Kulttuuri

Etsitkö uutuuskirjoista lukuvinkkejä? Listasimme kevään koukuttavimmat romaanit

Mikäpä olisikaan parempaa tekemistä pimeänä talvi-iltana kuin käpertyminen hyvän kirjan ääreen? Kevään uutuuksista löytyy uusi suosikki moneen makuun.

Sytytkö romantiikalle vai ovatko jännittävät dekkarit enemmän mieleesi? Katso alta, mitä tänä keväällä 2017 luetaan:

Kotimainen kaunokirjallisuus

Joel Haahtela: Mistä maailmat alkavat, Otava

Hurmaava taiteilijaromaani kysyy, kuinka olla uskollinen itselleen ja rakastaa.

Eräänä talvi-iltana 16-vuotiaan Visan mielen täyttää päihdyttävä ajatus: hänestä tulee taiteilija. Sivellin kädessään Visa näkee maailman kuin ensi kertaa. Mutta onko onnella aina kääntöpuoli, jokaisella positiivilla negatiivi?

Eve Hietamies: Hammaskeiju, Otava

Yhtäkkiä Pasasen pienperheessä on ekaluokkalainen – mihin se vauva katosi, ja mihin se on taas hukannut kännykkänsä? Eve Hietamies kuvaa yksinhuoltajan arkea ja 2010-luvun kasvatusilmapiiriä lämpimän pisteliäällä huumorilla.

Virpi Hämeen-Anttila: Villa Speranza, Otava

Kauneutta, hullaantumista ja uudelleen löydettyä elämäniloa Italian lumoavissa maalaismaisemissa. Nuori toimittaja Silja pakenee kokemaansa menetystä Italiaan ja tutustuu uusperheeseen, jonka harmonisen ulkokuoren taakse kätkeytyy salaisuus.

Katja Kaukonen: Lumikadun kertoja, WSOY

Lumikadun kertoja sijoittuu toisen maailmansodan aikaiseen Puolaan. Romaani näyttää ilon, toivon ja inhimillisyyden tuhon keskellä.

Raija-Sinikka Rantala: Maanantaikappale, Like

Maanantaikappale pureutuu rintasyövän todellisuuteen vuodenkierron ajan. Romaani kertoo sairastamisen arjesta realistisesti ja kriittisesti. Ei ihmeitä, ei sankareita.

Mikko Rimminen: Maailman luonnollisin asia, Teos

Pussikaljaromaanistaan tunnettu ja Nenäpäivä-teoksestaan Finlandia-palkinnon saanut Rimminen palaa nyt viidennellä romaanillaan, joka sijoittuu Berliiniin. Ernst ohjataan työssään uuden tehtävään pariin ja tapahtumat alkavat vyöryä.

Asko Sahlberg: Pilatus, Like

Asko Sahlberg kirjoittaa antiikin Rooman elämänmenosta elävästi, osuvasti ja hauskasti. traaginen kohtaa koomisen ja historian myyttisistä hahmoista, Rooman keisareista ja juutalaisten profeetoista, tulee lihaa ja verta.

Salla Simukka, Marika Riikonen (toim.): Marilyn, Marilyn, Tammi

Joukko kotimaisia kirjailijoita innostui ikonisesta Marilyn Monroesta ja lopputuloksena syntyi novellikokoelma, joka on täynnä draamaa, komiikkaa, tragiikkaa ja villiä fantasiaa.

Kasa kirjoja pöydällä

Käännetty kaunokirjallisuus

Elena Ferrante: Uuden nimen tarina, WSOY

Ylistetyn Napoli-sarjan toinen osa. Ystävykset Elena ja Lila aikuistuvat. Lapsuus Napolissa ei anna paljon eväitä tulevaisuuteen, mutta Elena ja Lila ovat tottuneet siihen, että mikään ei tule helpolla.

Hendrik Groen: Viimeiset villitykset, Gummerus

83-vuotias Hendrik Groen aikoo dokumentoida vuoden ajan salaiseen päiväkirjaansa sensuroimattomat näkemyksensä elämästä hollantilaisessa vanhainkodissa. Lopputuloksena on hulvaton romaani.

”Mikään ei ole valetta, mutta kaikki ei ole totta”, Groen kertoo valtaisaan menestykseen sekä Hollannissa että maailmalla ponnahtaneesta teoksestaan.

Lars Kepler: Kaniininmetsästäjä, WSOY

Rikoskomisario Joona Linna palaa tässä kiihkeästi odotetussa sarjan kuudennessa teoksessa.

Tiesitkö, että Lars Kepler -nimimerkin takana on ruotsalainen kirjailijapariskunta Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril. Heidän yhteistyönsä Lars Keplerinä alkoi rakkaudesta jännityskirjallisuuteen ja -elokuviin.

Maylis de Kerangal: Haudataan kuolleet, paikataan elävät, Gummerus

Maylis de Kerangal on Ranskan arvostetuimpia ja palkituimpia nykykirjailijoita. Haudataan kuolleet, paikkaillaan elävät on yhden vuorokauden aikana tapahtuva, tunti tunnilta trillerimäisesti etenevä romaani sydänsiirrosta. Romaani leikkaa tiensä syvälle ihmisyyden ytimeen: tunteiden, rakkauden ja elämän symboliin, sydämeen.

Karl Ove Knausgård: Kevät, Like

Vuodenajat-sarjan odotetussa kolmannessa osassa isä kertoo kolmekuiselle tyttärelleen kesästä, jolloin lapsi oli äitinsä vatsassa. Ja äidistä, joka oli silloin synkkyyden syövereissä. Toisin kuin lyhyistä luvuista koostuvat Syksy ja Talvi, Kevät on yhtenäinen romaani.

Zadie Smith: Swing Time, WSOY

Zadie Smith on brittikirjailija, joka tunnetaan Lontoon NW-alueelle sijoittuvista urbaaneista, monikulttuurisista ja sosiaalisesti tarkkanäköisistä romaaneistaan. Kunnianhimoinen ja runsas Swing Time vie lukijaa monikulttuurisesta Lontoosta rujonkauniiseen Afrikkaan.

John Williams: Augustus, Bazar

Rakastetun John Williamsin viimeiseksi jäänyt kirja Augustus tuo merkittävän historiallisen ajanjakson lukijan ulottuville niin vaikuttavana, että romaani voitti julkaisunsa jälkeen National Book Award -palkinnon. Kuvitteellisista kirjeistä, päiväkirjamerkinnöistä ja muistelmista koostuva romaani tuo lähelle Gaius Octaviuksen, tulevan keisari Augustuksen elämän ja myös henkilökohtaisen puolen.

Lue lisää tarinoista:

Listaus: vuoden 2016 parhaat kirjat Toimittaja Rauli Virtasen ikimuistoiset matkatarinat: Brasilia, Burma, Kenia ja New York Minustako kirjailija? Kehity kirjoittajana

Kommentoi

Kommentoi juttua: Etsitkö uutuuskirjoista lukuvinkkejä? Listasimme kevään koukuttavimmat romaanit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.