Ihmiset Tilaajille

Kun Kaari Utrion puoliso kuoli, iski tyhjyys – avuksi tulivat ystävät ja lääkkeet

Kirjailija Kaari Utrio on ollut leski kaksi vuotta. Hän neuvoo puolisonsa menettäneitä kokeilemaan, toisiko muiden auttaminen lohtua myös itselle.

Poliisiauto ajoi pihaan. Kolme tuntia aiemmin kirjailija Kaari Utrio oli hyvästellyt aviomiehensä Kai Linnilän, joka oli lähtenyt Forssaan asioille. Aamiaista Kaari ja Kai olivat nauttineet yhdessä, ja Kain lähdettyä Kaari jäi kotiin emännöimään helsinkiläisiä marttoja. Hän ehti syödä lounaan ennen kuin poliisit tulivat. Oli elokuu kaksi vuotta sitten.

Kaari istui poliisien kanssa keittiönpöydän ääreen. He kertoivat, että Kai oli pari tuntia aiemmin tuntenut rinnassaan kovaa kipua ja soittanut hätänumeroon. Ambulanssi oli saapunut kuudessa minuutissa, ja elvytys oli aloitettu heti, mutta mitään ei ollut tehtävissä.

Sitten poliisit vaikenivat.

”Sain itse sanoa, että Kai on siis kuollut. Minun piti ymmärtää ja myöntää se. Oli ehkä poliisien ansiota, että en missään vaiheessa kieltänyt Kain kuolemaa”, Kaari Utrio, 77, kertaa kahden vuoden takaisia tapahtumia saman keittiönpöydän ääressä.

Kaari halusi kertoa isän kuolemasta itse hänen ja Kain yhteiselle pojalle Laurille. Heidän kustantamonsa Amanitan työntekijöille suru-uutisen välitti Lauri.

”Se oli kova paikka heillekin, sillä viimeksikin tullut on ollut meillä töissä jo 15 vuotta. Kai teki koko ajan töitä, ja työntekijät olivat tottuneet kustantamossa aina läsnäolevaan isähahmoon.”

Iltapäivällä Kaari, Lauri ja Amanitan työntekijät soittivat sukulaisille, tuttaville ja yhteistyökumppaneille ja laativat tiedotteen Kain kuolemasta. Kai kuului moniin kerhoihin, toimikuntiin ja verkostoihin, joten hänellä oli paljon tuttavia.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.