Kulttuuri

Jos katsot HBO:sta vain yhden elokuvan, katso joku näistä – listasimme palvelun 12 kiinnostavinta leffaa

HBO-elokuvat ja kulhollinen poppareita, kiitos! Tässä 12 leffaa, jotka ovat naurattaneet, koskettaneet ja jännittäneet kotikatsomoissa.

HBO-elokuvat ovat illan piristys, mutta elokuvan valitseminen voi osoittautua yllättävän hankalaksi hommaksi. Välty jahkailulta ja poimi tästä listauksesta HBO Nordicin kiinnostavimmat leffat juuri nyt.

Lue myös: HBO-sarjat: Nämä 10 sarjaa kannattaa katsoa juuri nyt

HBO-elokuvat: Kiinnostavimmat leffat juuri nyt

1. Brexit: The Uncivil War (2019)

Brexit-elokuva kertoo juuri siitä, mitä nimi antaa olettaa. Tositapahtumiin perustuvassa leffassa seurataan vaiheita, jotka johtivat siihen, että Iso-Britannia erosi EU:sta vuonna 2016. Benedict Cumberbatchin esittämä päähenkilö, poliittinen strategisti Dominic Cummings, johtaa Brexit-kampanjaa ja tekee kaikkensa, jotta kansa äänestäisi eron puolesta. Kampanjan lopputuloksen jokainen uutisia seurannut tietääkin jo.

2. The Tale (2018)

Dokumenttielokuvaa seksuaalisen hyväksikäytön uhreista tekevä nainen kyseenalaistaa lapsuuden suhteensa ratsastusopettajaansa ja juoksuvalmentajaansa. The Tale kertoo ohjaaja Jennifer Foxin itse lapsena kokemastaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sen vaikutuksista hänen myöhempään elämäänsä. Pääroolissa loistaa Laura Dern.

Lue myös: Netflix-elokuvat: Nämä 10 leffaa kannattaa katsoa juuri nyt

3. Paterno (2018)

Yksikään elokuva, jota tähdittää Al Pacino, ei jää huomaamatta. Paternossa Pacino esittää Pennsylvanian osavaltionyliopiston ikonista jalkapallovalmentajaa Joe Paternoa. Elokuvassa Paterno koettaa selvitä koulun jalkapallojoukkueen apuvalmentajan Jerru Sanduskyn seksiskandaalin aiheuttamasta kohusta Yhdysvalloissa vuonna 2011.

HBO-elokuvat: Modernit klassikot

4. Moonrise Kingdom (2012)

Moonrise Kingdom tarjoaa 1960-luvun pastellivärejä Wes Andersonin tyyliin. Elokuva on taattua Anderson laatua – leffan jokainen kohtaus on kuin makea karamelli. Tarinassa kaksi 12-vuotiasta tyttöä rakastuvat ja karkaavat yhdessä New Englandin rannikolla sijaitsevan saaren villiin luontoon. Tyttöjen karkureissu kääntyykin päälaelleen, kun merelle yltyy voimakas myrsky.

5. The Imitation Game (2014)

Monet nerokkaat keksijät ovat mitä erikoisimpia persoonallisuuksia. Moinen persoona nähdään myös tositapahtumiin perustuvassa The Imitation Game -elokuvassa, jossa matematiikkanero Alan Turing saa toisen maailmansodan aikaan tehtäväkseen purkaa Saksan Enigma-koneen koodin sekalaisen työryhmänsä kanssa. Pääosissa nähdään Benedict Cumberbath ja Keira Knightley.

6. Toivon tuolla puolen (2017)

Toivon tuolla puolen –elokuva esittelee suomalaisuutta ohjaaja Aki Kaurismäelle tuttuun tyyliin. Kaurismäen uusin elokuva käsittelee pakolaiskriisiä. Elokuvassa aleppolaisen pakolaisen ja entisen kauppamatkustajan tiet kohtaavat odottamattomalla tavalla. Mukana menossa vilisevät monet tunnetut suomalaisnäyttelijät, kuten Ilkka KoivulaHannu-Pekka BjörkmanTommi Korpela ja Elina Knihtilä.

7. Still Alice (2014)

Still Alice on koskettava draamaelokuva Alicesta, kielitieteenprofessorista ja kolmen aikuisen lapsen äidistä, joka alkaa unohdella asioita. Alice saa diagnoosin, joka koettelee koko perhettä. Pysyykö Alzheimerin tautiin sairastunut Alice omana itsenään? Samannimiseen romaaniin perustuvan elokuvan pääosaa näyttelee Julianne Moore.

8. King’s speech (2010)

Oscar-palkitussa Kuninkaan puhe -elokuvassa puheviasta kärsivä Bertie kruunataan Englannin kuninkaaksi Yrjö VI:ksi. Itsensä kanssa kamppailevan Bertien jännitys julkisissa esiintymisissä on käsin kosketeltavissa. Colin Firthin tähdittämä kaunis ja koskettava draamaelokuva itsen ylittämisestä ja pelkojen kohtaamisesta on harvinainen helmi, koska se onnistuu olemaan samaan aikaan sekä vakava että hauska.

HBO-elokuvat: Nämä klassikot ovat silkkaa kultaa

9. Brokeback Mountain (2005)

Maatila-apulainen ja rodeoratsastaja tapaavat kesällä 1963. Heidän välillään kehkeytyy salainen kielletty suhde. Brokeback Mountainin tarina elinikäisestä rakkaudesta vaikeuksineen, iloineen ja tragedioineen nostaa tunteet pintaan. Palkitun romanttisen draaman pääosissa nähdään Jake Gyllenhaal ja edesmennyt Heath Ledger .

10. The Pianist (2002)

Tositapahtumiin perustuva The Pianist kertoo juutalaisesta huippupianistista, joka kärsii juutalaisvastausuudesta toisen maailmansodan Puolassa. Władysław Szpilmanin Pianista-muistelmateokseen  perustuva elokuva on riipaiseva ja visuaalisesti pysäyttävä. Pianistia elokuvassa näyttelee Adrien Brody ja muissa rooleissa esiintyvät muun muassa Emilia Fox ja Thomas Kretschmann.

11. Fucking Åmål (1998)

Ruotsalaisessa klassikossa seurataan Elinin ja hänen ystävänsä Agnesin nuoruutta Åmålin pikkukaupungissa. Lukas Moodyssonin ohjaamassa elokuvassa teinit etsivät identiteettiään ja kokeilevat rajojaan. Teini-ikää rehellisellä tavalla kuvaava elokuva oli Ruotsissa valtava menestys.

12. The Notebook (2004)

Vain harva selviää ilman kyyneleitä The Notebook -elokuvasta, jossa rakastunut nuoripari joutuu eroamaan tuomitsevien vanhempiensa takia. Leffa saattaa olla hyvinkin yksi elokuvahistorian romanttisimmista. Saavatko kyyhkyläiset lopulta toisensa? Pääosissa nähdään Ryan Gosling ja Rachel McAdams.

Lähteet: IMDb, HBOnordic, Episodi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jos katsot HBO:sta vain yhden elokuvan, katso joku näistä – listasimme palvelun 12 kiinnostavinta leffaa

Jones

No oot nää veleho!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.