Ihmiset

Näin toimii kapselipukeutuminen – kokoa täydellinen vaatekaappi 20 vaatekappaleen ympärille

Tuntuuko, että vaatekaappisi on täynnä vaatteita muttei mitään päällepantavaa? Stressaatko aamuisin, kun et tiedä, miten pukeutuisit? Ei huolta, kapselipukeutuminen on ratkaisu vaateongelmiisi!

Kapselipukeutuminen on helppo tapa selättää arkiset pukeutumisongelmat! Alkujaan Britanniassa jo 1970-luvulla kehitetyn metodin ideana on luoda ajaton ja toimiva vaatekaappi, jonka kaikki vaatekappaleet sopivat yhteen.

Kapselipuvusto helpottaa pukeutumiseen liittyvää stressiä ja säästää joka-aamuiselta tuskailulta vaatekaapin edessä. Tarkoitus on, että vaikka vaatekaapista valitsisi vaatteet umpimähkää silmät ristissä aamun aikaisina tunteina, vaatteet sopivat aina täydellisesti yhteen.

Kapselivaatekaappi sisältää 20–40 yhteensopivaa vaatetta ja asustetta. Sisävaatteiden lisäksi puvustoon kuuluu kengät ja ulkovaatteet. Halutessaan kapseliin voi sisällyttää myös laukut, asusteet ja korut. Sen sijaan neljäänkymmeneenkään vaatekappaleeseen ei sisälly urheiluvaatteita tai muita harrastevaatteita, alusasuja, sukkia, yöasuja tai juhlavaatteita.

Lue myös: Et kai vaan pukeudu mauttomasti? Ota mallia näiden tunnettujen naisten tyylistä – katso kuvat!

Näin luot oman kapselipuvuston:

1. Perkaa vaatekaappisi ylimääräisistä vaatteista

Aloita kapselipuvuston luominen käymällä vaatekaappisi läpi. Poista vaatteet, jotka ovat liian pieniä tai liian suuria sekä ne, joista et pidä tai joita et muuten vain aio käyttää tulevaisuudessa.

Tarkastele jäljelle jääviä vaatteita. Millainen on tyylisi? Mitä värimaailmaa vaatteesi noudattelevat? Nämä kysymykset selventävät, mihin suuntaan vaatekaappia kannattaa kehittää. Kapselipukeutuminen kannustaa luomaan puvuston, joka sisältää ainoastaan lempivaatteitasi.

2. Luo perusta puvustolle

Siirrä jäljelle jäävistä vaatteista syrjään ne vaatteet, jotka ovat kapselisi ulkopuolella.

Näihin vaatteisiin kuuluvat:

Nämä vaatteet eivät päivity vuodenaikojen mukaan, vaan ne luovat puvustollesi pysyvän perustan.

Lue myös: Ethän jättänyt näitä tekemättä? 5 asiaa, jotka uudelle vaatteelle kannattaa tehdä, ennen kuin otat vaatteen käyttöön

3. Luo kapselipuvusto

Seuraavaksi luodaan kapseli. Se muodostuu päivittäisessä käytössä olevista arkivaatteista. Aloita miettimällä, missä käytät vaatteita arjessasi. Jos käytät töissä töistä saatavaa työpukua, kapselisi koostuu ainoastaan vapaa-ajan vaatteista. Jos töissä sen sijaan saa pukeutua omiin vaatteisiin, tarvitset myös töihin sopivia vaatekappaleita.

Valitse kapselillesi värimaailma

Keskeistä vaatekappaleiden yhteensopivuuden kannalta on valita toisiinsa sointuvia värejä. Seuraavaa voit pitää ohjenuorana päättäessäsi kapselin värimaailmaa:

Tarkoitus on valita kapselivaatekaappiin pääasiassa päävärin ja neutraalien värien vaatteita ja maustaa puvustoa tehostevärien vaatekappaleilla sekä kuviollisilla vaatekappaleilla.

Kapselistasi pitäisi löytyä seuraavat vaatekappaleet:

Kapselisi on nyt valmis! Nauti siitä!

kapselipukeutuminen, kapselipuvusto, kapselivaatekaappi, toimiva vaatekaappi, puvusto, minimalistinen vaatekaappi, pukeutuminen, muoti, kapselipuvusto
Esimerkki 24 viiden vaatteen syksyisestä tai keväisestä kapselipuvustosta, jossa pääväri on musta, neutraaleiksi on valittu harmaa ja valkoinen ja tehosteväreiksi vaaleanpunainen ja farkunsininen. Kuva on luotu -sivustolla.

4. Päivitä kapselia vuodenaikojen mukaan

Kolmen kuukauden välein on aika tarkistaa tilanne: Mitä edellisen vuodenajan vaatteita voi käyttää seuraavallakin kaudella? Pakkaa syksyllä syrjään kesämekot ja hellehousut ja keväällä talvitakit ja villahuivit.

Jos uuden vuodenajan varuiksi ei löydy vielä valmista kapselia, täydennä vaatekaappia uusilla hankinnoilla.

Lue myös: Nappaa kevään muotitärpit! Vinkit värikkääseen tyyliin ja asustamiseen

5. Osta uutta viisaasti

Tarvitseeko sinun ostaa uusi vaate? Mieti kaupassa: sopiiko se yhteen vähintään kolmen kapselistasi löytyän vaatekappaleen kanssa? Sopiiko vaate tyyliisi? Jos vastaus on molempiin kyllä, voit ostaa vaatteen.

Suosi vaatteita, jotka sopivat yhteen mahdollisimman monen kapselistasi löytyvän vaatteen kanssa. Muista myös, että kapselipukeutumisen perustan luovat klassiset ja ajattomat vaatekappaleet, joita voi käyttää vuodesta toiseen. Siksi trendeistä ei kannata hullaantua liikaa. Näin kapselipukeutuminen voi säästää myös rahaa!

Lue: Helsingin parhaat kirpputorit – Tee mahtavia löytöjä näillä 10 kirpparilla

Lähteet: Caps LookPinch of Yum, Classy Yet Trendy

Kommentoi

Kommentoi juttua: Näin toimii kapselipukeutuminen – kokoa täydellinen vaatekaappi 20 vaatekappaleen ympärille

Säästäväinen mutta muodikas.

Esimerkiksi mekosta saat lyhentämällä tunikan jota voi käyttää housujen ja tajtsien kanssa. Jos mekko oli lyhythihainen niin jotai kevyttä villatakkimaista tai boleroa käsivarsien suojaksi/peitteeksi. Väljän puseron voi myös halkaista edestä ja käyttää napittomana puseron tavoin, kevyttä toppia alle vaan. Pitkähihainen tujika/mekko on helppo uudistaa lyhentämällä tai poistamalla hihat.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.