Ihmiset Tilaajille

Isä tehtailee, tytär myy – jääräpäisyys yhdistää sohvistaan tunnettua Hakola-kaksikkoa

Huonekalutehdasta pyörittävät isä ja tytär Annaleena ja Jari Hakola taistelivat keskinäiset taistelunsa murrosiässä. Nyt he viihtyvät yhdessä lomillakin.

Hakolan huonekalutehtaan vanuvarasto Pohjanmaalla Jurvassa on kuin karkkikauppa, pitkä kapea tila täynnä vaaleanpunaista sohvantäytettä, jotka näyttävät aivan jättiläisen vaahtokarkeilta.

Täällä Annaleena Hakola, 36, leikki lapsena isonsiskonsa kanssa, elleivät he sitten olleet laskemassa seinän takana luiskaa pitkin rullakolla. Pahimmassa tapauksessa he saattoivat testata siansaksan taitojaan puhelimessa, kun isän liikekumppanit yrittävät saada tätä kiinni.

Isä ei aina katsonut tätä touhua hyvällä, ja Annaleena ymmärtää sen hyvin nyt, kun hänen omat 4- ja 7-vuotiaat poikansa temppuilevat vanukasoissa samalla tavalla.

Ilman Annaleenaa ja hänen lapsuuden leikkejään koko yritystä tuskin olisi enää olemassakaan. Kuulu jurvalainen huonekaluteollisuus on kutistunut 2000-luvulla olemattomiin.

Lue myös: Vuoden designteko -tunnustus Hakolalle.

Annaleena ja Jari Hakola

Annaleenan isä Jari Hakola, 63, oli myös aikeissa sulkea ovet 2013, kun kävi selväksi, ettei Suomessa enää kannata tehdä huonekaluja jälleenmyyntiin. Huonekaluliikkeet ketjuuntuivat ja alkoivat ostaa halvalla ulkomailta.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.