Ihmiset Tilaajille

Kun Kaari Utrion puoliso kuoli, iski tyhjyys – avuksi tulivat ystävät ja lääkkeet

Kirjailija Kaari Utrio on ollut leski kaksi vuotta. Hän neuvoo puolisonsa menettäneitä kokeilemaan, toisiko muiden auttaminen lohtua myös itselle.

Poliisiauto ajoi pihaan. Kolme tuntia aiemmin kirjailija Kaari Utrio oli hyvästellyt aviomiehensä Kai Linnilän, joka oli lähtenyt Forssaan asioille. Aamiaista Kaari ja Kai olivat nauttineet yhdessä, ja Kain lähdettyä Kaari jäi kotiin emännöimään helsinkiläisiä marttoja. Hän ehti syödä lounaan ennen kuin poliisit tulivat. Oli elokuu kaksi vuotta sitten.

Kaari istui poliisien kanssa keittiönpöydän ääreen. He kertoivat, että Kai oli pari tuntia aiemmin tuntenut rinnassaan kovaa kipua ja soittanut hätänumeroon. Ambulanssi oli saapunut kuudessa minuutissa, ja elvytys oli aloitettu heti, mutta mitään ei ollut tehtävissä.

Sitten poliisit vaikenivat.

”Sain itse sanoa, että Kai on siis kuollut. Minun piti ymmärtää ja myöntää se. Oli ehkä poliisien ansiota, että en missään vaiheessa kieltänyt Kain kuolemaa”, Kaari Utrio, 77, kertaa kahden vuoden takaisia tapahtumia saman keittiönpöydän ääressä.

Kaari halusi kertoa isän kuolemasta itse hänen ja Kain yhteiselle pojalle Laurille. Heidän kustantamonsa Amanitan työntekijöille suru-uutisen välitti Lauri.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.