Kulttuuri

Kevään 2017 tietokirjat: poimi sivistävät ja viihdyttävät lukuvinkit

Kevään tietokirjallisuus on historiafanin aarreaitta. Nyt luetaan Mannerheimin nuoruusvuosista, diktaattorien naisystävistä ja Suomen historiasta kiinnostavasti tarinoiden ja kertomusten kautta.

Hyvä tietokirja pitää lukijan otteessaan tarjoamalla uutta tietoa helposti omaksuttavassa muodossa. Mikä aihepiiri kiinnostaa sinua eniten?

Kevään kiinnostavimmat tietokirjauutuudet

Diane Ducret: Diktaattorien naiset, Atena

Ranskassa satojatunhansia kappaleita myynyt teos kertoo vallasta ja manipuloinnista, peloista ja rakkaudesta. Kirja pureutuu hirmuhallitsijoiden kompleksisiin naissuhteisiin ja paljastaa suhteiden synnyn, kehityksen ja päättymisen. Valokeilaan pääsevät nyt diktaattorien rinnalla seisoneet naiset, joista moni koki dramaattisen lopun.

Elizabeth Gilbert: Big Magic – uskalla elää luovasti, Gummerus

Menestyskirjailija Elizabeth Gilbertin juuri ilmestynyt uutuusteos Big Magic on unelmien kirja jokaiselle, joka haluaa toteuttaa omaa luovuuttaan vapaammin. Inspiroiva teos tukee tiellä kohti luovaa arkea tai erityistä luomisprosessia ja puhuttelee elämänmuutoksen kynnyksellä olevaa.

Pekka Järvinen: Miten selvitä eläkepäivistä hengissä, WSOY

Työelämän asiantuntija tarttuu härkää sarvista: Mitä tapahtuu työelämän jälkeen? Eläkkeellä ihmisen on löydettävä itsensä uudelleen.

Teemu Keskisarja: Hulttio – Gustav Mannerheimin painava nuoruus, Siltala

Teemu Keskisarja on Suomen luetuimpia historioitsijoita. Uudessa teoksessaan hän käy läpi Mannerheimin nuoruusvuosia – ja erityisesti nuoruuden ongelmia: rutikuivia oppitunteja, simputusta, kolttosta kolttosen perään, arestia, kodittoman koti-ikävää, holhoojien armoilla vippailua, kännejä, pettymyksiä ihastuksissa. Mikä tällaisesta ongelmakimpusta voi tulla isona?

Rosa Meriläinen ja Sanna Seiko Salo: NE – kuukautiskirja, Karisto

Kuukautisiin liittyy yhä yllättävän paljon harhoja, häpeää ja vaikenemista, vaikka ne ovatkin osa naisen ja hänen lähipiirinsä arkipäivää. NE on imukykyinen, keskikokoinen ja verenpunainen kirja täynnä kuukautistarinoita, muistoja ja kommelluksia, mutta myös tärkeää tietoa ja tabujen purkamista.

Pasi Pyöriä (toim.): Työelämän myytit ja todellisuus, Gaudeamus

Työelämän huonontuminen ja epävarmuuden kasvu hallitsevat nykypäivän keskustelua työstä. Työelämän myytit ja todellisuus -teoksessa asiantuntijat ravistelevat työstä vallitsevia sitkeitä uskomuksia ja selvittävät niiden todenperäisyyttä uusimman tutkimustiedon avulla.

Petri Tamminen: Suomen historia, Otava

Päivä jolloin Kekkonen haudattiin ja kili kuoli – Tammisen Suomen historia vie kansallisen muistin ytimeen ja laitamille. Kerrotuista muistoista kirjoitettu maamme historia karistaa pölyt jaloistaan ja uhmaa lajityyppiä olemalla hauska ja haikea, riemastuttava ja henkilökohtainen. Ehdoton lukukokemus jokaiselle Suomen historiasta kiinnostuneelle.

Lue lisää kirjoista:

Etsitkö uutuuskirjoista lukuvinkkejä? Listasimme kevään koukuttavimmat romaanit Listaus: vuoden 2016 parhaat kirjat Toimittaja Rauli Virtasen ikimuistoiset matkatarinat: Brasilia, Burma, Kenia ja New York Minustako kirjailija? Kehity kirjoittajana

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kevään 2017 tietokirjat: poimi sivistävät ja viihdyttävät lukuvinkit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.