Ihmiset

Joko puutarhakausi alkoi?

Vieläkö pihamaallasi on lunta vai tartuitko jo haravan varteen? Kerro meille, kuinka aloitat puutarhakauden.

Innokkaimmat multasormet ovat odotelleet jo malttamattomina kevään alkua. Oletko puutarhaihminen? Mikä sinua innostaa puutarhanhoidossa? Milloin ja miten aloitat oman puutarhakautesi?

Kommentoi

Kommentoi juttua: Joko puutarhakausi alkoi?

Sirpamamma

Lunta on ja yöpakkasia, joten vielä pitää odottaa, vaikka mieli tekisi kovasti jo aloittaa pihahommia!

kainuu-61

Siirtolapuutarhalla vielä n 1/2 m lunta ja sormet jo syyhyää, joten turvetta lähden kylvämään hangille kun tuhkaa ei nyt tähän hätään ole. Pian leviää kalkkikin jos vain tummaa raekalkia vielä saisin… niin malttamaton olen. Kevättä rinnassa!

Kehäkukka

Lumi peittää vielä koko pihan. Tunnelmoin puutarhalehtiä lukien. Suunnittelen, istuttaako tomaatteja, chiliä ja papuja. Kirsikkapuita vai lisää luumupuita. Perunoita, sipuleita ja porkkanoita? Odotan innolla nähdäkseni, mitkä ja miten yrtit ovat selvinneet talvesta. Ärsyttää, kun kevät etenee niin hitaasti. Haluaisin jo maata ruopsuttamaan.

taimettaja

Onneksi voi alkaa taimien kasvatuksen jo heti kohta joulun jälkeen,alkaa vaan olla joka paikka mihin yhtään auringon sädettä yltää,täynnä purkkeja ja potteja!
Toivottavasti alkaa kevät lämpenemään,saa ne kasvihuoneeseen ennenkuin mieheltä palaa pinna!
Milloinkahan sitä muistaisi ettei kylvä koko siemenpussia kerralla vaan säästää puolet seuraavaan kevääseen,tulee aina poisheitettäviä taimia,sydäntä särkee heittää niitä !!!!!!!!!!!!!!!

multahiiri

ei tarvitse leikata omenapuita kun hirvi riipi ja katkoin oksat ja jänis viimeisteli sitten kaluamalla rungot suojukset ei riittäneet lumi oli niin korkealla odotellaan vain mitä jäi jäljelle lumen alta nousee onneksi iloisia yllätyksiä krookukset ja scillat ovat nupulla ja vieressä vielä paksu lumikinos mutta kevät tulee ihanaaa

veranda

Lumi painaa vielä syreenejä ja ruusupensaita.Onkohan isot vauriot?
Pelakuut vihertävät kellarissa ja mustameren ruusutkin lienevät hengissä.Remonttia pitäisi tehdä,joten kukankasvatus jää vähemmälle.Yrttejä,krasseja ja kaktukset ulos,siinä resepti kevääseen ja kesän grillikauden odotteluun.Vanhat puutarhakamat
saavat pestyinä ja puunattuina luvan kelvata: nyt ei ole varaa ostaa
mitään.Auringonpaistetta toivon itselle ja muille viherpiipertäjille!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.