Kulttuuri

Kuumat romaanit parisuhteesta: Bisnesseksiä, eroja, kolmiodraamaa...

Poimimme kevään uutuuskirjoista kiinnostavimmat rakkauden, parisuhteen ja romantiikan kuvaukset. Näiden kuumien kirjojen parissa viihdyt varmasti!

Kevään uutuusromaanit  tarjoilevat kattavan läpileikkauksen koko romanttisen kirjallisuuden kirjosta. Teoksissa liikutaan teinirakkauden kutkutuksesta hekumallisen bisnesseksin maailmoihin ja aina avioeron partaalle. Tältä listalta löytyy varmasti jokaiseen makuun romaani parisuhteesta!

Lue myös: Neljä inspiroivaa kirjaa vahvoista naisista – Tartu näihin tietokirjoihin tänä keväänä!

Lue myös: Näiden lukuromaanien parissa viihdyt varmasti

Kristiina Vuori, kolmiodraama, Elinan surma, romaani, kirja, uutuuskirja 2018, romaani parisuhteesta

Kolmiodraama 1400-luvulla

Historiallisten romaanien taitaja Kristiina Vuori tarttuu nyt tunnettuun Elinan surma -balladiin ja kertoo tarinan Kirstin, intohimoisen emäntäpiian näkökulmasta. Myyttinen Laukon kartano elää Vesilahdella 1400-lukua, kun kiivas mahtimies Klaus Kurki polttaa uskottomuudesta epäilemänsä Elina-vaimon ja pienen poikansa. Kolmoisdraama saa teoksessa uuden tulkinnan, ja lopulta kaksi henkilöä päätyy Viipuriin. Jatko jää kutkuttamaan.

Kristiina Vuori: Elinan surma (Tammi)

Simona Ahrnstedt, Vain yksi yö, kirja, uutuuskirja 2018, romaani, erotiikka

Erotiikkaa Tuhkolmassa

Hikisimpiä lemmensessioita ei koeta enää sairaalassa lääkärin kanssa, nykyään aikuisten naisten romaanissa riskikapitalistit viettelevät kaikkein parhaiten. Kun rikkaat, aateliset ja kostoa janoavat naiset ja miehet kohtaavat Tukholman yössä, armoa ei anneta. Tšekkiläissyntyinen psykologi Simona Ahrnstedt on Ruotsin romanttisen kirjallisuuden uusi kärkinimi. Mehevä sarja jatkuu.

Simona Ahrnstedt: Vain yksi yö, suom. Laura Beck (WSOY)

Punainen osoitekirja, uutuuskirja 2018, romaani

Elämä kuljettaa

Lähes 30 kielelle käännetty ruotsalaisteos on ollut menestys. Se kertoo 1918 syntyneestä köyhästä Doriksesta, joka lähtee Pariisiin piikomaan vain 13-vuotiaana. Tyttö kokee luksuksen, kohtaa rakkauden ja menettää lähes kaiken. 96-vuotias hauras Doris on kuolemassa ja haluaa jakaa uskomattoman elämänsä käänteet sisarensa tyttärelle Jennylle. Apuna on punainen osoitekirja, josta löytyvät ne tärkeät ihmiset.

Sofia Lundberg: Punainen osoitekirja, suom. Tuula Kojo (Otava)

Miss You, Kate Eberlen, romantiikka, parisuhde, kirja, kirjallisuus, uutuuskirja 2018, romaani parisuhteista, romaani parisuhteesta

Pikkuhiljaa onnea kohti

Kun kaksi teiniä näkee toisensa ensi kertaa Italiassa, odottaa siirappista tarinaa. Mutta Tessin elämää pyörittää arvaamaton Hope-pikkusisko, jolla on Aspergerin syndrooma. Gus puolestaan pakenee omaa perhetragediaansa epäonnisiin rakkaussuhteisiin, ja molempien elämät sujuvat uskottavan epätäydellisinä. Samaistuttavan hauskaa arkea seuratessa melkein unohtaa, että lopussa rakkaus löytyy.

Kate Eberlen: Miss You, suom. Sari Kumpulainen (Gummerus)

Eeva Rohas, Raivo, romaani, uutuusromaani 2018, parisuhde, avioero, romaani parisuhteista, romaani parisuhteesta

Avioero repii

Raivo sykkii avioeroprosessia läpi käyvien Tuulin ja Iljan sydämissä. Raivo on myös heidän tyttärensä Lunan lemmikkigekko. Raivo syö sydäntä ja kärpäsiä, ja Eeva Rohas kirjoittaa sanoihinsa monitasoisia merkityksiä. Alkoholismia ja kääntämistä käsittelevä teos leikittelee herkullisesti erilaisilla tekstilajeilla, intertekstuaalisilla viittauksilla ja vahvoilla kertojaäänillä. Harkittu ja tarkka kokonaisuus kasvaa yhdeksi kevään kiehtovimmista kotimaisista uutuuksista.

Eeva Rohas: Raivo (Otava)

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuumat romaanit parisuhteesta: Bisnesseksiä, eroja, kolmiodraamaa...

Sinun täytyy kommentoidaksesi.