Ihmiset

Anna: Meteorologi Kerttu Kotakorpi käyttää mieluummin rikkinäistä tuulitakkia kuin ostaa uuden: ”Kauppaan meneminen ei houkuta yhtään”

Kerttu Kotakorpi kertoo Annassa, että ekologiset arvot ovat olleet hänelle tärkeitä lapsesta asti.

Keväällä meteorologi Kerttu Kotakorpi siirtyi pois Ylen uutislähetyksen sääennusteista työskennelläkseen uudessa työprojektissa. Sen jälkeen hän on ehtinyt pääkaupunkiseudun luontoon useammin.

Nyt hän tekee luontotoimittaja Markku Sipin kanssa televisiosarjaa luontoaiheista, joka nähdään Ylen kanavilla ensi vuonna. Kerttu on ohjelman yksi käsikirjoittajista ja myös omilla kasvoillaan mukana ohjelmassa.

”Haluamme käsitellä ilmastokriisiä ja luontoasioita positiivisesta ja toiveikkaasta näkökulmasta. Pelottelun sijaan kannustamme ihmisiä uskomaan, että omilla teoilla on merkitystä ja hyviäkin asioita tapahtuu koko ajan luonnon hyväksi”, Kerttu sanoo Annassa.

Kertun arkirytmi on muuttunut paljon projektin myötä, sillä vuorotyö on muuttunut päivätyöksi. Vapaat illat ja viikonloput ovat mukavaa vaihtelua, vaikka niihinkin on jo hieman tullut työasioita.

Syksyllä ilmestyy Kertun toinen teos, Minun luontoni, joka on hänen kirjoittamansa sekä kuvittamansa. Kuvillaan Kerttu haluaa esittää lukijalle luonnon kauneutta hänen omasta näkökulmastaan.

Vaatteet Kerttu Kotakorpi käyttää aina loppuun ennen uusien hankkimista

Kerttu nähdään televisiossa aina viimeisen päälle laitettuna, mutta vaatteet eivät ole hänen omiaan. Ne ovat todellisuudessa Ylen omaisuutta.

”Minulla on töissä oma vaaterekki, josta kierrätän ja yhdistelen samoja vaatteita aina uudelleen. Vanhimmat vaatekappaleet ovat 10 vuotta vanhoja”, Kerttu kertoo Annassa.

Kerttu käyttää omat vaatteensa aina loppuun. Annassa hän kertoo, että tälläkin hetkellä hänellä on tuulitakista vetoketju rikki. Hän ei kuitenkaan aio ostaa uutta takkia, vaan hän vie takin ompelijalle, kun ehtii. Kengät hän myös käyttää loppuun, pienellä lankkauksella vanhatkin jalkineet saa oikein siisteiksi.

”Kuluttajana olen hyvin harkitseva. Kauppaan meneminen ei houkuta yhtään, ja lainaan mieluummin vaatteita vaikka Ylen puvustuksesta kuin ostan omia”, Kerttu sanoo Annassa.

Kertulle ekologisuus on ollut tärkeä arvo lapsesta asti ja vastuullinen elämäntapa on hänelle tärkeä. Kerttua huolettaa ilmastokriisissä eniten ajatus siitä, että entä jos emme ehdi tekemään tarpeeksi. 

”Ei voi kuin yrittää parhaansa. Jokaisen tulisi tiedostaa ja hyväksyä se, että me emme voi jatkaa elämää tässä maailmassa niillä tavoilla, joilla olemme toimineet aiemmin”, Kerttu pohtii Annassa

Lue myös Annan juttu: Meteorologi Kerttu Kotakorpi tulee suurperheestä, jossa lapset oppivat kunnioittamaan luontoa – kyykäärmeillekin oltiin kohteliaita

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Meteorologi Kerttu Kotakorpi käyttää mieluummin rikkinäistä tuulitakkia kuin ostaa uuden: ”Kauppaan meneminen ei houkuta yhtään”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.