Kulttuuri

6 parasta kirjaa äitienpäivälahjaksi – näiden parissa viihdyt varmasti!

Kevään uutuuskirjojen joukosta löytyy sopiva teos niin proosaa, nonfiktiota kuin runojakin rakastavalle äidille. 

Kirja on äitienpäivän ihanin lahja, joka lupaa rentoutumista ja omaa aikaa. Poimimme kevään uutuusteoksista kuusi parasta kirjaa äitienpäivälahjaksi. Näillä kirjalahjoilla onnistut ilahduttamaan varmasti!

Lue myös: Äitienpäivän lahjavinkit – tätä äidit oikeasti toivovat!

parhaat kirjat äidille, 5 parasta kirjalahjaa äidille, kirja äidille äitienpäivälahjaksi, kirja, äiti

Äidille, joka rakastaa dekkareita

Taideteos natsimiehityksen ajan Antwerpenistä saa outoja merkityksiä, kun se alkaa näkyä iskettynä saksilla uusnatsien rintaan Belgiassa. Dokumenttiohjaaja Salome Virtaa taideteos alkaa kiinnostaa ja pian hän jäljittää maalauksen mallia, nuorta ompelijatarta Antwerpeniin vuoteen 1942. Kirja punoo mennyttä ja nykyaikaa taitavasti yhteen. Tarinaa maustetaana ihmissuhteilla, eikä jännityksestä ole puutetta!

Eppu Nuotio & Pirkko Soininen: Sakset tyynyn alla (Bazar)

Lisää dekkarivinkkejä äidille: Tässä ovat kevään parhaat uutuusdekkarit – 7 hyytävää lukusuositusta

parhaat kirjat äidille, 7 parasta kirjalahjaa äidille, kirja äidille äitienpäivälahjaksi, kirja, äiti

Äidille, joka tarvitsee vertaistukea

Hidasta elämää -hyvinvointimedian bloggaajien esseissä äitiydestä välittyy armollinen kuva: aina ei tarvitse jaksaa ja on ihan okei itse tehdyn ruoan sijaan tarjoilla lapsille kaupan pinaattilettuja. Lapset kasvattavat äitejä oivaltamaan uutta itsestään ja hyväksymään oman keskeneräisyytensä. Suloinen kirja sekä naurattaa että koskettaa oivalluksillaan ja lempeydellään, ja se sopii lahjaksi niin teinin kuin pikkulapsenkin äidille.

Sanna Wickström (toim.): Lasten oppeja äideille (Hidasta elämää)

Miss You, Kate Eberlen, romantiikka, parisuhde, kirja, kirjallisuus, uutuuskirja 2018

Äidille, joka nauttii romantiikasta

Kun kaksi teiniä näkee toisensa ensi kertaa Italiassa, odottaa siirappista tarinaa. Mutta Tessin elämää pyörittää arvaamaton Hope-pikkusisko, jolla on Aspergerin syndrooma. Gus puolestaan pakenee omaa perhetragediaansa epäonnisiin rakkaussuhteisiin, ja molempien elämät sujuvat uskottavan epätäydellisinä. Samaistuttavan hauskaa arkea seuratessa melkein unohtaa, että lopussa rakkaus löytyy.

Kate Eberlen: Miss You, suom. Sari Kumpulainen (Gummerus)

Lisää vinkkejä parisuhderomaaneista äidille: Kuumat romaanit parisuhteesta: Bisnesseksiä, eroja, kolmiodraamaa…

parhaat kirjat äidille, 7 parasta kirjalahjaa äidille, kirja äidille äitienpäivälahjaksi, kirja, äiti

Äidille, joka on runotyttö

Viime vuoden äitienpäivän hittilahja oli Jenni Haukion kokoama Katso pohjoista taivasta. Tänä vuonna runorintamalla äidille löytyy lahjaksi ensimmäistä kertaa suomeksi käännetty, Nobel-palkitun runoilijan hurmaava ja humoristinen runokirja kissoista. Jaakko Yli-Juonikkaan mainioissa käännöksissä T. S. Elliotin runojen kissat näyttäytyvät paitsi itsepäisiltä, oman arvonsa tuntevina sekä ovelina.

T. S. Elliot: Kissojen kielen kompasanakirja, suom. Jaakko Yli-Juonikas (Otava)

parhaat kirjat äidille, 7 parasta kirjalahjaa äidille, kirja äidille äitienpäivälahjaksi, kirja, äiti

Äidille, joka nauttii nonfiktiosta

Anna-Leena Härkönen ei tykkää koirista, melomisesta, junassa istumisesta, tervehdyshalailusta tai töksäyttelijöistä, jotka aloittavat ikävyydet: ”Ei millään pahalla, mutta…” Hän tykkää risteilyistä, kuninkaallisista häistä, tilannekomiikasta, hotellielämästä ja joulukoristeista. Näistä kaikista hän on kirjoittanut nyt kirjana julkaistut kolumnit. Aiemmille kokoelmille olen nauranut ääneen, nyt en yltänyt kuin hymähdykseen.

Anna-Leena Härkönen: Ihan ystävänä sanon ja muita kirjoituksia (Otava)

Lisää vinkkejä tietokirjoista äidille: Neljä inspiroivaa kirjaa vahvoista naisista – Tartu näihin tietokirjoihin tänä keväänä!

parhaat kirjat äidille, 7 parasta kirjalahjaa äidille, kirja äidille äitienpäivälahjaksi, kirja, äiti

Äidille, joka innostuu koskettavista tarinoista

Sisällissota, kansanmurha. Hirveitä aiheita, joista tekee pahaa lukea. Burundilais-ranskalainen Gaël Faye kertoo Burundin ja Ruandan etnisistä konflikteista kuitenkin koukuttavasti, lapsen silmin. 10-vuotiasta Gabyä kiinnostavat sotaa enemmän kotikujan kaverit ja isän ja äidin ero. Isä yrittää pitää lapsensa erossa politiikasta, mutta sodan mielettömyydeltä ei voi välttyä. Samaan aikaan hauskaa ja kammottavaa luettavaa.

Gaël Faye: Pienen pieni maa, suom. Einari Aaltonen (Like)

Lisää käännöskirjallisuusvinkkejä äidille: 5 x lukuromaani maailmalta – uutuuskirjat tarjoavat epookkia, nostalgiaa ja seikkailua

Kommentoi

Kommentoi juttua: 6 parasta kirjaa äitienpäivälahjaksi – näiden parissa viihdyt varmasti!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.