Ihmiset

Kengät tilanteen mukaan

Edessäni pöydällä on valokuva erään näyttelyn avajaisista. Osa naisista on hienoissa silkkipuvuissa, mutta tavalliset korkeavartiset kotikengät jaloissa.

Ja kaduilla tapaa nykyään vähä väliä rouvia ja neitosia, joilla on syvä surupuku, mutta hameen alta kiiltävät kirkkaan ruskeat kengät.

Jos missä tahansa liikkuu ja katselee edellä käyvien naisten jalkineita, niin melkein poikkeuksetta on yhdeksällä kymmenestä kengän korot lintassa toiselta puolelta. Vaikka puku olisi kuinka hieno tahansa, niin tässä kunnossa olevat jalkineet paljastavat kulttuuripuutteen.

Suuressa maailmassa väitetään, että sivistyneen naisen tuntee kolmesta vaatekappaleesta: jalkineista, käsineistä ja nenäliinoista. Jos kaikki muu olisikin kunnossa, niin nämä kolme seikkaa muodostavat Akilleksen kantapään. Mutta tämä kantapää on meille niin salakavala, ettei se ensinkään tunne kipua, emmekä siis tiedä, milloin olemme haavoittuneita, vieläpä kuolettavastikin. Näin ollen lienee parasta, että ajoissa tutustumme kenkäkulttuuriin, ennen kuin sen tuntemattomuus tekee meille suurempaa vahinkoa.

Teksti: E:S-o. Kotiliesi 8/1923.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kengät tilanteen mukaan

lusia

Monesti taitaa olla että varsinkin nuorien kengät on joskus tosi kurjat

Totta joka sana

Tämä on totta. Pitäisi ostaa laadukkaat ja omaan jalkaan sopivat kengät ja pidättäytyä ostamasta halppismerkkejä. Laadukkaita korkokenkiä voi lähteä ostamaan vaikka http://www.kenkäkaupat.fi -sivustolta.

Mielestäni kenkiä ei tulisi pitää aina siihen asti että ne on oikeasti rikki. Yhtä lailla kenkä on rikki jos se ei ole enää tukeva tai vääntyy johonkin suuntaan.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.