Ihmiset Tilaajille

Taiteilija Johanna Oras: Olivian syömishäiriö huolestuttaa

<strong>Taiteilija Johanna Oras syyllisti pitkään itseään tyttärensä Olivian syömishäiriöstä. Eniten satutti se, kun myös perheen lähipiiri epäili tytön sairastuneen äidin ankaruuden vuoksi. </strong>

Spagetti ja ruskea jauhelihakastike ovat valmiina pöydässä. Johanna Oras on valmistanut 13-vuotiaan tyttärensä Olivian mieliruokaa perheen asunnolla Nizzassa. Johanna, hänen puolisonsa Reijo ja Olivia käyvät yhdessä pöytään kuten perheessä on aina ollut tapana.

Mutta tällä kertaa Olivia pudistaa päätään. Hänellä ei ole nälkä, hän ei halua syödä. Johanna ja Reijo kohottelevat kulmiaan. Murrosikäisen kotkotuksia, he ajattelevat ja antavat asian olla. Syököön sitten kun nälkä tulee.

Lue myös: Taiteilija Johanna Oras tasapainoilee taloudellisen epävarmuuden kanssa: ”Usein tuntuu, että elämme Reijon kanssa kädestä suuhun”

Mutta sama toistuu useana päivänä. Olivia laihtuu silmissä, parissa kuukaudessa 15 kiloa. Johanna hätääntyy eikä tiedä, miten puuttua tyttärensä syömättömyyteen. Hän toivoo kyseessä olevan vain vaihe, joka menee ohi.

Lopulta Johanna saa maaniteltua Olivian ottamaan silloin tällöin ruokaa lautaselleen. Tytär suostuu, mutta ottaa vain vähän.

Heti ruokailun jälkeen hän menee vessaan ja laittaa hanan päälle.

Vanhemmat tietävät, että hän oksentaa. Ja he eivät voi tehdä mitään estääkseen sitä.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.