Ihmiset

Isoäidin kirjeenvaihto: Vaaralliset muusikot

Isoäiti varoitti syksyllä 1942 nuoria haaveellisia tyttöjä antautumasta petollisiin unelmiin sen ajan muusikkojen kanssa.

Kaarina 18v-: On surullista, että tämän suuren ja vakavan ajan nuori tyttö kiinnittää päähuomionsa huvitteluun täysin unohtaen oman velvoituksensa. ja sitten luulet vielä muka olevasi rakastunut!

Sinua ei ensinnäkään häiritse, että mies on perheellinen, etkä myöskään näy ymmärtävän, että tämän miehen ammattina on laulaa hetken iskusäveliä ja sitten hurmata sellaisia haaveellisia tyttöjä kuin sinäkin. Hänelle ei joku pieni tytön hupakko merkitse muuta kuin korkeintaan hetken huvitusta, ja sitten tyttö on unohdettu ja hylätty.

Olen vastannut aivan liian pitkästi näin turhanpäiväiseen kysymykseen, mutta teen sen varoittaakseni nuoria haaveellisia tyttöjä antautumasta näin vaarallisiin ja petollisiin unelmiin. Elämä on nykyään niin rikasta ja vaativaa, että luulisin jokaisen tytön löytävän toisenlaista ja tyydyttävämpää tehtävää kuin ilta illan jälkeen saapua kuuntelemaan ja ihailemaan jotain laulajaa, joka hänkin omalla tavallaan tahtoo avustaa taistelevaa armeijaamme ja joka halveksii sellaisia nuoria, joitten elämällä ei ole syvempää sisältöä.

Kotiliesi 15/1942.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Isoäidin kirjeenvaihto: Vaaralliset muusikot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.