Tarinat Tilaajille

"Oli kamalaa tulla jätetyksi vaihdevuosi-ikäisenä miehen vaihtaessa nuorempaan" – 3 naista kertoo, miltä tuntuu elää yksin, kun kaipaisi rakkautta

Sinkkuna on ikävä arjen jakamista, ystävyyttä, läheisyyttä ja hyvää seksiä. Kolme naista kertoo, millaista on elää yksin vaikkei haluaisi.

Kaksi vuotta sitten Veera katsoi kadulla vanhoja mummoja, jotka kulkivat asioillaan yksin, pienin askelin. Hän näki heissä itsensä ja ajatteli: ­tämä on naisen elämäni loppu.

53-vuotias Veera tunsi itsensä rumaksi ja huonoksi. Sellaiseksi, jota kukaan mies ei enää ikinä haluaisi. Hänet oli jätetty, eikä Veera pystynyt nukkumaan eikä syömään. Kurkussa oli palan tunne, palelsi ja tärisytti. Vaikka hän puhui tilanteestaan lakkaamatta ystäviensä kanssa, hän tunsi tarvetta mennä myös terapiaan.

Viisi vuotta kestänyt avoliitto oli ollut täydellinen rakkaussuhde. Ennen sitä Veera oli ollut pitkän avioliittonsa jälkeen yksin monta vuotta, ja hän oli kaivannut rinnalleen ihmistä. Mies oli eronnut hiljattain niin ikään pitkästä liitostaan.

”Kohtasimme kaikilla tasoilla: niin henkisesti, älyllisesti kuin fyysisestikin. Olin ällistynyt, kuinka hienosti mies osasi reflektoida tunteitaan ja analysoida elämäänsä. Samat asiat kiinnostivat meitä. Puhuimme valtavasti”, Veera kertoo.

Seksielämä oli aktiivista ja teki Veeran hyvin onnelliseksi. Hänet herätettiin suudelmin, ja viikonloppuaamuina kahvi tarjoiltiin sänkyyn. He olivat puolison kanssa taitavia loihtimaan romanttisia hetkiä uusperhearjen keskelle.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.