Ihmiset Tilaajille

Kirjailija-näyttelijä Anna-Leena Härkönen viihtyy yksin: ”Mitä sitten, vaikkei ketään tulisikaan”

Kirjailija-näyttelijä Anna-Leena Härkönen oppi nuorena sen, että huonosta avioliitosta voi sittenkin erota. Keski-ikäisenä sen, että Tinderistä hän ei halua etsiä seuraa. Hän kertoo videolla Tinder-kokemuksistaan. 

Pari vuotta sitten kirjailija ja näyttelijä Anna-Leena Härkönen kuuli jutun keski-ikäisestä naisesta, ­joka oli kaikkien hämmästykseksi yhtäkkiä puukottanut miestään. Nainen jäi pyörimään hänen mieleensä. Kuinka ihan tavallinen, kiltti eikä lainkaan väkivaltainen ihminen saattaa löytää itsensä sellaisesta tilanteesta? Mitä kaikkea oli tapahtunut sitä ennen?

Pian Anna-Leena ymmärsi löytäneensä aiheen seuraavaan kirjaansa. Taustatyöt hän aloitti haastattelemalla kuulemansa tapauksen tekijän, uhrin, lääkärin ja kirurgin.

”Puukottaja ja uhri ovat yhä yhdessä. Periaatteessa sen kai pitäisi antaa toivoa parisuhteesta”, Anna-Leena sanoo.

Kirjoissa on aineksia omasta elämästä

Anna-Leenan romaanien päähenkilöt ovat olleet esikoisteos Häräntappoasetta lukuun ottamatta hänen itsensä ikäisiä naisia. Teräviä huomioita sisältävän ja huumorin värittämän dialogin alla kulkevat syvemmät, usein tabuinakin pidetyt teemat, joissa on mukana elementtejä Anna-Leenan omasta elämästä.

”On ollut valtava oivallus tajuta, että minun ei tarvitse teeskennellä tai olla enempää kuin olen. Olen tällainen – tämä on se ydin, josta minun kannattaa ammentaa. Voin kirjoittaa tästä päivästä ja samanikäisistä ihmisistä kuin itse olen.”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.