Pese hampaat vedellä, peilaa tiskialtaasta ja muut vanhempien huonot neuvot – lue top 10 ja kerro omasi!

Vanhempien neuvot ovat elämässä usein korvaamattomia, mutta välillä könytään ojasta allikkoon. Lue, mitkä ovat kymmenen huonointa neuvoa, jotka toimitus on saanut vanhemmiltaan. Kerro kommenteissa omasi! 

Äiti ei välttämättä ole paras self help -guru eikä isä tiedä aina kaikkea. Vanhempien neuvot voivat kaikesta hyväntahtoisuudestaan huolimatta olla juuri niitä, joita ei kannata noudattaa. Kysyimme toimitukseltamme, mitkä ovat huonoimmat neuvot, jotka he ovat omilta vanhemmiltaan, isovanhemmiltaan tai apeiltaan saaneet. Tässä vanhempien huonot neuvot top 10!

Mitkä ovat huonoimmat vanhempien neuvot, jotka olet itse saanut? Kerro kommenteissa!

Vanhempien huonot neuvot top 10

Lue myös: Nämä 5 asiaa jokaisen äidin pitäisi oppia lapsiltaan: ”Kyllä sinäkin saat itkeä, äiti”

1. Omista asioista ei saa puhua

”Vanhempani olivat sen sukupolven ihmisiä, että heidän mielestään oli tärkeää olla puhumatta kotiasioista muille. En koskaan oikein ymmärtänyt, missä kulkee raja. Mistä asioista saa tai ei saa puhua. Omille lapsilleni olen koettanut opettaa, että puhukaa! Puhukaa niin paljon kuin pystytte. Puhuminen on ainoa lääke siihen, etteivät ongelmat lähde kasvamaan kuin lumipallo.”

2. Hinkkaa lattialistoja hartaudella

”Pölyt pitää aina pyyhkiä pois myös listoista, sillä niistä näkee kodin siisteyden.”

3. Älä kantele vaan tappele

”Ei saa koskaan kannella, opetti isäni. Jos joku kiusaa jatkuvasti, kysy kaivatko verta nenästä.”

4. Lemmikki imee kaiken rakkauden

”Lemmikkiä ei hankita, koska silloin perheenjäsenet osoittavat hellyytensä sille eivätkä toisilleen”, sain kuulla teininä. Toivoin koiraa, mutta tästä syystä sain akvaariokaloja. Nyt aikuisena hankin koiran, ja heti kävi selväksi, että rakkaus ei ole nollasummapeliä. Koiran saama rakkaus ei ole muilta pois. Päinvastoin rakkaus lisääntyy, mitä enemmän sitä tuhlaa.”

Rakkaus lisääntyy, mitä enemmän sitä tuhlaa”

5. Deittaile mahdollisimman paljon ennen sitoutumista

”Mutta mitä jos se oikea löytyi jo?”

6. Valitse alusvaatteet onnettomuutta ajatellen

”Äidin vinkki minulle lapsuudessani oli se, että alusvaatteiden ja sukkien tulee olla aina ehjät. Koskaan ei voi kuulemma tietää, jos joutuu onnettomuuteen.”

vanhempien huonot neuvot

7. Huntu vain neitsyelle

”Entisen anoppini mukaan morsian voi käyttää huntua vain, jos on neitsyt.”

8. Hampaat tulee pestä pelkällä vedellä

”Vanhempien antama neuvo 1960–70-lukujen taitteessa: ”Kun olet pessyt hampaat tahnalla, tahna pitää pestä pois harjaamalla hampaat uudelleen pelkällä vedellä.” Hammastahna oli tullut kauppoihin joitain vuosia aiemmin. Minusta tuntuu, että sain reikiä helpommin kuin pikkuveljeni, joka ei koskaan jaksanut tehdä toista pesukierrosta vedellä.”

9. Kuka tarvitsee peiliä, kun on kiiltävää metallia?

”Tiskialtaan tulee kiiltää niin, että siitä voi peilata.”

10. Valitse ura rahan toivossa

”Äitini opetti minulle jo nuorena, että kannattaa valita itselleen ala, jolla saa mahdollisimman helposti töitä. Ei haittaa, vaikka työ itsessään kammottaisi. Kuuntelin neuvoa ja kouluttauduin teininä alalle, joka ei sopinut minulle lainkaan.”

Mikä on huonoin neuvo, jonka olet itse saanut vanhemmiltasi?

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pese hampaat vedellä, peilaa tiskialtaasta ja muut vanhempien huonot neuvot – lue top 10 ja kerro omasi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X