Kuka oikeastaan on Jenni Haukio, pohtii Anna – Tiesitkö nämä 5 asiaa presidentin puolisosta?

Suomalaiset rakastavat häntä, koska hän ei tee itsestään numeroa. Mutta kuka oikeastaan on Suomen ensimmäinen nainen, rouva Jenni Haukio? Tätä pohtii Anna-lehti.

Millainen ihminen on julkisuuskuvaansa tiukasti säätelevä Jenni Haukio? Tätä pohtii Anna-lehti.

Lue lisää: Jenni Haukio: ”Uskon kasvisruoan suosion tulleen jäädäkseen”

Haukio ei juuri anna haastatteluja, ja hänen yksityisyyttään varjellaan tarkasti ja taitavasti. Entiset luokkatoverit Porissa tai opiskelukaverit Turun yliopistossa eivät jakele vanhoja kaverikuvia somessa, ja jopa Google on niukka tietolähde.

Edes Jenni Haukion vanhemmista ei juuri löydy kuvia tai mainintoja, kertoo Anna. Koulukuraattorina Porissa työskentelevää Teemu-veljeä paikallinen maakuntalehti on jututtanut Linnan juhlien yhteydessä lyhyesti kerran.

Haukio kirjoittaa kolumneja lehtiin ja pitää presidentin puolison, maan ensimmäisen naisen roolissa puheita erilaisissa tilaisuuksissa. Se on yksisuuntaista viestintää, sillä häneltä päästään vain harvoin kysymään jatkokysymyksiä, kirjoittaa Anna-lehti. Jenni Haukiosta tiedetäänkin julkisuudessa loppujen lopuksi hyvin vähän.

Tiesitkö nämä 5 asiaa Jenni Haukiosta?

1. Haukio astui julkisuuteen jo yli 10 vuotta sitten

Rullaluisteleva ja puolivallaton Sauli Niinistö onnistui salaamaan romanssin Jenni Haukion kanssa täysin. Jenni Haukio astui täydellisestä tuntemattomuudesta valtakunnan superjulkkikseksi samalla hetkellä, kun hän tammikuun 3. päivänä vuonna 2009 asteli ulos Reposaaren kirkosta silloisen eduskunnan puhemiehen käsipuolessa, muistelee Anna. Häät oli ollut tarkoitus pitää salassa, mutta hääpäivän aamuna tieto vuoti Ilta-Sanomille.

2. Presidentin puoliso oli innokas kalastaja

Jenni Haukion isoisä oli satakuntalainen kokoomusvaikuttaja ja kova kalamies, joka organisoi Porin kouluihin kalastuskilpailuja. Pieni Jenni voitti tyttöjen mestaruuden ainakin kahdesti, ensimmäisen kerran vuonna 1989, kertoo Anna.

3. Kirjaharrastus alkoi jo lapsuudesta

Jenni Haukiolta on tähän mennessä ilmestynyt kolme runokokoelmaa. Lukemisharrastus alkoi jo kuitenkin jo lapsuudesta, kertoo Anna-lehti.

Kun Apu-lehti muutama vuosi sitten Turun kirjamessuilla haastatteli rouva Haukiota lukemisharrastuksesta, hän muisteli lapsuuden Neiti Etsiviä sekä Anni Swanin ja Anni Polvan tyttökirjoja. Lista jatkui Aleksis Kiven Seitsemällä veljeksellä, ja yöpöydällään hän kertoi juuri silloin olevan ruotsalaisen dekkarin.

Samassa haastattelussa Haukio kertoi, kuinka hän leikki lapsena käpylehmillä ja rakenteli majoja.

4. Rouva Haukio on palkittu eläintensuojelija

Haukio on julkisuudessa ottanut voimakkaasti kantaan eläinsuojelukysymyksiin ja puolustanut esimerkiksi uhanalaisia susia, kertoo Anna. Haukio saikin toimistaan Kiitos eläimiltä -palkinnon Eläinsuojelugaalassa 1.11.2019.

5. Jenni Haukio haluaa pelastaa maailman

”Jenni Haukio on luonteeltaan pidättyväinen, mutta hän on hyvin vahva persoona. Hymy kätkee taakseen vahvatahtoisemman ihmisen kuin arvaisikaan. Hänellä on vahvoja näkemyksiä ja vahvat mielipiteet. Hänellä on maailmanparantamisen vietti”, sanoo eräs hänet tunteva.

Lue myös Annan juttu: Jenni Haukiolla on Mona Lisan hymy – mitä sen takana piilee? ”Hymy kätkee taakseen vahvatahtoisemman ihmisen kuin arvaisikaan”, sanoo lähipiirin jäsen

Avainsanat

Keskustelu

Suomi ei ole Yhdysvallat, täällä ei ole mitään ”ensimmäisiä” naisia, me olemme kaikki samanarvoisia.

Olipa hänen menneisyys mitä tahansa. Suomella on todella edustava maan ensimmäinen nainen.

Kommentoi juttua: Kuka oikeastaan on Jenni Haukio, pohtii Anna – Tiesitkö nämä 5 asiaa presidentin puolisosta?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X