Ihmiset

Kiinnitätkö rintakorusi väärin?

Rintakoru eli kotoisasti kutsuttuna rintarossi tuo hehkua kasvoille ja kertoo arvostuksistasi ja valinnoistasi. Katso, mikä on rintakorun oikea paikka!

Rintakoru tekee neuleestakin arvokkaan, se sopii työjakun kauluskäänteeseen ja moni mekko nousee toiselle tasolle kauniin rintaneulan ansiosta. Mutta muista, kuinka rintakoru kiinnitetään!

Hyvin usein koru on kiinnitetty liian alas eli korun nimi on otettu kirjaimellisesti: rintakorun ei kuulu olla naisen rinnan päällä. Varsinkin isorintaisten kannattaa katsoa, että koru ei ole rintavaon kohdalla, vaan ylempänä, solisluun alapuolella.

Itse asiassa rintakorua voisi mieluummin kutsua solisluu- tai hartiakoruksi, jotta soljen sijainti menisi oikein.

Kuningatar Elisabet

Ota mallia kuningatar Elisabethilta

Jos rintakorun oikea paikka mietityttää, kannattaa katsoa mallia rintakorujen suurkäyttäjä kuningatar Elisabetilta. Hänen korunsa on mitattu millilleen oikealle paikalle.

Rintakoru sijoitetaan joidenkin etikettiohjeiden mukaan oikealle, toisen perinteen mukaan vasemmalle, sydämen puolelle.

Itse käytän yleensä rintakorujani vasemmalla puolella, mutta joskus korun muoto edellyttää oikealle kiinnittämistä: esimerkiksi linnun nokka osoittaisi muuten ulospäin. Toimittajana olen oppinut graafikoilta, että lehden aukeamalla on parasta, kun toiminta ei mene aukeamalta ulos, vaan pitää katseen keskittyneenä asiaan, tässä tapauksessa korun kantajaan.

Rintakorun kiinnitys keskelle jakkua.

Koru on monikäyttöinen kaunistus

Voit käyttää korua myös keskellä asua, jos haluat kuroa vaikkapa jakun liepeet yhteen. Älä silloinkaan asemoi koruasi liian alas. Tarkoituksenahan on saada ihmiset kiinnittämään huomionsa sinuun eikä tuijottamaan rintojasi.

Rintakoruihin ihastuneet käyttävät korujaan myös myssyjen, kaulahuivien ja jopa käsilaukkujen koristeina.

Monet tunnetut rintakorujen käyttäjät viestivät koruvalinnoillaan. Muistamme esimerkiksi USA:n entisen ulkoministerin Madeleine Albrightin ja ex-ministeri Satu Hassin soljet.

Nyt kannattaakin puhaltaa pölyt korulaatikosta ja kaivaa jo unohtuneet rintarossit esiin.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kiinnitätkö rintakorusi väärin?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.