Kotiliesi kysyy: Mikä on paras oman maan ensiherkku?

 Kesän kynnyksellä nousevat maasta ensimmäiset makupalat ja ainekset ruoanlaittoon. Mitä herkkuja sinä valmistat ensimmäiseksi? Mikä tuo kesän maun huulille?

Keskustelu

Kesän tuo ensimmäinen raparperipiirakka ja vaniljakermajäätelö. Raikas, happoinenmakeus. Nami.

Joka kevät kun ensimmäiset raparperin alut näkyvät, heitän siihen ämpärin päälle ja seuraavalla viikolla harson. kun en malta odottaa normaalia kasvua – ensimmäinen piirakka tehty jo 3 viikkoa sitten.

Mansikoista ja raparpereista valmistettu kiisseli maistuu varmasti ja jos joukkoon on ollut heittää mustaherukkaa, maku syvenee mahtavaksi. Piirakkaakin tehdään tai on jo tehty. Se teki heti kauppansa.

Kesän ensi herkku on varmasti raparperipiiras tai joku muu raparperijälkiruoka.
Mummollani oli iso raparperipehko,josta hän teki raparperikiisseliä. Se oli aivan ihanaa paksun kerman kanssa.Vanhemmillani oli kesämökillään myös raparperipehko. Sitä ruokittiin kahvinporoilla.Keväisin siitä alettiin tehdä piirakoita. Itse teen keväisin raparperipiirakkaa. Raparperin palojen päälle tulee aimo loraus muna-kermavaahtoseosta. Maitovalmisteethan ovatkin hyviä raparperin happojen neutraloijina. Näin olen lukenut. Ensi sunnuntain iltapäiväkahveille tuleekin varmasti tätä piirakkaa.

odottelen omasta maasta juhannukseksi uusia perunoita ja sitten kermaa desin verran ja siihen sipulia ja että on hyvää nam

Raparperisoppa on ensimmäinen ja -piirakka tai torttu toinen.Niistä se kesä ja säilöminen alkaa!

Entisajan ”herrojen herkusta” on moneksi. Raparperi on monipuolinen näin kevään ensimmäisenä puutarhatuotteena. Tein eilen kiisseliä ja hyvää oli. Nyt on tehtävä toinen satsi. Anoppikin tykkäsi!

Kommentoi juttua: Kotiliesi kysyy: Mikä on paras oman maan ensiherkku?

Vastaa käyttäjälle mumi 53 Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X