Tarinat

Sormen nuolaisu kauppareissulla jää historiaan! Ota viimeistään nyt käyttöön helppo kikka muovipussin avaamiseen

Tekeekö mieli nuolaista sormea muovipussia avatessa? Korona on opettanut eroon monista epähygieenisistä tavoista ruokakaupassa asioidessa – myös sormen lipaisusta.

Ennen ruokakauppaan asteltiin hygieniaa sen kummemmin ajattelematta. Nyt ajat ovat toiset. On turvavälejä, käsidesipisteitä ja maskisuositus. Maksamisessa suositellaan lähi- tai korttimaksua, ja monissa kaupoissa kassojen liukuhihnoilla olevat ostoskapulat on poistettu käytöstä.

Lue myös: Oletko sinäkin tehnyt nämä virheet kasvomaskin käytössä? Keuhkolääkäri nostaa esiin 3 yleistä tapaa, joihin ei kannata sortua

Uudet pelisäännöt ovat tulleet jo hyvin tutuiksi, mutta yhä on yksi kysymys, jota osa vielä pohtii: miten muovipussin saa avattua ilman, että tarvitsee nuolaista sormea?

Tammiston K-Citymarket laittoi vuosi sitten koronavirusepidemian alettua hevi-osastolleen opastauluja vinkkaamaan kätevästä tavasta avata muovikassi tai hedelmäpussi. Sama vinkki pätee edelleen.

”Monet ovat pienestä lapsesta saakka tottuneet nuolaisemaan sormeaan muovipussin avatakseen. Olemme toitottaneet tätä vinkkiä vuoden mittaan sosiaalisessa mediassa. Mutta vielä on heitä, jotka eivät tunne tekniikkaa. Se on hyvä vinkki, jota kannattaa edelleen jakaa”, kauppias Kimmo Sivonen kertoo.

Katso alta, miten muovipussi avautuu helposti:

Kikassa pidetään toisella kädellä kiinni kassin yläreunasta ja toisella kassin sangasta. Näistä kohdista vetämällä vekki sangan tyvessä aukeaa, ja kassi avautuu kuin itsestään.

Kannattaako ostoskärryjen ja -korien kahvoihin koskea?

Varotoimia ja uusia sääntöjä on riittämiin, mutta toinenkin asia saattaa vielä mietityttää: kannattaako ostoskärryjen ja -korien kahvoihin tarttua?

Tammiston K-citymarkettiin on hankittu desinfiointiautomaatit, joihin asiakas voi asettaa ostoskärryn tai -korin desinfioitavaksi. Automaatti puhdistaa kärryn tai korin kahvan. Kaikissa kaupoissa ei kuitenkaan tällaista ole. Siksi on tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta.

”Meidän kaupassamme desinfiointiautomaatit tarjoavat lisäturvaa asiakkaille, jotka haluavat maksimoida hygieenisyyden. Mutta lähtökohtaisesti hyvä käsihygienia riittää. Kun liikumme missä tahansa, joudumme joka tapauksessa koskettelemaan asioita, kuten ovenkahvoja.”

Halutessaan kahvoihin voi myös tarttua käsineillä tai kahvat voi desinfioida omatoimisesti.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sormen nuolaisu kauppareissulla jää historiaan! Ota viimeistään nyt käyttöön helppo kikka muovipussin avaamiseen

Ekomimmi

Kestokassi käyttöön, aina auki, ei tarvitse nuolaisuja.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.