajalle.

Elokuva on sympaattinen kuvaus ihmisen kyvystä muuttua ja kohdistaa sisunsa uudelleen johonkin hyvää tekevään. Se on tarina ystävyydestä, luottamuksesta ja motivaatiosta. Ohjaus: Eric Toledado ja Olivier Nakache.

Katso traileri.

Kätkijät (2010): Maailma avautuu upeassa animaatiossa

Hayao Miyazaki animaatiossa maailma on upean vihreä paikka, jossa pikku ihmiset, elokuvassa kätkijät, asustavat ihmisten talojen perustuksissa. Nämä peukaloiset lainaavat ihmisiltä pikkuruisia määriä ruokaa ja käyttävät hyväkseen hylättyjä tavaroita.

Arietta-tyttö tutustuu ihmiseen ja alkaa seikkailu. Elokuvassa on jännittävissäkin kohtauksissa positiivinen vire, ja maailman mittakaavat ja asioiden suhteellisuus avautuvat huikealla tavalla.

Katso traileri (suom.).

2 päivää Pariisissa (2007): Ihmissuhdekomediaa keski-ikäisille

2 päivää Pariisissa kertoo kolmekymppisestä pariskunnasta, joka tuntee levottomuutta mutta haluaa asettua aloilleen. Samalla he kinastelevat kuin 30 vuotta jo naimisissa olleet.

Elokuva hymyilyttää, jos olet itse keski-ikäinen ja pidät dialogivetoisista ihmissuhdekomedioista, kuten Woody Allenista ja Richard Linklaterin Rakkautta ennen.. –sarjasta. Tarinan puitteena on romanttinen upea Pariisi. Ohjaajana ja toisessa pääosassa sympaattinen lahjakkuus Julie Delby.

Katso traileri (engl.).

Aidosti outoa (2006): Iki-ihanat näyttelijät

Tylsää elämää viettävä verotarkastaja Harold kuulee eräänä päivänä päänsä sisällä naisen äänen. Se selostaa hänen elämäänsä!

Oudot tilanteet ja kommellukset seuraavat toisiaan, ja Haroldille paljastuu, että ääni kuuluu eräälle kirjailijalle, joka on kirjoittamassa tarinaa miehestä. Tämän hahmon on määrä pian kuolla. Sehän ei käy päinsä.

Rooleissa Will Ferrell ja iki-ihana Emma Thompson.

Katso elokuvan traileri (engl.).

Bellevillen kolmoset (2003): Upeaa musiikkia

Riemukas animaatio, jonka päähenkilöinä ovat lyhytkasvuinen portugalilaismummo ja tämän onneton lapsenlapsi Champion. Champion tulee iloiseksi kun hän keksii, että haluaa polkupyöräilijäksi.

Käänteitä syntyy, kun mafia kaappaa pojan ja mummo lähtee pelastamaan tätä. Hän törmää outoihin showesiintyjiin, Bellevillen kolmosiin. Seuraa hauskaa jännitystä.

Ohjaus: Sylvain Chomet.

Elokuva on täynnä musiikkia, ja se olikin ehdolla parhaan animaation ja musiikin Oscar-palkintoihin.

Katso traileri.

Poika (2002): Sympaattinen tarina erikoisesta ystävyydestä

Ystävyys ei katso ikää tai edes maailmankuvakuplan rajoja, ainakaan tässä elokuvassa. Hurmaava Hugh Grant esittää lähes nelikymppistä jouteliasta ja itsekästä sinkkuelämää elävää miestä. Hänen isänsä sävelsi aikoinaan joululauluhitin, jonka tekijänoikeustuloilla poika elelee tekemättä mitään työksi kutsuttavaa. Wilin elämä muuttuu, kun hän tutustuu yksinhuoltajaäidin poikaan Marcukseen.

Sympaattisen elokuvan tarina johdattaa katsojan iloitsemaan siitä, kuinka nämä kaksi täysin eritaustaista ihmistä opettavat toisilleen juttuja elämästä ja vähän kaikesta.

Katso elokuvan traileri (engl.).

Amélie (2001): Fantasiaa ja hyväntuulisuutta

Tämä Pariisiin sijoittuva mielikuvituksen, välittämisen ja hyväntuulisuuden ylistys sulattaa sydämesi.

Amélie (ihana Audrey Tautou) on unelmoiva nuori pariisitar, joka elää rutiinien mukaista elämäänsä ja pakenee välillä mielikuvitusmaailmoihin. Amelie ajattelee, että hänen elämänsä tarkoitus on ryhtyä vain muita ajattelevaksi hyväntekijäksi. Mutta sitten hän törmää metrotunnelissa Ninoon, joka keräilee poisheitettyjä passiautomaattikuvia.

Rakkaus laajenee keveästi samalla kun tarina etenee Pariisin kaduilla ja pittoreskeissa miljöissä ja taustalla soi hymyilyttävä haitarimusiikki. Elokuvan musiikista on myös hieno kokoelmalevy.

Ohjaaja: Jean-Pierre Jeunet.

Katso elokuvan traileri (engl.).

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pelasta päiväsi! Nämä elokuvat saavat sinut hymyilemään

Sinun täytyy kommentoidaksesi.