Tarinat Tilaajille

Vaihdevuosioireet muuttivat Titan ”Helvettäreksi” – jooga tai ruokavalio voivat auttaa, jos estrogeeni ei sovi 

Vaihdevuodet muuttavat kehoa ja mieltä. Neljä naista kertoo, miltä vaihdevuodet tuntuvat ja mikä oireisiin auttaa.

Titta Veijalainen, 50: Mies ihmetteli, mihin ihana Titta katosi

”47-vuotiaana muutuin kerran kuussa ärtyisäksi. Vaihdevuodet alkoivat voimakkaina PMS-oireina, ja parisuhde-elämä vaikeutui. Mies ihmetteli, mihin ihana Titta katoaa ja muuttuu Helvettäreksi. Se on humoristinen lempi­nimi, jonka hän minulle antoi.

Tunnekuohut olivat pelottavia, joten hain apua, ja sain työterveyslääkäriltä serotoniinia PMS-oireisiin. Olen syönyt sitä tarvittaessa 2–5 päivänä kerran kuussa. Se tasoittaa hormonitoimintaa. Aluksi kahmin tietoa. Päätin, että se, miten tasapainoiseksi ­loppuelämästäni muodostuu, on osin ­omissa käsissäni.

Entinen minäni liikkui salilla ja hikijumpissa neljä viisi kertaa viikossa. Haaveilin ruuhkavuosien loppumisesta, jotta ehtisin urheilla niin paljon kuin haluan. Mutta kun oma aika lisääntyi, tulivat kehon muutokset: kremppaa, nivelvaivoja, treenin jälkeisen palautumisen hidastumista, saamattomuutta ja väsymystä. Valitsin hikitreenien tilalle kotisohvan.

Onneksi löysin kehon ja mielen liikuntalajin. Joogatunnit yin-joogasta kundaliinijoogaan ovat tuoneet kokonaisvaltaista hyvää oloa.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.